Jag har bestämt mig

Så här får det bli. Inte fullt så mörkt men...


Önskelista





Jobba

Om en timme ungefär ska jag gå till bussen och åka till jobbet. Jag ska in på Konsum en sväng före jobbet så jag kan köpa morötter och äpplen. Sedan är det jobb som gäller mellan 10.30-18.

Jag har varit uppe sen klockan 6 idag. Jag har faktiskt redan varit på min promenad. Svinkallt och jobbigt var det idag. Det får nog bli en liten sovmorgon imorgon. Jag provvägde mig idag och ser bra ut på vågen. Skönt det, jag blir galen annars. Ska fortsätta äta som jag nu nästa vecka också. Efter det ska jag göra några ändringar. När jag är inne på min fjärde vecka ska jag införa lördagsgodis. Jag längtar redan nu efter 33cl coca cola light och en liten påse djungelvrål.

Nu ska jag ta tag i disken från igår. Jag misstänker att Anders har en jävlig dag idag så det är lika bra att jag gör det nu så det inte blir tjafs ikväll. När jag kom hem från min promenad klockan 7 imorse så låg han fortfarande i sängen. Det är inte bra när man börjar jobba precis då...

Puss


Sätta igång

Det är precis vad jag ska göra nu. Jag har precis ätit lunch så jag känner mig piggare nu och orkar hålla igång. Jag ska gå ut med soporna till att börja med. Sen har jag en uppgift till skolan som jag ska göra klart.

Sist men inte minst ska jag gå en promenad och köra mitt pass på crosstrainern.

Dags att sätta igång alltså.

Puss


For the love of God

Kan det inte bli vår nu? Jag är så trött på denna snö. Det snöar ju ute igen, kan det inte ta slut på snö? Om två månader är det slutet på April. Då ska det inte finnas nå snö. Hur ska det gå till?

Jag vill ha varmare väder så jag kan ha skönare kläder. Jag vill använda vårjacka och höga klackar. Just nu är det vinterstövlar som gäller och jag är så trött på dem. Höga klackar, tighta jeans, snygg top, vårjacka och en schysst väska till det. Lägg till ett par solglasögon så är outfiten perfekt.

Ser inte det här chict ut?

Så enkelt och sommarfräscht.

Nu ska jag dricka en kopp te och sen är det dags för min promenad. Jag jobbar stenhårt mot mitt delmål nu. Sex kilo ska bort till påsk.

För den delen så hittade jag en klänning som jag gillade men surprise; Anders gillade inte blommorna. Men visst är den väl jättefin!!



Puss


Klänning

Anders kom hem för en timme sen och berättade att jag måste köpa en finklänning. Alltså en mer "balklänning" än festklänning. Hans mamma fyller 60 år i april och i påsk vankas det fest. Visserligen bara för familjen men det är fest likaväl ändå. Så det är bara att leta efter en klänning. Jag måste tydligen färga håret innan också. Det ska dessutom vara lockigt på festen. Inte dåliga krav där heller. Anders gillade dock inte min idé med att bli brunett... Vi får väl se hur det blir med det där. Något jag måste göra är att smörja in mig med brun utan sol. Är så blek...  Ska börja med Niveas hudkräm med brun utan sol i. Sen får jag ta i med starkare grejer.

Imorgon ska jag till Paula igen, min distriktssköterska. Jag ska prata med henne om mitt sockerberoende. Jag ska ta tag i det på allvar den här veckan och verkligen inte äta något med socker i. Inte sötningsmedel heller. Jag kommer få abstinens och huvudvärk men det får det vara värt. Jag ska lära mig att dricka te och kaffe utan socker. Det kommer nog bli det jobbigaste.

Tack vare festen i april så har jag ett mål som inte ligger så långt borta. Jag har alltså en månad på mig att komma i så bra form som möjligt. Ska börja med morgonpromenader den här veckan. Råkade kika på termometern och den visade på 15 grader kallt. Som tur är har jag ju ett underställ. Anders har jobbat mycket på senaste men jag ska få med honom på att boxas typ varannan dag. Dessutom ska jag ju köra på cross-trainern. Det blir nog bra det här.

