Boring

Jag började min dag med att städa köpis. Sedan har jag varit på andra jobb sedan klockan 13. Vi har haft tåg hela dagen. Jag jobbar tvåskift idag så just nu sitter jag i personalrummet och väntar. Det blir ganska långtråkigt. Jag ska verkligen se till att byta bort två av mina fyra tvåskift jag har på schemat. Jag läste nyss på Aftonbladet att det var kraftiga tågförseningar men de var norr om gävle och våra tåg kommer från söder. Tur det, jag hade aldrig orkat sitta här och vänta flera timmar.

Just nu spenderar jag mer tid på jobbet än hemma och det märks. Lägenheten ser ut som ett bombnedslag och jag träffar nästan aldrig Anders. Det ska bli så skönt att komma bort. När jag är utomlands kan jag verkligen inte göra något annat än att slappa och ha det skönt.

Anders köpte en rockring till mig häromdagen. Det låter töntigt men jag kan lova att det är jobbigt. Det är ett träningsredskap och den är större än en vanlig. Dessutom väger den 1,2kg. När vi kommer hem igen ska jag sätta igång och köra med den. I början kommer jag nog bara orka köra någon minut i taget men det ger sig väl med tiden. Jag läste i en träningstidning också att man kan få blåmärken av den. Det kände jag redan efter typ 10 sekunder. Jag blev nöjd iallafall med att jag kan rocka. Anders kunde inte det. Jag ska kolla hur mycket pengar jag har på tisdag och eventuellt köpa ett hopprep. Det är litet och smidig och jag tänkte ta med det som träning till Gran Canaria.

Nu är det verkligen mörkt ute och jag känner mig lite höstmysig. Det betyder att jag måste göra en kopp te. Så det får det bli nu. Innan jobbet sätter igång igen.

Puss


FAAN

Det är sällan som folk går mig riktigt på nerverna men det händer. Idag är en sån dag. Jag har redan spytt ur mig all ilska över Anders så jag orkar inte skriva om det här. Men jag kan ju säga så mycket som att en del folk borde öka takten lite.

Vårt sista tåg idag var en dryg timme sent så jag fick jobba över. Det gör inte mig så mycket eftersom jag just nu är ute efter en rejäl lön. En timme är ändå en timme.

Mitt nya schema ser ut så här.

Jämna veckor:
Måndag: 9-17 och 20-22
Tisdag: 9-17 och 20-22
Onsdag: Ledig
Torsdag: Ledig
Fredag: 11-19 och 20-22
Lördag: 13-20
Söndag: 13-19 och 20-23

Ojämna veckor:
Måndag 9-17 och 20-22
Tisdag: 9-17 och 20-22
Onsdag: Ledig
Torsdag: Ledig
Fredag: 11-19
Lördag: Ledig
Söndag:Ledig

Jag funderar på om jag ska ta bort mina kvällpass på måndagen och tisdagen jämna veckor. Anders och jag kommer inte alls att träffas under den veckan annars typ. Det får nog bli att jag gör så. Det finns iallafall en tjej på jobbet som vill ha de tiderna.

Det blir skönt iallafall att vara ledig på onsdagar och torsdagar. Då ska jag nog åka in till högskolan och plugga. En chans för mig att "klä upp" mig lite. Den senaste månaden har jag bara jobbat så jag har levt i mina jobbkläder och när jag har kommit hem så har jag bara dragit på mig mysbyxorna. Jag funderar seriöst på att bränna dem nu. Jag fattar inte hur Anders står ut med mig i mina fula urtvättade brallor. Jag är knappast snygg i dem. Det kommer ju bli bättre när jag får mer lön också. Jag kommer kunna köpa mer och bättre kläder. Då kanske jag orkar bry mig mer. Just nu är min ork nere på noll. Lusten att klä upp mig är borta också. Men det kommer nog att ändras.

