God fortsättning

Även om julen är trevlig så är jag glad att den är över. Det blir aldrig som man har tänkt sig som man brukar säga.

Julafton böjade som vanligt med att jag jobbade på köpis. Med Madde så klart. Det är en tradition vi har. Fick jättefina örhängen med matchande halsband av henne. Jag hade köpt ett armband med tre berlocker till henne.

När jag kom hem så ringde Julle och sa att det var frukost. Så när Anders var klar i duschen så åkte vi dit. Självklart för att fira Mange som fyllde 18år. Efter frukosten åkte vi he igen. Jag duschade och städade klart hemma. Anders tog en sväng till köpis och köpte en jättesnygg tröja.

Vid halv ett skjutsade jag hem Anders till Julle och Gittan igen och åkte själv till köpis. Där köpte jag två julblommor. En till Ulla och en till Gittan. Sen drog jag vidare till Sandviken. Där åt jag mat med hela min famil minus mamma som jobbade. När Kalle hade börjat på tv:n så åkte jag till Anders och fortsatte julfirandet där. Vi åt mat och lite senare kom tomten. Tindra tyckte att han var lite läskig. Kul iallafall att hon inte såg att et var Anders som var tomte.

Jag fick iallafall ringen av Anders. Jag hade det på känn men var inte säker. Jag blev superglad, den är jättefin.

Efter en massa trevligheter började jag helt plötsligt att må jättedåligt. Jag blev alldeles svettig, fick ont i magen och började må illa. Alla var på väg hem då så jag bara klädde på mig mina kläder och fick. Jag hann kanske 100 meter så var jag tvungen att spy. När jag kom hem så gick jag på toaletten och sen mådde jag bra igen. Vet inte alls vad det kan ha varit.

Igår åt vi middag hos Julle och Gittan igen. Tacos denna gång. Anders farmor, låtsasfarfar, farbror och hans fru va med för att fira Mange. Det var trevligt fastän de var där...

Kvällen urartade sedan och jag gick och lade mig tidigt.

Idag har jag varit och städat köpis. Det var typ hur rent som helst. Det blir nog värre imorgon.

Det är snökaos ute just nu, snöar och blåser som bara den. Känns inte så kul att jag ska köra bil snart. Jag ska jobba på Subway idag. Tänkte hinna med lite rea innan det. Efter jobbet ska jag hem till mamma och pappa. Ska få deras julklappar och sen så ska vi på hockey. Jag har ingen aning om vilka som ska spela...

Har inget med att skriva nu, kan lägga in lite bilder sen.

Puss


Hundvakt

I onsdags hade jag ett möte med en kvinna på högskolan. Det gällde mina studier. Jag har en del rester men det verkade inte vara ett problem. Jag är mycket positiv till mina två sista terminer.

Idag har jag handlat mina sista julklappar. Så skönt!!

Just nu hinner jag inte skriva så mycket, har nämligen en hund här hemma som vill ligga i knät. Vi är hundvakt tills imorgon. Det blir spännande att se om vi klarar av det. VI har ju lite funderingar på att skaffa hund själva. Om Anders inte är allergisk mot hundar också...

Puss


Lucia

Idag har jag varit på julmarknad i Högbo. Jag åkte dit med mamma, pappa, brorsan, Tuva, Nova, Jessica, Erik och Vilda. Kallt som tusan var det. Eller det var jag som var illa klädd som vanligt... Måste köpa en ny vinterjacka.

Tomten var där också. Jag gick fram med Vilda. Alla barn fick en varsin stjärtlapp. Bara att vänta på mer snö nu då.

Anders är och lagar vår bil som inte gick igenom besiktningen.

Jag ska lägga mig ner en stund. Fattar inte att jag kan vara helt slut. Men det är jag iallafall.

Puss


Good morning

Nu har jag upptäckt den första biverkningen av Reductilet. Sömnsvårigheter. Jajamen. Jag somnade inte föränn vid fyra i morse. Jag är så trött nu.

Igår sammanställde jag allt jag har att göra i skolan. Det blev en hel del. Dags att lägga i en HÖG växel nu.