Jag beställde böcker till en av mina kurser häromdagen. Notan landade på strax över 1200 kr. Ändå fattas det ett par böcker... Hela veckan som kommer och veckan därpå ska jag åka till högskolan och plugga. Ska sitta och plugga mellan 9-16. Om jag sitter där kan jag inte göra så mycket annat än att plugga och det är ju bra för mig. Är ju inte alltid så disciplinerad jämt...

Det blir ytterligare en shoppingfri månad för mig iallafall. Den här gången ska jag satsa hårdare... Har tyvärr fuskat en del den här månaden... :-) Jag och mamma ska åka till Stockholm på en shoppingdag i april. Det var länge sen vi gjorde det. Så det ska bli trevligt.

Dags att ta tag i köket nu, har lite som ska diskas.

Puss 


Ångest

Jag har lite ångest över mitt tidigare inlägg. Jag vill verkligen inte att någon ska ta åt sig och tro att jag tycker att de är lata för att de väljer att jobba mindre än heltid. Jag var verkligen upprörd och skrev precis som jag kände just då. Jag har reflekterat över det och känner väl på samma sätt egentligen. Men jag kan ju säga så här. De åsikter jag skrev i mitt inlägg står jag för men de gäller nog mest mig själv. Jag vill jobba heltid och inte mindre än det. Sen är det upp till alla andra att göra sitt eget val. Alla känner ju bäst vad som passar dem. Jag dömer ingen även om det lät så i mitt förra inlägg.

Ville bara förklara mig nu när jag har tänkt lite och läst igenom vad jag skrev.

Puss


Skinnjacka

Den här skinnjackan köpte jag på Intersport 2003 eller 2004. Skitsnygg.



Jag var ju smalare på den tiden så jackan sitter TIGHT nu. Ett till mål för mig alltså. Jag vill kunna använda jackan från och med maj. Så det så. Kämpa, kämpa kämpa.

Puss


Irriterad

Jag försöker hålla mig positiv till det mesta men ibland brister det och jag blir irriterad. Idag är en sån dag. Det jag kommer att skriva i detta inlägg är inte riktad mot någon, utan det är bara mina egna tankar. Om någon känner sig träffad så är det inte meningen men det är så här jag känner. Sen får alla självklart göra sina egna val, alla får leva sina liv som de vill.

Till en början kan vi ta a-kassan. Jag skickade in papper till Alfakassan i januari om att ansluta mig. Eftersom jag har ett år kvar i skolan nu så tyckte jag att det var en bra idé att göra det. Om jag skulle bli arbetslös så kan jag ju stämpla då. Den 22 januari fick jag papper hem om att jag nu är ansluten sedan den första januari och att betalningskort skickas i ett separat brev. Kostnaden för att vara ansluten i Alfakassa är 145 kr i grundavgift och 265 kr i arbetslöshetsavgift. Alltså 410 kr per månad. Vad gör då Alfakassan? Jo, de väntar med att skicka betalningskortet tills nu. Detta innebär att jag får betala avgiften för januari och februari samma månad. 820 kr. Jippie. Jag som är så rik... Tror de att man är gjord av pengar eller? Det finns ju en anledning till att man går med i a-kassan... Kul liv. Det verkar som att det blir ytterligare en shoppingfri månad för mig!!

Så till det andra. Jag blir så fruktansvärt irriterad på folk som gnäller över sina arbetstider och antalet timmar de får jobba. På vissa arbetsplatser måste det finnas många personer som kan jobba några timmar i taget istället för att ha lite personal som jobbar tex deltid. Om man nu är så missnöjd så går det bra att säga upp sig. Det finns alltid någon annan som är glad för att få jobba överhuvudtaget. Är man dessutom så missnöjd så kan man prata med sin chef som kan förklara varför situationen ser ut som den gör. Det finns alltid en förklaring. Jag har själv skrivit på papper om att jag har en tjänst på fem timmar i veckan. Inte mycket alls men mycket bättre än ingenting. Dessutom anser jag mig vara flexibel och kan ofta hoppa in om det behövs. Jag gör det så gärna. För tro det eller ej men jag trivs på min arbetsplats. Jag har suveräna arbetskamrater och det är roligt att träffa och prata med kunderna. Jag är nöjd att jag har ett jobb alls. Det är många som inte har det.

