Mycket att berätta

Jag vet att jag är kass på att uppdatera här men ibland händer det en massa saker som gör att jag inte orkar eller vill.

I nästan åtta veckor har jag haft en hemlighet som hela mitt liv komer kretsa kring framöver. Anders och jag väntar barn!! Vi är så lyckliga för det men det har inte varit så lätt alla gånger. Först och främst så upptäckte vi detta efter att jag hade opererat min fot. Jag blev orolig för detta eftersom jag varit sövd och ätit värktabletter. Läkarna jag har pratat med har sagt att det inte ska vara någon fara men lite oro känner jag ändå. Sen hade vi den hemska veckan då jag fick en massa utslag. Den gången kunde inte läkarna göra speciellt mycket eftersom jag var gravid och inga mediciner passade mig. Jag fick ju en utskriven och den måste ha fungerat eftersom utslagen försvann tillslut. Jag har mått illa till och från men mår bra nu. Just nu längtar jag bara tills den 6:e maj då vi ska göra ultraljudet. Det ska bli så spännande!!

I torsdags hade jag och Annika en heldag på stan. Vi har inte träffats sen hon flyttade till Falun och slutade på Goûter. Jag tror att det var åtta månader sedan. Vi är så bra vänner att det aldrig blir konstigt när vi träffas. Vi pratar på som vanligt och det är underbart att träffas. Jag ska försöka ta mig till Falun nångång i April och hälsa på henne. Tyvärr så kunde inte Marlene vara med oss i torsdags så det får vi styra upp en annan gång. Jag verkligen älskar mina tjejer, Annika, Marlene och Madde!!!

Vi har tyvärr haft en del problem på jobbet de senaste veckorna. Det har inte känts så roligt att gå dit längre p grund av olika orsaker. Jag hoppas att allt det är utrett nu och att det återgår till att vara en underbar arbetsplats igen. Jag saknar hur det var för någon månad sen. Jag vill fortsätta trivas där. Jag hopps verkligen att allt är överspelat och att alla kan vara vänner igen.

Om en halvtimme ska jag åka till jobbet för ett arbetspass. Jobbar i fem timmar idag och har tre tåg att städa. En lugn dag med andra ord. Vi har långa raster mellan tågen så vi ska åka och panta idag. Vi har en del att handla också, smör, havregryn, knäckebröd och frukt. Efter jobbet ska jag åka hem till syrran en sväng och kolla på virkbeskrivningar. Jag är så sugen på att lära mig virka. Syrran kan både virka och sticka, Susanne stickar och Irja på jobbet stickar hela tiden. Det känns som att jag också borde lära mig. Jag tror att jag kan men jag är väldigt ringrostig. Har inte gjort något sen syslöjden i högstadiet. Kan det vara typ 13-14 år sedan?

När jag kommer hem framåt kvällen ska jag laga matlådor och sen blir det nog till att slappa framför tv:n. Anders har jour så jag vet inte om jag får träffa honom heller. Den som lever får se.

Nu ska jag börja göra mig klar för dagen.

Vi kanske hörs snart här igen...

Puss 


Baka

Min mamma och syster besitter en talang som jag är avundsjuk på. De kan baka. Verkligen baka alltså. Mammas tårtor ser ut att vara köpta och allt syrran ger sig på blir kanongott. Själv är jag helt oduglig. Jag vet inte hur många gånger jag har misslyckats med något så enkelt som en sockerkaka. Nu har jag bestämt mig iallafall. Jag ska lära mig. Jag vill kunna baka riktigt goda bullar och göra tårtor till födelsedagar. Det ska bli mitt mål i år.

Puss 


Utslagen

För två veckor vaknade jag upp med ustlag på mina knän och armbågar. Under dagen blev det bara värre och värre. Ett besök på familjeläkarjouren fick det bli. Där kunde man inte göra något utan gav mig en remiss till akuten. Där kunde de inte heller göra något... Så jag fick en remiss till hudkliniken dagen efter. Där visste de inte heller speciellt mycket men de kunde dosera en medicin iallafall. Efter cirka sex dagar såg jag ut som mig själv igen. Jag knäppte ett kort men tänker inte lägga ut det här. Ni kan väl föreställa er mig med typ vattkoppor över hela kroppen och svullna ögonlock...

I förra veckan började jag jobba igen och det är så skönt att vara tillbaka. Vi har ett nytt schema som faktiskt är riktigt bra. Vissa dagar jobbar jag normala tider 8.30-15.30. Det kommer vara så skönt att hinna göra något på eftermiddagen hemma. Idag ska jag tvätta till exempel.

Nu ska jag packa ner min matlåda och göra mig klar inför en arbetsdag med härliga kamrater.

Återigen ska jag försöka se till att bli bättre på att uppdatera bloggen. Det har varit lite mycket under de senaste veckorna men nu börjar det bli bättre.

Puss 


RSS 2.0