Verkligheten

Imorgon börjar verkligheten. Ska jobba mellan 8.30-16. Vi fick reda på idag att vi inte kommer städa tågen på stationen utan de ställer upp dem utanför vårt jobb. Det innebär att vi har längre tid på oss att göra väntstädningarna än någon annan. Då har vi möjligheten att verkligen göra rent. På tex station i Stockholm har de ibland bara 9 minuter på sig att städa så mycket som möjligt. Vår situation är så mycket bättre. Det känns verkligen spännande nu men jag börjar bli nervös och orolig. Tillräckligt mycket för att det ska kännas i min mage...

Idag blev det bara mannagrynsgröt till middag för mig. Vi blev bjudna på buffe idag igen och som vanligt äter man för mycket.

Det känns inte som att klockan tickar alls. Står tiden still?

Eftersom Anders jobbar och jag inte har något annat att göra ska jag nu göra mig en kopp te och sätta mig med mitt broderi.

Puss


Off the shoulder

Jag gillar verkligen off the shoulder toppar. Funderar på hur svåra de är att sy. Gillar dessa som Victoria Beckham har. Oväntat va?








Puss


100831

Om en halvtimme ska jag gå till bussen och åka in till stan. Städutbildning står på schemat, 9-16. Jag hoppas att Anders kommer ihåg att hämta mig i eftermiddag så jag slipper ta bussen hem också.

När vi kommer hem ska vi gå på långpromenad och sen blir det middag. Just nu känns det som att det blir en tidig kväll för jag är så trött. Jag är ju inte så bra på att sitta still i en lektionssal heller så jag hoppas vi får röra på oss idag. 

Idag får vi schema för den är veckan, de vill att alla ska prova att jobba den här veckan. Jag har ju redan schema för torsdag och fredag men jag får nog hoppa in lite mer. Klirr i kassan.

Nu känns det som att jag verkligen är på rätt spår igen. Ett fast jobb med fasta tider. Inte mycket kvar i skolan, även om jag har nån rest kvar till våren. Det känns bra med min diet och både centimetrar och kilon försvinner sakta men säkert.

Den 15:e får jag lön för de här två utbildningsdagarna och det är ju kanon. Då kanske jag har råd att fixa naglarna innan resan. Jag har redan bokat tid för en brasiliansk vaxning. Fy fa vad det kommer göra ont och jag är livrädd!!

I slutet på september kommer min sista lön från Goûter och jag hoppas att de gör allting rätt nu annars jävlar. Jag ska ha min sista lön och semesterersättning. Jag funderar på att ta med mig lönebesked och så till skattemyndigheten så de får kolla om alla nummer är rätt. Man vet ju aldrig med det där företaget...

Nu är det dags att göra mig klar för dagen.

Puss  


Vistelse i spår

Idag hade vi en kurs med nya jobbet. "Vistelse i spår" hette den. Det är en obligatorisk kurs för alla som jobbar med tåg. En typ säkerhetsgrej. Vissa saker hade jag hört genom Anders och andra saker var helt nya. När det blir tal om kilovolt och watt blir jag helt lost. Trots det fick jag alla rätt på provet. Det var ju roligt iallafall.

Vi fick träffa alla som ska jobba tillsammans och det verkar vara ett bra gäng, det blir nog bra det här. Vi fick dessutom alla våra kläder. Fem t-shirts, två par byxor, en fleece och en reflexväst. Fick också reda på att schemat vi fick är rullande så från och med nu jobbar jag bara varannan helg. Passade på att lägga om ett par tider på köpis så jag verklige är helt ledig de helger jag inte jobbar på Sodexo. Får mer tid över till mig och Anders att göra saker då. Det känns kanon.

Vi blev bjudna på lunch på Folkets hus, det var trevligt men jag var inte så imponerad av maten. Tur att det var buffe för korvstroganoff är ju inte min favorit direkt... Imorgon får vi ta med egen lunch. Det är mycket bättre ur ett hälsoperspektiv för mig som ska gå ner i vikt.

Nu ska jag göra en varsin kopp kamomillte till mig och Anders. Sen blir det sängen runt 22. Imorgon är det städkurs mellan 9-16 som gäller. Tur för oss att det finns kaffe där...

Jag vet inte hur jag jobbar på onsdag men jag hoppas att jag hinner prata en snabbis med Marlene då och höra hur det går för henne med jobbet och sjuka barn. Jag är såå nyfiken :-)

Puss


Fräsch

Jag duschade precis och känner mig som en ny människa. Skulle behöva en spa-kväll men det orkar jag inte med idag. Kanske imorgon.