Till det tredje. Den här delen irriterar jag mig mycket över men som jag skrev tidigare, det är allas eget val. Jag vet en arbetsplats där det jobbar ungefär 15 personer, alla kvinnor. Just nu är det endast en person av alla dessa som jobbar heltid. Jag vet inte hur många det är normalt som gör det men jag tror inte att det är mer än fyra personer. Av vilken anledning jobbar då dessa inte mer än 50, 75 eller 80 %. Vissa gör det inte för att de är nära pension och har gått ner i tid. Andra klarar inte av det på grund av sjukdom. Sen så finns det vissa som har valt att inte jobba mer för att de måste ha ett socialt liv. Hur i helvete fungerar det? Jag blir så irriterad. Är det så viktigt att festa att man inte kan jobba en normal arbetsvecka? Helt otroligt tycker jag. Människan har i alla tider jobbat heltid och det har fungerat bra. Jag skulle själv aldrig låta mitt sociala liv stå i vägen för mitt arbete. Jag är inte alls karriärinriktad men nog vill jag klara mig på egen hand och för mig innebär det att jobba. Visst skulle jag kunna jobba mindre än heltid men jag vill inte behöva vända på varje krona för att överleva. Och jag vägrar leva på någon annan. Tyvärr så gör jag det till viss del nu och det trivs jag inte alls med.
Om man är ung och frisk så ser jag ingen anledning till att inte jobba heltid. Det spelar ingen roll hur många barn man har eller om man har ett rikt socialt liv. Jobba har man gjort i alla tider.
Jag vet att många tänker att "men du har inga barn så du vet inte vad du pratar om". Nä visst, jag har inga barn men jag har jobbat på tre olika arbetsplatser och pluggat heltid samtidigt. Trots detta har jag umgåtts med mina vänner och min familj. Jag går inte ut speciellt ofta men det är inget jag prioriterar för jag tycker inte att det är kul. Jag har ett socialt liv ändå.

Jag hoppas inte att någon känner sig påhoppad för det är verkligen inte meningen men det är så här jag känner. För mig är det viktigt att det är jämställt i ett förhållande och för mig innebär det att båda jobbar lika mycket. Det gäller inte för alla och då får det vara så. Alla väljer själva hur de ska göra.

Puss 


Talibaner

Jag, mamma och pappa besitter en ganska rolig förmåga. Det är att vi kan drömma de konstigaste drömmarna man kan tänka sig. Det är sällan jag kommer ihåg mina drömmar men i lördags drömde jag en så konstig dröm. När jag hade jobbat på köpis så sov jag typ en halvtimme och det är mest då jag drömmer mina konstiga drömmar, när jag råkar somna och bara sover en stund.

I min dröm iallafall så åkte jag bil tillsammans med en gammal killkompis. Vi skulle åka på en viss väg, den går ner till gammelbron. Den var iallafall igensnöad så vi var tvungna att vända och välja en annan väg. När vi åkte förbi konserthuset såg jag något i luften, ganska nära, som jag aldrig hade sett tidigare. Jag tittade mot högskolan och plötsligt hör jag bomber och ser ett stort eldhav. I luften ser jag då en massa flygplan. Det är här det knäppa kommer in. Flygplanen tillhörde talibaner. Kan ni tänka er, talibaner som bombar i Gävle? Nästa sak som är knepig var att det var inte högskolan eller någon annan byggnad de var ute efter. Nej, de var ute efter en grupp med människor som spelade amerikansk fotboll på fotbollsplanen vid högskolan. Varför vet jag inte för jag vaknade. Det är jag ganska glad för. Vem vet vad för mer knäppa saker hade hänt annars?

Jag tror iallafall att risken för att talibanerna ska komma hit och bomba oss är liten. Hoppas jag iallafall...

Puss


Länge sen

Det var ett tag sedan jag gjorde ett inlägg. Jag har inte haft varken tid, lust eller ork till det. Men nu är jag här.