Jag var iallafall ner och hämtade resväskorna i morse. Det var inte så farligt mycket i förrådet som jag trodde så det gick på några minuter att ta fram dem. Jag har förövrigt packat nästan alla kläder som jag ska ha med mig. Det ska blir så skönt och roligt att få ha sommarkläder igen. Jag chockade Anders med att jag tar med en del klänningar :-) Dessutom har jag köpt ett par sandaler som jag ska inviga där. Platta så klart. Att gå i högklackat till tex Playa del Ingles vore väldigt korkat. 45 minuters promenad enkel väg. Tänk vilka skavsår jag skulle få. Det ska bli så skönt att komma bort. Två veckor med sol, värme, god mat och trevligt sällskap. Kan det bli bättre än så?

Hugo och jag har hållit på att städa vårt förråd idag. Nu börjar det likna något. Vi ska få lite fler hyllor och röja upp lite till. Efter det kommer det vara ännu roligare att jobba. Jag blev förövrigt utnämnd till lageransvarig på jobbet. Så från och med nu är det jag som ska se till att vi har allt vi behöver. Det känns roligt att få lite ansvar. Jag är inte förvånad att det är jag som ska göra det, jag har STENKOLL på allt. Vem som jobbar när, hur tågen kommer och går och typ allt annat. Ibland lönar det sig att vara ett kontrollfreak.

Just nu sitter jag och letar efter bra och lämpliga tvättvagnar till jobbet. Just nu använder vi oss av pappkartonger och det funkar inte i längden. Jag vet inte riktigt var jag ska leta bara. Men som med allt annat, det löser sig.

Om en halvtimme hoppas jag att Anders ringer och berättar om han vill komma hem eller om han går ut. Om han ska hem så åker jag in till stan och hämtar honom. Går han ut så får han ta bussen hem.

Funderar på att göra mig en kopp te medans jag väntar. Jo så får det bli.

Puss  


Oh my God

Om Skohuset får in dessa och jag hinner på min storlek så kommer jag köpa dessa.



Jag bryr mig inte om jag får ont i foten av dem, jag SKA ha dem!!! Kenza har bra smak, skulle kunna köpa fler av hennes design.

Puss


Jobbet

När jag hade varit på anställningsintervjun så blev jag uppingd efter ett par dagar och blev erbjuden en timanställning, jag tackade så klart ja eftersom jag var desperat efter ett nytt jobb. Dagen efter ringde de upp igen och erbjöd mig en tjänst på 57%, den tackade jag så klart också ja till. Det är ju mycket bättre att ha en fast tjänst. I måndags när chefen hade hållit på med schemat så berättade hon att jag skulle jobba 62% istället. Lite fler timmar tänkte jag och blev nöjd. När jag åkte med chefen ut till IKEA i onsdags så berättade hon att de hade gjort om schemat ytterligare och att jag numera kommer jobba 92%. Det innebär 35 timmar per vecka och lite drygt 15000kr i månadslön. Det känns SÅ JÄVLA UNDERBART!!! Jag har aldrig haft månadslön tidigare. Det ska bli så skönt att få in pengar igen. Jag ska göra en liten shoppinglista :-) Och i år kan folk få lite finare julklappar :-)

Jag shoppade två saker häromdagen:




Jag beställde dessutom den här jackan eftersom den inte fanns i min storlek i affären:



Vi åker ju till Gran Canaria på onsdag och jag är bara ledig på tisdag så jag har massor att göra då. Solkräm och grejer ska införskaffas. Resväskan ska packas. Lägenheten ska städas. Mamma ska få en nyckel. Vi ska hälsa på Tindra. Mycket som ska göras som sagt. Tur att vi åker på semester sen...

I morse var jag lite fräck och startade tvättmaskinen redan klockan 6.25, hoppas inte grannarna blir för sura... Jag ska ju jobba sen så jag måste liksom passa på. Sitter och funderar nu på om jag ska orka gå ner i källaren och rota fram våra resväskor. Jag har lite tid på mig och det krävs...

By the way, om tågen kommer gå typ likadant efter den 12:e december och vi har samma schema då så kommer jag jobba på julafton, nyårsafton och min födelsedag. Katching!!!!

Nu tror jag att jag gör slag i saken och går ner och rotar fram resväskorna.

Och Marlene, TACK för ditt underbara sms igår. I LOVE YOU!!!!