Igår fick jag mitt första tvåveckors-schema för nya jobbet. Jag kommer jobba cirka 3,5 dagar i veckan, runt 24 timmar. Varierande tider och det verkar bra. Fattade ingenting av utskicket så jag fick maila och fråga om schemat. Tur var väl det för det jag fick i posten var helt orealistiskt.

Jag mätte min midja och mage idag och det var bara positivt. Så här "liten" har jag inte varit på länge. Nu går det verkligen åt rätt håll :-)

Den 8:e september ska jag träffa en barnmorska och snacka lite om mina mini-piller. Jag måste sluta äta dem, mår inte alls bra av dem. Får se vad vi hittar på istället. Jag tål ju inte östrogen så jag ska inte äta p-piller och p-staven var värdelös. Jag hade mens i sex månader i sträck med den. Det var inte roligt alls. Jag hade ju p-spruta för några år sedan och den fungerade bäst. Nu får man ju inte ta den verkar det som och det kan ta lång tid att bli gravid efter att man slutat med den. Jag tänker ju inte vänta hur länge som helst...

Vi tittade ju på ett hus igår. Det var helt enormt stort. Galet alltså. Jag hoppas att huset vi ska titta på på onsdag är bättre. Anders och jag har planer för det. Så jag hoppas verkligen att vi får det.

Nu ska jag återgå till att hålla tummarna för Marlene som vill sluta på Goûter. Inte så lätt när det gäller a-kassa men jag stöttar henne helt och förstår varför hon vill därifrån. När det ska gnällas över att nån är sjukskriven då är saker jävligt fel. Håller tummarna hårt!!

Puss


25/8

Om en halvtimme ska jag och Anders äta frukost tillsammans med Anders pappa. Han tyckte att det skulle vara trevligt om vi kom dit så det är klart att vi gör det.

Efter det ska vi sätta upp vårt tält som Anders köpte igår, för att se om alla delarna är med. Det vore ju inte bra om vi åker iväg och campar nångång och det skulle fattas delar.

Klockan 15 ska vi titta på ett hus. Det är ett enormt hus med en jättegård och Anders är redan helt såld. Jag är inte lika imponerad, än. Kan bero på att bottenvåningen har varit en affär tidigare och är helt oinredd. Jag skulle kunna säga som så att det kommer att kosta massor att göra ordning där. Nästa onsdag ska vi titta på ett annat hus, det är jag lite mer förtjust i. Ett tegelhus borta vid Owe Jansson typ. Jag gillar verkligen det området och jag kan se mig själv bo där.

I eftermiddag ska vi åka till stugan och sova där en natt. Skönt att komma bort en stund. Jag längtar tills nästa vecka iallafall då Anders börjar jobba igen och vi får lite mer rutin på dagarna igen. Så blir det ju i tre veckor ungefär och sen är det dags för semester igen.

Nästa vecka börjar mitt nya jobb och det ska bli spännande. Ska bli så skönt att tjäna lite pengar igen!

Dags att försöka få upp Anders ur sängen nu.

Puss


Me

Du heter: Sanna Christina Högberg

Smeknamn: Sanna, Smulan och Anders brukar kalla mig för Smulfis…

Låt som när du är ledsen sörjer till: Jag lyssnar sällan på musik så jag har nog ingen tröstlåt.

Beroende av: Coca cola light, justjared.com, facebook, Victoria Beckham

Vad tror folk om dig? Att jag är otrevlig, mitt ansiktsuttryck är hårt.

Stämmer det? Inte alls, jag är trevlig i största möjliga mån.

Vad får du oftast komplimanger för? Mitt hår tror jag, det växer snabbt och det är tjockt.

Hur imponerar man på dig? Starka människor som står för sina åsikter och uppfyller sina drömmar imponerar på mig. Att fjäska för mig hjälper inte. Ärlighet varar längst.

Brukar du skratta för dig själv? Alltid!

Vad står det i ditt senast inkomna SMS?: ”Ja tack gärna. Även em?”  Ett jobbsms.

Var bor du? I en lägenhet i Valbo.

Trivs du där? I Valbo ja men inte i lägenheten.

Hur svarar du i mobilen? ”Ja det är Sanna”.

Vem ringde du senast? Mamma.

Vad sa den du senast pratade med i telefonen: Det kommer jag inte ihåg.

Antal timmar sömn inatt: Runt nio gissar jag på, sov länge på morgonen.

Sov du ensam: Nej, Anders låg bredvid.

Brukar du komma i tid: Alltid minst en kvart för tidig.

Hur känner du dig nu: Helt OK.

Vanligaste färg på dina kläder: Vet inte om jag har en speciell färg, men ofta jeans eller grå mysbyxor.

Vad tycker du om fötter: Inte den trevligaste kroppsdelen kanske…

Vad saknar du: Att bo i ett hus och ha barn.

Hade du en bra kväll igår: Jodå, tittade på Sagan om de två tornen med en krasslig Anders.

