Äntligen

Nu känns det verkligen som att jag har kommit igång med att packa våra saker. Så gott som hela sovrummet är packat. Sängkläder, badlakan mm. Efter jobbet idag ska jag ta tag i köket. Förhoppningsvis så packar Anders sina saker i garderoben i tv-rummet. Han och hans pappa ska köra över garderoberna till huset imorgon.

Jag ska ta bilen till jobbet idag så att jag kan låna hem lite städmaterial. Min plan är att städa ut köket imorgon och börja packa in sakerna där. Jag funderar på om vi inte kan äta på papperstallrikar under tiden vi ska bo kvar i lägenheten. För bekvämlighets skull, så att det går snabbare att flytta.

Anders har inte alls lika bråttom som mig att få saker gjorda. Han tycker att vi kan göra saker i sakta mak eftersom vi har lägenheten kvar i en månad. Jag vet inte om han tänker på att vi ska ha en bebis och att den kan komma inom en månad. Jag får vara lite hård och ta saker i egna händer.

Nu ska jag ta det lite lugnt innan jag åker till jobbet.

Puss 


Flyttkartonger

Äntligen har jag fått upp alla mina flyttkartonger från förrådet i källaren så nu är det  bara för mig att sätta fart och packa. Det är lite svårt att veta vad jag ska börja med men det löser sig bara jag sätter igång. Så jättemycket saker kan man väl inte behöva under en månad? Jag har tänkt dela upp sakerna så att vi har lite av varje kvar. Så att vi till exempel kan byta sängkläder och badlakan om vi vill.

På torsdag när vi har fått nycklarna till huset så ska vi gå en sväng tillsammans med de som äger huset nu. De vill visa oss runt lite och snacka lite om el och sånt. Efter det ska jag städa ur köket och börja med att fixa där. Jag ska verkligen ta en sak i taget. Som tur är jobbar jag ju inom städbranchen så jag kan låna material från jobbet. Det är alltid bra att ha dubbla uppsättningar av till exempel skurhink och mopp.

Nu ska jag starta tvättmaskinen och sen ska jag vänta lite och se när Anders tänker gå upp. Efter det ska jag börja packa och på eftermiddagen blir det nog en sväng till Dollar Store.

Puss


Beundrar

Jag beundrar verkligen de som driver stora kända bloggar. Att de orkar knäppa en massa kort och blogga flera gånger om dagen. Självklart så gör de det för att de tjänar stora summor på det. Många av dem har ju riktiga jobb och familjer också så jag fattar inte att de hinner med allt. Nu skyller jag ju min brist på ork på graviditeten men jag orkar inte blogga en masssa. Jag skulle vilja men...

Något mer som jag skulle vilja är att baka. Jag är så sugen på att göra fina cupcakes. Ska göra det till mina arbetskamrater när jag slutar jobba. En liten avskedsfika. Ska bjuda på fika på jobbet då och har tänkt bjuda upp vår chef och en arbetsledare också. Om de har tid att komma. Hoppas det.

Om tio minuter ska jag plocka ur tacopajen ur ugnen och efter det ska jag ta en skön dusch. Sen får det nog bli en tidig kväll. Sängen lockar väldigt mycket just nu.

Puss


Krasslig

Idag är jag hemma från jobbet. Igår kväll mådde jag rätt dåligt. Jag hade nog feber och kände av frossa. Så jag tog det säkra före det osäkra och sjukskrev mig. Det händer inte ofta. Idag mår jag mycket bättre så i helgen jobbar jag på som vanligt.

Häromdagen köpte jag några flyttkartonger på IKEA och packade ner hela min garderob. Det är ju inte mycket kläder som passar just nu så tre kartonger blev det. Jag kommer ju ändå inte kunna ha dem förän flera veckor efter förlossningen. I helgen ska vi plocka upp fler kartonger från förrådet så att jag kan börja packa ännu mer. Vi behöver ju inte ha alla köksgrejer till exempel. Det räcker med en sorts glas och så vidare. Det känns skönt att det äntligen händer något.

Igår var vi till barnmorskan igen. Jag har gått upp 14 kilo vilket inte gör mig något. Jag tycker inte att det är så farligt mycket. Det är bara sex veckor kvar nu också så det är inte länge kvar innan jag kan börja röra på mig mer och sen börja tänka på att gå ner i vikt igen. Mitt blodvärde låg på 114 så jag får äta mina järntabletter. Jag ska prova med att äta en varannan dag och två varannan. Min mage har ju inte pajat än så jag får se hur det går sen. Allt annat verkar se bra ut också, bebisen verkar ha lagt sig tillrätta och han/hon rör sig precis som den ska. det är dock väldigt skönt att det snart är över. Jag trodde inte att jag skulle säga det men jag längtar verkligen efter känslan av att frysa. Just nu får jag svettfläckar på kläderna bara jag rör på mig. Det är varken roligt eller trevligt.