Har precis satt på kaffe och ska äta frukost. Ett stort äpple får det bli idag. Jag har ju lite svårt att äta frulle. Får ta en macka till mellanmål sen.



Puss


Var är snön?

Det här kanske kommer som en chock för många men jag saknar faktiskt snön nu. Det är den 9:e december idag, 15 dagar kvar till julafton. Var är snön? Var är vintern?

På första advent hade jag härlig julstämning men den är som borta nu. Jag har pyntat här hemma men det känns mer som att det skulle vara april nu än december. Det är ju inte ens minus grader för tusan!

Om ett par timmar ska jag åka till jobbet, jobbar 15.00-19.15 idag. Måste söka efter ett till jobb, klarar mig inte på dessa timmar och jag vill verkligen inte leva på Anders pengar.

Jag har mailat en kvinna på högskolan om att få hjälp med en individuell studieplan så jag kan klara av de rester jag har. Hoppas att min plan går vägen.

Det börjar bli dåligt med mat här hemma. Jag skrev upp allt vi hade i frysen och så har Anders och jag valt från den listan varje dag för att få slut på maten. Det är så lätt att man hela tiden köper på sig nytt men nu ska vi äta ur frysen, frosta av den och sen köpa nytt. Samma sak gäller skafferiet. Vi har nästan inga konserver kvar. Pastan är nästan slut. Faktiskt riktigt skönt. Det känns som att börja om igen. Ska bli bättre på att laga mat dock. Hitta på lite nya recept.

Jag har tagit min andra dos Reductil idag. Har inte känt av några biverkningar än. Inte igår heller. Så det ser bra ut så länge.



Puss


Inspiration

När jag får för mig att börja styrketräna igen så är det den här bilden jag ska ha i åtanke.


Reductil

Igår ringde en läkare till mig och vi pratade om Reductil. Jag fick bekräftat att jag skulle få medicinen och det har gett mig nytt hopp! Jag hämtade ut den redan igår så idag har jag tagit min första tablett.

Det är svårt med ny medicin eftersom man inte vet vad som ska hända med kroppen, kommer man att känna något? Reductil kan iallafall göra att blotrycket höjs så varannan vecka ska jag kolla det. Samt pulsen, vilket jag har kollat själv idag. Jag mätte den precis när jag hade vaknat. Jag vet ju inget om detta så kan det stämma med 74 i puls precis när man har vaknat?

Än så känner jag inte av något från medicinen. Tror jag iallafall. Känner mig inte särskilkt hungrig men det är ju bra. Men jag har inte ätit något alls idag så jag håller på att göra lunch nu. Tonfisksallad med pasta. Mumma :-) Åter till Reductilet. Om jag inte har minskat med minst två kilo på fyra veckor så ska jag få ökad dos till 15mg, äter 10mg nu. Fungerar inte detta så tar man bort medicinen helt. Jag är iallafall förväntansfull nu och hoppas på en förändring. Ser fram emot på fredagkväll då jag ska titta på Idol och äta en påse Djungelvrål och dricka Coca Cola Light. Det kanske blir lite salta pinnar till det också :-)

Det är intressant iallafall att de flesta som jag pratar med inte tycker att jag behöver gå ner i vikt. Men känslan i min kropp är vidrig och jag mår allt annat än bra. Jag vet att det inte syns utanpå men jag mår inte bra i mig själv. Det här gör jag helt för min egen skull, jag vill må bra och känna mig fin. Jag hoppas att den dagen kommer snart.

Igår när jag var hemma ringde Anders och ville att jag skulle åka till Guldfynd och prova ut en storlek på ringen så att han kan köpa den i julklapp. Jag åkte dit, provade ut och fick reda på att den kan beställas efter jul. Den finns i min storlek i två andra affärer i Sverige så om vi (jag) har tur så kan de skicka en. Det betyder att ajg får en underbart fin ring i julklapp!!! Det är ingen förlovningsring. En sån vet jag inte när jag ska få...