Jag vet inte riktigt var jag ska börja så jag väljer onsdag. Det var min och Anders tvåårsdag. Jag tog en promenad till köpis och köpte ett par små presenter. Ett par kalsonger med texten "Lucky in love" på och två t-shirtar. När jag kom hem ringde Anders och sa att han kanske skulle jobba över för att passningen hade nattvila. Det gjorde väl ingenting för mig. Jag trodde inte att det skulle ta så lång tid. När klockan började närma sig 19 så lagade jag mat. Ugnsstekt fläskfilé, kokt potatis, sallad och vitlökssås. Maten fick jag äta ensam. När Anders väl kom hem var klockan 1.30.
Jag var fortfarande vaken så han fick öppna sina presenter då. Det var roligt att ge honom presenter för han hade ingen aning om varför. Killar kommer inte ihåg sånt, inget att bry sig om. Han blev glad iallafall.

På torsdagskvällen var vi hembjudna till Anders föräldrar för att fira, en för privat sak för att berätta här. Men det var absolut värt att fira.

På fredagen jobbade jag mellan 12-16. Madde kom till jobbet och mötte mig där så kom Anders och hämtade oss. Vi fick skjutsa honom till jobbet och sen åkte vi till Coop och köpte godis. Efter det åkte vi hem till mig och fixade lite filmer. Sen köpte vi pizza och tittade på film hos oss. The ugly truth, jätterolig.

I lördags så brjade dagen kl 6 med att städa köpis. Efter det åkte jag hem och vilade lite. Klockan 13.30 befann jag mig i Sandviken på Melodifestivalens genrep. Riktigt bra faktiskt. När jag kom hem var jag ensam men det dröjde inte länge förrän Anders kom hem. Med sig hade han ett paket. Med dessa i:



På kvällen åkte vi och bowlade. Resultatet ska vi inte prata om...

Igår städade jag först köpis och sen jobbade jag på Subway mellan 10.30-17. När jag kom hem duschade jag och så åkte vi till stan och åt tacos hos Anders syster. Efter det åte vi hem, tittade på film och lade oss.

Idag har vi varit till Fullerö, typ Owe Jansson utanför Uppsala. Köpte kakformar och muffinsformar för 22kr sammanlagt. Ingen storshopping alltså. När vi kom hem köpte vi sallad och åt. Det roligaste vi har gjort idag var att vi köpte boxningshandskar och mitsar. Vi körde slut på oss under ett kort pass. Jätteskönt.

Nu sitter jag här och Anders sitter vid sin dator. Läggdags snart kanske?

Jag fick ju en alla hjärtansdag present också. Liten men fin.



Puss  


Effektiv

Jag anser mig ha varit effektiv idag.

Jag gick upp klockan 7 och började min dag. Jag fortsatte att renskriva några skoluppgifter och är klar med tre av fem. Imorgon ska jag skicka in dem.

Jag har tvättat en maskin tvätt och kört en maskin disk.

Jag tog en promenad till köpis och tillbaka.

Nu på kvällen har jag lagat mat, diskat och vattnat blommorna.

Sist men inte minst har jag sökt tre jobb också.

Ganska bra dag med andra ord.

Nu ska jag dricka upp mitt te och fundera på en dusch.

Puss


Min vår

Så här tänker jag gå klädd i vår. I höga klackar och snygg väska till så klart!






Alla bilderna är hämtade på hm.se


Så snygga

Jag vill ha båda. Funderar...



Outfits

Lägger in ett gäng bilder på snygga outfits. Och om ni undrar så gillar jag Victoria Beckham.






EGO

Här kommer ett lite annorlunda inlägg som förklarar hur jag är... :-)

Jag är en person som har ett enormt kontrollbehov. Om jag läser igenom min blogg och hittar ett stavfel så rättar jag det även om inlägget är ett år gammalt. Jag har minst två almanackor varje år för att hålla koll på mitt liv. Jag hatar att komma försent vilket leder till att jag alltid är minst en halvtimme för tidig till det mesta jag ska göra. Jag är otroligt organiserad men har oftast stökigt runt omkring mig. Jag tycker om att ha städat men är för oorgansierad för att underhålla det... Det låter knäppt men så är det.

Jag har ett stort intresse för mode och skönhet men är för lat för att bry mig. Jag gillar att träna men tar mig inte tid för att göra det. Jag pluggar men hatar att göra det. Jag älskar att jobba men har knappt något jobb.