Favorit dryck på morgonen: Apelsinjuice och te.

När brukar du oftast gå och lägga dig: Runt 22 på vardagar när Anders jobbar, annars runt 01.

Är du blyg? Beror på, men oftast inte.

Sysslar du med någon idrott: Verkligen inte…

Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Nej, man måste lära känna personen först.

Vad skulle du göra om du vore kille/tjej för en dag: Har ingen aning, vill fortsätta att vara tjej…

Är du nöjd med ditt liv: Inte till 100%. Vill ha ett hus och barn. Och så klart ett riktigt jobb.

Är du bortskämd: Japp.

Vad gör du i morgon: Förmodligen ingenting, det ska ju regna.

Vad är det värsta du vet? Vet inte riktigt, finns mycket man ogillar.

Har du bra vänner och äkta vänskap? Jag har några vänner som jag absolut älskar och skulle inte byta bort dem mot något. Ni vet vilka ni är.

Vad är det finaste du fått? Den första julklappen av Anders var inte så pjåkig, en treveckors resa till Gran Canaria. Den andra julklappen var inte dum heller, en ring i guld och silver.

En speciell dag du minns: Finns många men jag väljer de tre dagar då mina syskonbarn föddes. Fantastiskt att få se de små liven!

Du samlar på: Skor.

Vem ringer du när du är arg/ledsen: Beror på vad jag är arg eller ledsen över. Men det blir oftast Marlene. Madde är inte heller tokig att prata med. Anders ringer jag så klart också men det beror på vad det gäller.

När grät du senast: När grät jag inte???

Vad skulle du göra om du vann en miljon: Betala tillbaka CSN-lånet, resa, köpa något fint till Anders och så klart något fint till mig.

Vill du gifta dig: Absolut, men jag är inte förlovad än…

Vill du ha barn: Massor!!

Är du musikalisk? Musikalisk vet jag inte, men jag kan väl hålla tonen när jag sjunger i alla fall.

Vad dricker du helst när du är törstig: Vatten, coca cola light eller apelsinjuice.

Bor dina föräldrar tillsammans: Jajamen.

Har du någon gång gråtit dig till sömns: Absolut.

Biter du på naglarna: Absolut inte, det är bland det äckligaste jag vet.

 


På gång

Jag sov till klockan 11 idag, så skönt så. När jag gick upp hoppade jag direkt in i duschen. Nu fattar jag verkligen varför jag inte fixar med mitt hår. Det tar en halvtime att torka det med hårtork! Men ganska fint blev det, har ju blivit ganska långhårig nu.

Efter att jag hade fixat mig och klätt på mig, svarta leggings, lila tunika, svart skinnjacka och bruna pumps, åkte jag till City Gross. Där handlade jag en massa grönsaker. Jag fick beröm av kassörskan att jag åt så mycket grönt. Det gör jag ju faktisk, det är ju så gott.

När jag kom hem igen fastnade jag vid datorn.

För en dryg halvtimme sen åkte jag till Köpis och städade toaletterna och nu sitter jag här igen.

Jag har lagt i en maskin tvätt och känner att jag verkligen måste städa så det ska jag göra. Ska bara dricka en Caffe Latte från Emmi först. Mums.

Det bästa med dagen hittills var när Theresia från SOS-kiosken ringde. Jag kan inte komma ihåg när vi pratade senast. on var lite nyfiken på mitt nya jobb så vi pratade om det och lite annat. Så kul när man kan prata naturligt med folk som man inte har träffat på länge. Men det så klart, Theresia är en jättetrevlig tjej :-)

Puss 


Bekväm

Bekväm är ordet jag skulle beskriva mig själv med. Jag är så bekväm av mig att jag inte klär upp mig i de faktiskt fina kläderna jag har utan jag lodar runt i mina mysbyxor jämt. Jag sminkar mig nästan aldrig, beror lite på att jag inte verkar tåla mascara också. Jag gör aldrig något åt mitt hår.

Jag ska fan i mig ta och gömma mina mysbyxor för mig själv. Köpte ju en del fina kläder i Stockholm så jag måste ju använda dem också. Men det är ju som Anders säger också, jag har ingen speciell stil. Han klär sig jämt i Peak Performance så hans stil är klassisk och sportig. Jag själv är så spretig. Jag har ingen aning om hur jag vill klä mig heller. Skulle behöva hjälp av en stylist.

Det här är ju snyggt iallafall:




Jag gillar kavajer men jag misstänker att Anders tycker att det är tantigt. Han brukar iallafall tycka att jag är lite tantig. Typ för att jag har koftor och axelremsväska.

Som sagt, dags att gömma mina mysbyxor och fundera på hur jag vill se ut.