Idag köpte jag fyra par byxor till bebisen. Ett par grå, ett par svarta och två par som är blåvita. När bebisen har kommit ska jag skicka iväg mamma på shopping så hon kan köpa bodysar i färger som passar. Allt jag har nu är ju neutrala färger. Lite trist men nödvändigt.

Jag träffade en gammal kompis idag, han var dagbarn hos mamma för typ 20 år sedan. Jag kände knappt igen honom. Det är så roligt att prata med folk som man har känt länge men inte träffar så ofta. Han berättade att han jobbar på ett äldreboende här på gatan och han ska bli pappa i februari. Jag som tycker att han är liten fortfarande men han blir ju 25. Herregud, jag känner mig ju uråldrig!

Nu ska jag titta på det sista avsnittet av Dr Quinn och sen ska jag skriva en to-to lista inför nästa vecka och sen har jag några ärenden att uträtta.

Puss


På gång

Allt rullar verkligen på med huset nu. den första september ska vi till banken och samma dag får vi nycklarna. Jag ska nog börja riva tapeter i sovrummet samma dag. Vi har lägenheten kvar till slutet på oktober så vi hinner renovera en hel del innan vi flyttar in. Vi satsar på att göra klart sovrummet, vardagsrummet och gästrummet först. Ett barnrum känns inte så prioriterat än eftersom vi vill ha bebisen hos oss. Gästrummet behövs så att Anders har någonstans att sova de veckor han har jour.

Vi har tagit in två offerter på bergvärmen och har bestämt oss för IVT. De kommer och fixar allt vecka 41. Samma vecka som jag ska föda... Men det löser sig. Jag kan ju redan ha fått då eller så är jag hemma helt enkelt. I annat fall så kanske Anders pappa kan ta hand om det, de bor ju trots allt bara två minuters promenad från vårat hus.

Vi ska ta in offerter från folk som kan fixa våra badrum också. Det ska bli så spännande att bygga något från början. Kan tro att det kommer bli svårt att välja ut kakel och klinkers men det är något som de får hjälpa oss med. Typ storlek man ska ha på plattorna och vilka färger som är bra att välja när badrummen är små.

Nästa år ska vi byta ut de stora fönstrena på bottenvåningen och efter det kan vi börja röja där nere och sen börja planera för kök och vardagsrum. Det är ett enormt projekt men det kommer bli så bra och det är så roligt.

Jag har kollat på en del möbler som jag vill köpa så nu gäller det bara att få Anders att gå med på inköpen. Jag hoppas att det kommer gå. ett inlägg med bilder kommer efter detta.

Än så länge känns det ganska overkligt att vi äger ett hus men det kommer ändras så fort vi har nycklarna i våra händer. Det här är något som vi har längtat efter i tre år nu!!

Puss


Nästa gång

Eftersom jag är helt säker på att jag vill ha fler barn än det som ligger i min mage nu så har jag funderat en del på hur det blir nästa gång. Just nu tycker jag inte att det är speciellt roligt att vara gravid. Jag har inte fått nå halsbränna, foglossningar eller bristningar än. Det jag tycker är jobbigt är värmen. Jag svettas bokstavligt talat som en gris. Det är knappt så att jag orkar ha kläder på mig. Den här sommmaren har varit vansinnigt varm och normalt sett hade jag tyckt att det hade varit underbart men nu har det mest varit jobbigt. Det är knappt så att jag vågar röra mig för jag blir så varm. På nätterna brukar jag ligga med täcket upp till hakan och nu kan jag inte ha täcket alls och njuter av vår golvfläkt som står på hela tiden. Bebisen i min mage är inte planerad så nästa gång ska jag försöka vara gravid under vintern. Nästa barn får bli ett vår- eller sommarbarn.

Jag har ju inget att jämföra med men jag tror att min graviditet har varit ganska enkel och bra. Jag har som sagt ingen foglossning, har aldrig haft halsbränna och än så länge inga bristningar någonstans på kroppen. Det är ju fortfarande åtta veckor kvar så en del hinner säkert ändras. Jag har mått bra nästan hela tiden förutom några veckors illamående och kräkningar i början. På grund av alla hormoner i kroppen så har jag ju fått en del utbrott och jag är mer känslig än vanligt och börjar gråta lätt. Men så är det kanske för alla gravida? Jag är glad att jag fortfarande orkar jobba och jag är inte speciellt trött. Det jag känner nu är att jag måste börja ta det lugnare nu. Om tre veckor får vi nyckeln till vårt hus och det är mycket på gång.

I förra veckan jobbade jag dubbla pass i två dagar, sånt ska jag sluta med nu. Jag ska tänka mer på mig själv och verkligen känna efter hur jag egentligen mår. Anders påpekade det när jag grät mig till sömns en natt. Jag hade inte en tanke på att jag var slutkörd. Men så verkar det vara iallafall. Det har varit mycket på jobbet nu med semestrar och så. Jag hoppas att det lugnar ner sig nu.

Mycket graviditet nu men sånt är mitt liv.

Puss


RSS 2.0