Jag satt och funderade och kom fram till att jag vill förändra mitt liv. Jag vill leva mitt liv som jag vill ha det utan att oroa mig för min omvärld. Varför tänker man mer på andra än på sig själv? Jag ska börja förändra mig nu. Jag verkligen vill det!!

Puss


OMG!!!!!!!!


Belöningssystem

För att peppa mig själv lite extra ska jag införa ett belöningssystem gällande min viktnedgång. För varje två kilo ska jag unna mig något som jag vill ha. Hittills har jag bara kommit på två saker. När jag har gått ner sex kilo ska jag klippa och färga håret, lite för att fira mitt "nya" jag. När jag har gått ner åtta kilo ska jag fixa mina naglar. När jag har gått ner tio kilo så får jag, förhoppningsvis, ringen av Anders och jag ska unna mig en shoppingrunda.

Vad kan jag tänkas vilja unna mig när jag har gått ner två respektive fyra kilo då? Det måste vara mindre saker, belöningen för öka med antalet kilon jag har gått ner. Hjälp mig att komma på två belöningar!! 

Puss


Storstädning

Idag har "vi" storstädat hela lägenheten. Det innebär att Anders har plockat av och dammat skrivbordet, samt dammsugit under det. Resten har jag gjort. Inklusive tvättat tre maskiner tvätt...

Jag håller på att laga mat nu. Minutbiff med grönsaker i ugn. Kl 21 sitter vi på Filmstaden och inväntar Avatar.

Imorgon är jag gräsänka. Anders ska till Stockholm. Jag jobbar till kl 18, efter det ska jag gå en sväng till Marielle, jag hoppas att Dennis är där. Jag vill så gärna träffa denna underbara man som får Marielles hjärta att slå dubbla slag!!

Efter det tänkte jag köpa kinamat i kiosken vid Konsum, hitta någonstans att köpa min Ben & Jerrys och sist men inte minst lösgodis och Coca cola light. Det kan bli så att jag måste jobba på lördag, men om jag slipper det ska jag plugga hela natten. Det är dumt men jag pluggar bäst då.

Nu ska grönsakerna in i ugnen.

Puss


Saknar

Jag saknar mina långa naglar...



Varför?

Varför ska det finnas så mycket snygga skor när man inte har pengar?




Väntar

Just nu sitter jag och väntar på att Madde ska höra av sig. Vi ska äta lunch på köpis och sen titta på jeans. Madde ska, inte jag...

Jag ska handla lite mat inne på Coop. Viktigast är kaffefilter och mjölk.

Klockan 17.15 ska jag vara på Södertull och ta ett cellprov. Tur att jag inte tycker att det är obehagligt, men jag förstår dem som tycker det.

Kvällen i övrigt bjuder på pluggande. Men jag får inte missa Trinny & Susanna klockan 20.00.

I helgen är jag gräsänka. Anders ska till Stockholm och träffa sina kusiner. Jag jobbar på fredag fram till 18.00 så jag hinner inte följa med. Vi får se vad helgen bjuder på för äventyr. Om jag har tur så vill Ankan umgås lite, även hon är gräsänka då. Om jag orkar så ska jag STORSTÄDA. Då menar jag verkligen storstäda. Det skulle vara skönt. Jag skulle också vilja göra en matlista för resten av månaden. Men som sagt, vi får se vad som händer.

Jag hoppas att jag klarar av att hålla mitt shoppingförbud. Det bör inte bli så svårt eftersom jag inte har så mycket pengar... Måste söka jobb nu, behöver få in mer pengar.

Om jag hade haft mjölk hemma så hade suttit med en kopp kaffe nu men jag får vänta med det till senare.

Absolut viktigast idag är att jag måste träna, har inte gjort det på två veckor eftersom jag har varit förkyld. Jag kan stå på cross-trainern när jag kollar på Trinny & Susanna. Två flugor i en smäll. Ska stå så länge jag orkar, helst en timme. Men vi får se hur det går med det...

Jag måste hitta en present till Anders, till vår tvåårsdag. Jag har ingen aning om vad jag ska köpa...

Nä, nu är jag hungrig så jag hoppas att Madde ringer snart.

Puss


RSS 2.0