Ska hitta en mascara som jag klarar av och börja ta hand om mitt hår, klippa och färga.

Fy fan vad jag är trött på mig själv just nu.

Puss


På begäran

Det har varit dåligt med uppdaterande här ett tag nu. Det händer inte så mycket när man är arbetslös...

För ungefär två veckor sedan, då jag blev arbetslös, skickade jag iväg ett gäng arbetsansökningar till olika ställen. Kände ju verkligen att jag ville bort från Goûter. Ett par av de ansökningarna gick till Dinners på Gävle Bro och Sodexo. Förra måndagen var jag in en sväng på Dinners och kände att det inte alls var ett trevligt ställe. Som av en händelse ringde de på tisdagen och ville att jag skulle komma på en intervju. Jag tog en chans och sa nej till det, jag vill inte vantrivas på ett till arbete. På onsdagen ringde de från Sodexo och ville att jag skulle komma på en intervju på fredagen och det gjorde jag. Det kändes så bra men jag hade inga förväntningar eftersom jag ska på semester i två veckor. Men så ringde de igår och erbjöd mig en timanställning. Jag blev så klart överlycklig och tackade ja. Så ringde de idag igen och frågade om jag ville ha en tjänst på 57% istället. Självklart ville jag det. Mycket bättre att ha en tjänst då jag vet att jag är garanterad ett visst antal timmar än att gå som timanställd. Om jag hade haft otur då så hade det kunna bli samma situation som på Subway och Goûter, att jag bara hade fått jobba typ 4-5 timmar i veckan. Jag kan inte fatta ibland vilken tur jag har när det gäller jobb. Sen jag gick ut gymnasiet har jag varit arbetslös typ två månader. Jag är så lycklig nu!!

För övrigt händer det inte mycket. I torsdags var jag med mamma och pappa till Stockholm. Shoppade en del och hade det trevligt. Jag och Anders sov i stugan mellan lördag och söndag. Vi hade tur med vädret och jag solade hela söndagen. Hoppas att jag får behålla en del av färgen till Gran Canaria så jag slipper bränna mig när vi är där.

Jag håller på med ett broderi som ser ut så här:



Jag vet inte vem som ska få det bara. Ingen jag känner gifter ju sig. Jag är ju inte i närheten av det heller. Jag får komma på något.  

Jag ska återigen försöka bli bättre på att uppdatera.

Puss


Stor i orden, liten på jorden

Ibland känns det som att det händer mycket men jag kan inte komma på vad. Lite läskigt faktiskt, ha jag blivit dement eller inbillar jag mig bara att det händer saker?

Titeln på det här inlägget handlar om en av de högsta cheferna på Goûter. Min föredetta chef nuförtiden... Blev uppsagd, eller fick sparken häromdagen. Det är allmänt känt på jobbet att just den här chefen har hatat mig sen starten för drygt tre år sedan. Nu fick han iallafall nog och gick över huvudet på butikschefen och sparkade mig. Jag känner inget speciellt faktiskt annat än att jag kommer att sakna brudarna på jobbet. Men de finns ju kvar så dem kommer jag ju kunna träffa ändå. Det jag menar med stor i orden, liten på jorden är att den här chefen är säkert närmare 30 år men ser ut som en fjortonåring. Jag tror att det har gjort att han har komplex och använder sig av hårda ord för att kompensera för sin storlek. I min värld är det bara mer patetiskt. Kommer inte sakna Subway och Goûter koncernen.

Har sökt en del nya jobb och jag hoppas att vikarieförmedlingen får tummen ur arslet snart och börjar fixa in folk. Finns inget jobb jag hellre vill ha nu. Men jag ta så klart vad jag kan få.

Pratade med en jättetrevlig kvinna på högskolan häromdagen. Har ju en del rester men det verkar om att saker kommer att lösa sig till det bästa. Ska bli så skönt när jag är klar med utbildningen. Längtar!!! Jag har lagt upp en plan nu för hur jag ska plugga fram till semestern. Jag ska se till att följa den planen så gott det går. Skulle jag få ett jobb blir det så klart en del ändringar.

Mitt nya motto har blivit "Det löser sig". Det känns verkligen så nu. Bara man vill så. Och det vill man väl?

Dags att fundera lite på vad det ska serveras till middag idag. Kanske lite fisk till mig och lövbiff till Anders? Ja, så får det bli.

Har för övrigt vänt på dygnet och det är inte likt mig. Men om jag ska orka plugga som jag vill så blir det en ändring på det. Jag vill vara den morgonpigga Sanna som jag alltid har varit. Ordning och reda får det bli.

Ett glas juice nu och sen ska jag läsa lite i en ny bok. Har lånat en verklighetsbaserad bok av mamma, min favorit!

Puss 


RSS 2.0