Puss


Valdag

Jag sitter här nu och kan inte sova. Det beror absolut inte på valet, det bryr jag mig inte om nu känner jag. Alliansen vann och det är det enda jag bryr mig om. Allt tjafs om SD rör mig inte i ryggen.

Jag har jobbat idag. 20-23. Ett väldigt kort pass men det var helt ok. Chefen jobbade också. Hon är rolig hon. Än så länge är det här det överlägset bästa jobbet jag har haft. Ever.

Imorgon jobbar jag igen, 11-19. Ska höra med mina arbetskamrater om det är ok att ag sätter ihop våra nya möbler istället för att städa under några timmar. Vi fick möbler i fredags och det vore skönt att fixa till personalrummet nu. Och jag älskar ju att fixa sånt. Det borde inte vara något problem för alla vill ju ha rummet klart.

Mamma kommer och hämtar mig klockan 9.15 för vi ska äta frukost på IKEA. Jag ska fixa några skruvar till ett skrivbord till jobbet också så det passar perfekt. Sen åker jag med mamma in till stan, tror att hon ska lämna in en jacka på lagning.

På tisdag ska jag ha städdag. Typ enda dagen jag hinner innan vi åker. Ska storstäda lägenheten och göra lite höstfint tänkte jag. Sen på tisdag ska jag tvätta. Ska se till så att Anders plockar fram allt han vill ha med sig till Gran Canaria så jag kan tvätta det. Skönt att ha det gjort i tid. Sen gäller det att få fram resväskorna ur förrådet. Det kommer inte blir roligt.

Jag har en del saker kvar att handla inför resan också. Jag måste köpa en vanlig vit BH, eventuellt några fler trosor, solkräm och kanske ett till par solglasögon.

Nu ska jag göra mig en kopp te och hoppas på att den hjälper mig att bli trött. Kvällsro heter det, vi köpte det idag.

Puss 


Ska införskaffas

Detta ska införskaffas:




Detta ska eventuellt införskaffas:




Puss


Ny vecka

Ny vecka och nya tag. Förhoppningsvis får vi ett schema att jobba efter den här veckan. Det vore skönt att ha fasta tider att jobba efter. Nog för att jag gärna jobba mycket så kan det också vara skönt att vara ledig ibland. Helst mer än en dag i veckan... Tiderna för hur vi jobbar är lite omgjorda så kvällspassen är bara på två timmar numera. Jag hoppas att man kan ta ett kvällspass direkt efter att ha jobbat dag, 11-19. Precis som min chef sa så är den dagen redan förstörd så då kan man lika gärna jobba lite till. Helgen gick bra iallafall och det är fortfarande roligt. En bra sak med jobbet förutom all pant är att folk lämnar massor med tidningar!!

Jag hade tänkt sova till kl 9 i morse men Anders gick upp tidigt och jag fick rädda honom eftersom toalettpapperet var slut. Efter det kunde jag inte somna om. Så nu sitter jag här, utan frukost och väntar på att klockan ska bli 10 så jag kan gå till bussen. Hade funderingar på att gå på en promenad men då blir jag så trött i benen på jobbet sen. Vi kanske tar en promenad i kväll istället, Anders var sugen på det.

Ida är så snäll och fixar musik till mig, jag måste ha musik till Gran Canaria. Det går lite segt eftersom jag inte vet vad jag vill ha. Jag lyssnar så sällan på musik och jag och Ida har inte samma smak.

Det är lite drygt två veckor kvar nu tills vi åker till Gran Canaria och det ska bli såå skönt. Två veckor i solen igen. Jag kollade precis på yr.no och enligt den hemsidan är det runt 27-28 grader varmt. Inte mig emot, fy fan vad skönt.

Jag vet inte vad jag ska säga om hur det går med maten och min viktnedgång. Jag äter inte alls som jag borde men jag mår inte dåligt heller. Mycket frukt blir det och det är ju bra. Hellre fruktsocker än annat socker. Nästa vecka ska jag till Paula så jag får se då hur det har gått. Men jag mätte mig häromdagen och jag har tappat fem centimeter där midjan är som smalast och fyra centimeter under naveln. Alltid något.