Jag har sålt två begagnade skolböcker också. Jag har ju lagt ut de jag är klar med på Lycknis.se och har sålt de flesta. I söndags skickade jag iväg en för 150kr + frakt och idag skickade jag iväg en för 170kr + frakt. Bra med lite extra pengar så här vid jul.

Nu är det dags att öppna en burk med tonfisk och majs. Viktigast av allt i en tonfisksallad är vinäger. Så gott

Puss


Helgen som var

Det är otroligt vad tiden kan gå fort. Klockan är redan över 21 och det är söndag. Andra advent. Jag hänger inte med längre!!

I fredags var Mange här. Vi skulle titta på film och vad händer? Anders får en utryckning. Som vanligt när vi ska göra något. Så det blev inte mycket film för oss men Mange stannade kvar hos mig och åt. Stekt kycklingfile och strips. Mumma var det. Mange kollade på tv och jag bakade mina cupcakes.

Igår städade jag köpis på morgonen och sen åkte jag hem och sov till 11. Gick då upp och duschade och packade ihop Frejs saker. Anders verkar ju vara allergisk mot honom så vi åkte med honom till mamma och pappa. Om Anders blir bättre och Frej trivs där får han bo kvar där. Jättetråkigt men vi kan inte ha honom hemma om Anders blir dålig hela tiden. När vi kom hem igen började vi städa hela lägenheten. Jag rev ur sängkläderna och bäddade nytt. Dammade och dammsög sovrummet och städade köket. Anders tog hand om badrummet. Tiden var ganska knapp då vi ville hinna med ett kalas innan jag skulle på personalfest men det blev tyvärr inte så. Anders fick skjutsa mig till Kajsa, där festen hölls, och åka på kalaset själv. Det var hans låtsasfarfar Lennart som fyllde 83år.

Personalfesten var jättetrevlig. Synd bara att Marlene och Denise inte kunde vara med. Marlene fick inte någon barnvakt till Isac som det sedan visade sig har öroninflammation på båda öronen. Denise pojkvän fyllde 20 år så hon var med honom, det förstår man ju. Av någon anledning lät jag mig luras att Goya har blivit "sktiroligt" på senaste så jag följde med dig. Mitt största misstag. Det är lika dåligt som när det öppnade!! Anders kom och hämtade mig kl 2. Vi spelade Yatzy två gånger innan vi somnade. 

Och sov det gjorde vi. Jag steg upp i mörkret och gick på toaletten. Tänkte kolla vad klockan var. Jag fick en rejäl chock när klockan var 12.30. Hur lyckas man sova så länge? Obegripligt!! Det var bara att kliva upp då och äta "frukost". Sedan klädde vi på oss och åkte till Barnens hus och köpte en julklapp till Tindra. Sen svängde vi förbi köpis och tog en sväng in på Guldfynd. Vi har hittat en ring som jag eventuellt ska få i julklapp. Fanns dock inga storlekar nu men de kan betälla. Ska prova ut rätt storlek i veckan. Efter det åkte vi hem och gjorde soppa. En soppa som var allt annat än god. Sedan har jag plockat lite och tvättat. Anders har slagit in julklappar. Nu sitter han och Mange och kollar på film. Jag pluggar...

Dags att fortsätta med det kanske...

En bild på ringen bara. Hoppas att jag kan ha den i en storlek som finns!!!



Puss


Cupcakes





Trodde ni detta om mig kära vänner? Det kan jag inte tänka mig haha. Men nu ser ni att jag också kan baka. Annika ska vara min försökskanin imorgon. Hoppas att hon inte blir sjuk. Hon är ju trots allt min chef... Inte bra att förgifta sina chefer har jag hört :-)

Puss


High heels


Viktreduktion

Idag har jag gjort något som känns jättebra för mig själv. Jag har haft ett möte med en distriktssköterska på hälsocentralen. Jag pratade med dem förra veckan då jag fick tillbaka mina svar på Levaxin-proverna och nämnde i förbi farten att jag har svårt att gå ner i vikt. De bokade in mig för ett samtal och där har jag varit idag.

