Själv är bäste dräng

Vissa saker tycker jag om att göra själv. Shoppa till exempel. Hur mysigt och trevligt det än är att gå i affärer med mina vänner så vill jag shoppa ensam. Jag tror att mina vänner ljuger och säger att saker är snygga fast de egentligen inte är det :-) Så därför föredrar jag att gå ensam när jag verkligen ska handla något.

I fredags gjorde jag precis så. Eftersom jag inte kan ha mer än hälften av mina toppar så var det dags att köpa nytt. Passade ju utmärkt nu också eftersom det är rea. Jag köpte en mamma t-shirt, tre lösa toppar, en lång kofta och ett par jeans. Känns bra. Nu överlever jag ett tag till.

Om en halvtimme ska jag åka och jobba mitt sista pass innan det är dags för en veckas semester. Jag ska göra absolut inget under hela veckan. Eller OK, jag ska storstäda lägenheten och fira midsommar.

Den 5:e juli ska jag åka till Annika och hälsa på. Det ska bli så kul. Hon har ju inte sett min jättemage heller... Hoppas du inte svimmar när du ser mig darling!!!

Jag har hämtat ut min mobiltelefon från lagningen nu så jag håller på att lära mig den. Snart kanske jag kan knäppa kort och lägga upp här. Vad sägs om det?

Nu ska jag byta om och förbereda mig inför en jobbnatt.

Puss


Kläder

Imorgon ska det shoppas!! Jag har precis gått igenom min låda med tröjor, t-shirts och linnen. Det är verkligen dags att handla nytt när som normalt passar bara räcker ner till naveln... Jag har fått rensa ut mer än hälften av vad jag har i lådan. Jag ska spara kläderna för jag planerar att passa i den några månader efter förlossningen. Men imorgon är det jag som pallrar mig iväg till köpis och kollar in rean. Det känns inte jätteroligt att lägga ut pengar på kläder som jag förmodligen kommer växa ur men vad ska jag göra? Jag vill ju kunna se OK ut under graviditeten och slippa klä mig i Anders tröjor. Vi får se vad jag hittar på. Ett par långbyxor skulle jag också behöva. Helst ett par jeans. Nästa vecka har jag ju semester så då kan jag inte gömma mig i mina jobbkläder heller så jag behöver verkligen uppdatera garderoben... Mission possible???

Puss 


Min kropp

När jag blev med barn hade jag precis lyckats gå ner tio kilo i vikt och jag hade fem kilo kvar att gå ner. Det hade jag tänkt göra till midsommar. Nu blev det ju inte så...

Jag har än så länge gått upp runt fem-sex kilo och det är jag tillfreds med. Det är inte så mycket tycker jag. Det är flera månader kvar på min graviditet och jag kommer nog gå upp en hel del till men så får det vara.

Många tycker att det är jobbigt att kroppen förändras under en graviditet men jag måste säga att jag inte är en av dem. Jag tycker att det är fint att vara gravid. alla mina kilon verkar ha satt sig på magen och det får jag vara glad för. Både Anders och jag har trott att jag skulle svälla upp till en ballong.

Många tycker sedan att deras syn på sin egen kropp förändras efter att ha fött barn och blir mer tillfreds med hur de ser ut och värderar sin kropp högt för att den har gått igenom en graviditet. Jag vet redan nu att jag INTE kommer vara en av dem. Jag kommer fortfarande vilja ha min drömkropp efter att ha fött barn och jag tänker kämpa hårt för den. Det låter säkert helt galet men jag planerar redan för hur jag ska komma tillbaka till den form jag var i innan jag blev med barn och hur jag ska ta min form ett steg längre.

Mitt barn kommer alltid vara den viktigaste personen i mitt liv men jag tycker att jag också förtjänar att vara viktig. Jag tror att det är viktigt för mitt barn, för mitt förhållande och för mig själv att jag mår bra. Det gör jag inte om jag är överviktig. Det vet jag sedan tidigare.

Att vara gravid är en härlig känsla men det är en så kort period i ens liv. 

Puss 


RSS 2.0