Nu ska jag hitta på något att fördriva tiden med.

Puss   


Om någon...

Känner sig manad att köpa ett par skor till mig så finns dessa att beställa på nelly.com. Jag har storlek 38 bara så att ni vet. Jag kan vänta till jul om ni vill ge dem till mig då.






Jag skulle kunna leva med dessa också, finns på hm.com.



Puss


I brist på annat

Hur gammal är du? 26.

Hur lång är du? 167cm.

Stjärntecken? Stenbock.

Hur bor du? I en trång tvåa.

Är det din bästa bostadssituation någonsin? Verkligen inte.

Arbetar du? Jajamen, som lokalvårdare och städare

Ville du jobba med det när du var liten? Ingen aning, vet inte om jag drömde om jobb då.

Är du nöjd med ditt liv? Nja, det vore trevligt med en ring på fingret, ett hus och några barn.

Hur långt är ditt längsta förhållande? Mitt nuvarande, 2,5 år hittills.

Har du bott utomlands? Nope, har inte önskan att göra det heller.

Har du en fin familj? I det stora hela ja.

Vad är det knasigaste jobb du haft? Knasiga jobb vet jag inte, men jag har framkallat kort. Det var före digitalkamerans tid.

Gillar du att resa? Har inte så stor erfarenhet av det men det är självklart härligt.

Vart har du varit senaste två åren? Gran Canaria

Favoritstad? Jag har nog ingen favoritstad.

Nästa resa? Gran Canaria om ett par veckor.

Intressen? Familjen, vännerna och shopping.

Religion? Nope.

Ämne i gymnasiet där du fick högst respektive lägst betyg? MVG i Engelska C och streck i Spanska B.

Vad använder du för smink? Inget på vardagarna men det mesta när jag går ut eller festar.

Vad gör du regelbundet för ditt utseende? Det är inte mycket…

Vem ringer du om du är ledsen? Madde eller Marlene tror jag. Anders också såklart.

Vem kommer snabbast över om du är ledsen? Sällan jag behöver någon hos mig, det går lika bra att prata på telefon.

Vad gör dig glad? Anders, mina vänner och familjen.

Vad köper du oftast till dig själv? Skvallertidningar.

Till hemmet? Mat?

Favoritdetalj hemma? Är inte så förtjust i mitt hem…

Vad är ditt nästa mål i livet?
Bli klar med högskolan, köpa hus och skaffa barn.

Vad är du mest stolt över om dig själv? Att jag aldrig har varit arbetslös kanske.

Vad arbetar du på? Mycket…

Vilken kroppsdel tycker du bäst om? Min rumpa.

Vad i ditt ansikte tycker du bäst om? Mina öron tror jag, räknas de till ansiktet?

Vad får du ofta höra att folk tycker är fint på dig? Vet inte om jag har hört något så specifikt.

Kännetecken på din kropp som ingen vet? Som ingen vet? Det är nog mitt födelsemärke i naveln, men det vet nog folk om.

Tränar du? Periodvis…

Vad brukar folk tro om dig vid första ögonblicket? Att jag är hård.

Vad tänker de sedan? Att jag är rätt trevlig och snäll. Hoppas jag.

Hur vill du att folk ska se dig? Som någon man kan lita på.

Har du många bästa vänner? Inte så många, men ett par bästa och många bra.

Nämn ett problem du har? Att jag inte går ner i vikt. Att jag inte tål p-piller mm.

Nämn något du gör när du är ensam? Sitter på min feta rumpa och gör inget J

Hur sover du? På mage.

Finaste komplimangen du fått? Har ingen aning.

Ger du ofta komplimanger? Jag hoppas att jag gör det.

Vad skulle du vilja kunna som du inte kan? Det är så mycket att det inte går att lista.

Nästa inköp? Jag är sugen på en härlig stickad höstkofta.

Bästa film? P.s. I Love You och Dirty Dancing.

Musik? Jag är dålig på att lyssna på musik.

Vad är det för märke på din mobil? SonyEricsson

Senaste skoinköpet? Platta sandaler till Gran Canaria.