Jag fick träffa en jättetrevlig och duktig tjej. Vi pratade om tallriksmodellen, blodsockerkurvor och en massa annat. Hon skrev upp några punkter till mig som jag ska följa under en månad. Den 18:e januari ska jag dit igen och se om det har hänt något.

Jag ska äta enligt tallriksmodellen, små portioner och inte ta om. Ungefär som jag gör nu, har ju försökt gå ner i vikt ett tag. En dag i veckan får jag äta godis, tex en påse Djungelvrål. Helst inte choklad, det är det sämsta man kan äta. Jag ska äta mycket fibrer eftersom de tar med sig fett från maten innan det hinner gå ut i blodet. Jag ska äta på bestämda tider. Frukost, lunch, middag och två mellanmål. Detta är viktigt för att hålla blodsockerkurvan jämn. Då slipper man bli vrålhungrig vilket ofta leder till överätning. Till min grötfrukost får jag äta en rågad matsked sylt. Gärna lättsockrad.

På måndag klockan 11 ska jag ha ett telefonsamtal med en läkare angående ett läkemedel som heter Reductil. Hon ska få avgöra om jag ska ta det under en månad nu för att komma igång. Distriktssköterskan trodde att jag skulle få medicinen utskriven eftersom mitt BMI är högre än för en "normalviktig". Jag vill verkligen få medicinen så jag kan komma igång.

Igår när jag pratade med Anders sa vi att hon kanske skulle tro att jag skulle vara jättestor och det sa hon till mig. Inte att jag skulle vara jättestor utan att hon aldrig kan veta hur en person ska se ut. Hon tyckte inte att jag var stor men förstod mitt problem. Jag har aldrig varit så här stor nu och det stör mig något enormt. Hon tyckte att det var bra och modigt av mig att söka hjälp när ingen annan tror att jag har problem.

För er som känner mig: jag vet att en del av er tycker att jag är mycket större nu och jag håller med. Andra tycker att jag bara är löjlig och att jag inte alls är så stor. Men jag mår verkligen skitdåligt av det här. Jag har försökt gå ner i vikt ett tag nu och det går inte. Det här känns som min sista utväg och jag hoppas att jag lyckas denna gång. Stötta mig gärna!!

Jag älskar er alla!!

Puss


Christmasnazi

Kom på att det kanske inte är från Grey´s anatomy. Det kan vara från Roswell. Samma skådespelerska, Katherine Heigl, spelar en tjej som heter Izzie där. Lätt att blanda ihop. Jag gillar fortfarande ordet iallafall.

Puss


Julstök

Ett ord som jag tycker är bra och som passar mig är "christmasnazi". Det kommer från Grey´s anatomy och beskriver Izzie. Hon är galen i julen och pyntar och håller på som en galning. Precis som mig i år... :-)

Jag julstökade i söndags, första advent. Satte upp gardiner i alla rum, satte upp julstakar och ställde fram tomtar och sånt. Jättemysigt blev det. Anders är lite ovan att ha en massa jul runt sig i sitt hem men han vänjer sig nog och han verkar också tycka att det är trevligt.

I övrigt har det inte hänt så mycket. Igen. Skrev tidigare att jag skulle berätta om vad som har hänt. Orkar inte göra det men det handlade iallafall om att jag, Marlene, Marielle och Madde var ut. Det var riktigt roligt.

Igår skickade jag in min timrapport till Annika. Inte ens 50 timmar har jag jobbat under november. Det blir till att leva på nudlar framöver.

På lördag är det äntligen personalfest på Subway. Det kommer bli kanon. Känner det på mig. Vi är ett skönt gäng och alla känner varandra. Hoppas bara att någon har en kamera, för det har ju inte jag. Vi måste ju föreviga den första personalfesten på Subway på dryga två och ett halvt år.

Nu ska jag göra mig en härlig kopp kaffe och sätta mig med skolböckerna. 

En bild på min mysiga julstad med belysning. Den är mycket finare i mörkret men det gick inte att knäppa kort på den då.



Puss 


RSS 2.0