Senaste middaggsmaten? Mannagrynsgröt. Orkar inte laga så mycket mat just nu.

Senaste väninna du träffade? Madde och Ida på jobben.

Något du gör som är konstigt? När jag äter korv eller limpa måste den platta delen på brödet vara mot min tumme. Och jag äter alltid med höger hand.

Hur vill du vara när du är 75år? Pigg, glad och lycklig. Och frisk såklart.

Har du någonsin blivit dumpad?
Japp, en gång.

Bil du gärna kör? Jag vet inte om det finns någon speciell bil jag gärna kör.

Vad inspireras du av? Starka kvinnor som Charlotte Perelli och Victoria Beckham.

Varför har du en blogg? För skojs skull.

Vad ska du göra idag? Klockan är 21.15 nu, ska titta på tv, bädda rent i sängen, plocka lite, duscha och sova.

Vad ska du göra i morgon? Jobba och sen pussas med Anders.

Hur ser ditt liv ut om fem år? Då bor jag inte ett hus, har ett riktigt jobb och barn.

Vad vill du säga till de som är yngre än du? Har inga visdomsord än. Men se till att skaffa er en utbildning och var inte rädd för att ta i och jobba hårt.

Vad vill du säga till alla de som är äldre än du? Till de äldsta kan jag ju säga att ni är inte så mycket bättre än ungdomarna.

 


Helvete

Ibland har man dagar så det känns som att allt går emot en. Idag är en sån dag.

Till att börja med somnade jag inte förrän klockan 6 imorse. Av någon anledning kan jag inte sova utan Anders. Inte första natten han är borta iallafall. Så i natt kommer jag kunna somna tidigare. För det andra ringde jag till vikarieförmedlingen för att anmäla mig där och då hade de redan gått för dagen. Klockan var bara 13. Tydligen jobbar man inte längre än till klockan 12 om man sitter på ett kontor för Gävle kommun. Så det blev inget av med det. För det tredje så var jag på jobbet tidigt idag för att prata lite med arbetskamraterna och så. Jag tog mig en liten titt på schemat för dagen för att se vilka jag ska jobba med och då står jag inte ens med. Marianne måste hon ha gjort något fel för hon hade lagt in Hugo på dagen och tagit bort mig helt. Som tur var så ville tjejen som stod på schemat åka hem för hon ska till Stockholm i morgon så det löste sig ändå.

Den frde grejen som är värst för dagen är att vi återigen står utan husköp. Det var fler än vi trodde som var med och budade och vi hade satt vår gräns ganska lågt. Så nu blir det till att börja leta igen. Jag är så jävla trött på allt just nu. Anders mår inte alls bra av att vara i den här lägenheten och jag vill verkligen att vi ska hitta ett hus för hans skull nu. För min skull också så klart. Jag hoppas att vår plan B fungerar, om Anders vill satsa på den.

Kanske inte kommer kunna somna alls nu, har så mycket tankar som far runt i huvudet. Ska göra ett försök iallafall.

Puss


Mini-Pe

Jag tror att det är så mina nya mini-piller heter. Jag ska prova dem i tre månader och se om jag mår bättre. Om jag inte gör det så kan jag inte ta något preventivmedel alls. Det är ju roligt...

Idag har vi varit och tittat på huset igen. Eller jag och Anders pappa var och tittade. Anders är och jobbar. Typiskt att den enda dagen vi har något inplanerat så måste han jobba. Jag gillar fortfarande huset iallafall. Det är tydligen en till som verkar intresserad så vi får väl se. Annars har vi ett annat alternativ som vi inte har hunnit kolla än. Kanske får återkomma om det om det blir aktuellt.

Nu ska jag göra mig klar och åka iväg till jobbet. Idag hoppas jag på att vi blir klara i tid. Igår drog det över på tiden för de ringde fån platskontrollen och bad oss grundstäda tre vagnar istället för att vändstäda dem. Dessutom var vi bara två som jobbade. Vi var dessutom och pantade det vi hade fått ihop på knappt en vecka. Kan berätta att det blev nästan 400kr!

Dags att byta om nu.

Puss


Vilken skillnad

Jisses vilken skillnad det var att städa igår jämfört med i söndags. Vi var tre personer igår vilket gjorde stor skillnad men det är också så att de som veckopendlar verkar åka tåg på söndagar. Vi gjorde schema för hela den här veckan och jag är ledig en dag. Jobbar bara kvällar på vardagarna och dagar i helgen. Ska säga till chefen att jag kan tänka mig att öka på min procent, alltså jobba mer. Hon sa själv igår att det behövs mer folk. Men jag jobbar gärna mer. Vill också jobba dag ibland och inte bara kvällar. Men det är lite så att vissa nästan kräver att de ska få jobba dag för att de är mer pigg på dagarna. Det borde inte spela så stor roll tycker jag. I ett jobb som detta när det är två skift praktiskt taget så bör alla få jobba båda skiften.

Idag ska vi tvätta vår nya bil! Anders var till Eskilstuna igår och köpte en Saab. En fin blå som inte har gått så många mil. Äntligen har vi en combi. Nu är det ju så att Anders har varit ute och jobbat natt igen så jag vet inte när kommer upp ur sängen. Hoppas att han inte sover allt för länge.

Paula ringde imorse igen och nu har vi bokat in en tid. Hon hade ingen förän den 21:a september, Men då får jag lite extra tid på mig att träna och äta rätt :-) Jag vill så gärna lyckas med mitt mål inför Gran Canaria.

Om Anders inte har kommit upp om en halvtimme så drar jag ut på en promenad. Jajamen, så får det bli!

Puss


Svin

Fy fan vilka svin det åker med tåg. Igår jobbade jag mellan 20-02. Enligt schema skulle jag jobba mellan 20-23. Det var bara att glömma. Vi var två personer som hade elva vagnar att städa. Tre av dem skulle grundstädas och resten skulle vändstädas. Jag har väl aldrig varit med om maken till sopor. Vi fick ihop nio säckar med brännbara sopor och fyra stycken med tidningar. Det verkade som att varenda en som åkte hade köpt med sig mat. Det stod McDonald´s påsar och dylikt överallt. Det bästa med städningen var iallafall att vi fick ihop en halvsopsäck med pantflaskor.

I morse vaknade jag av mobilen kloclan nio. Hade planerat att sova lite längre än så men då ringde Paula. Det är så svårt att boka in en tid med henne när jag inte har ett jobbschema att gå efter än. Men det hopps jag att vi får idag så Paula ska ringa imorgon igen. Fick det första lönebeskedet idag också, för de två utbildningsdagarna. Vi får ju lön den 15:e så då får jag ut strax över 1300kr. Funderar på om jag ska boka tid för att fixa mina naglar inför semestern. Vi får se hur mycket lön jag får från Mellansvenska och Goûter först. Men boka en tid gör jag nog, får väl avboka den om jag inte har råd.

Idag blir det nog inte så mycket gjort. Ska skjutsa in Anders till banken en sväng, om han kommer upp i tid. Ikväll jobbar jag igen och jag ska inte jobba en minut längre än 23.

Puss 


Ledig

Idag är min ediga dag. Eller nästan iallafall, har städat köpis. Tre dagar i sträck har jag städat tåg nu och det är riktigt roligt faktiskt. Vi är ett bra gäng och det känns kanon. All pant vi hittar på tågen spar vi och ska göra något roligt för pengarna. På tre dagar har vi fått ihop nästan två fulla stora pappsäckar. På ett halvår kommer det bli en hel del.

Om en kvart ska jag åka till Forsbacka och hämta mamma. Jag ska skjutsa henne och moster Birgitta till deras kusinträff. Pappa är och spelar golf så jag får skjutsa in dem så hämtar han dem ikväll. När jag är klar med det ska jag ta en sväng in på köpis. Jag måste köpa hårsnoddar, mycket viktigt.

Ikväll ska vi lägga oss tidigt. Anders har jour och jag har jobbat två kvällar i rad. Ska ta mig en funderare på vad jag är sugen att äta till middag. Kanske fixa en film också.

Dags att göra mig klar nu.

Puss


RSS 2.0