Ogräs

Mitt hår växer som ogräs!!

Så här såg jag ut i april efter att ha fixat mitt hår. (Var bara brunett i typ sex veckor...)


Så här ser jag ut nu:


Jag vet inte riktigt vad jag ska göra med håret när jag går till frissan men jag ska iallafall klippa upp det. Jag har ganska tjockt hår så det blir helt platt och trist. Jag vill få mer volym på det. Luggen har jag ingen aning om vad jag ska göra med. Utväxten ska också färgas. Det blir nog bra. Får prata lite med frissan om vad hon tycker.

Vad tycker ni?

Puss


Jippie!!

I fredags fick vi glada nyheter på jobbet. Tyvärr gällde det inte alla men för en person iallafall. En av mina bästa arbetskamrater får jobba kvar!! Jag blev så glad för hennes skull och som vanligt fick jag tårar i ögonen. Det är förresten samma arbetskamrat som jag fick krama! Underbara härliga kvinna!!! Vi kommer jobba helt mot varandra men jag vet att vi kommer ha kul då vi faktiskt ses. Jag är så glad!!!

Lördagen bjöd på en mycket trevlig eftermiddag och en ganska trevlig kväll. Eftermiddagen började hemma hos Madde där vi förfestade. Hon och jag började redan klockan två... Vid klockan tre anslöt sig Ida och närmare klockan fem dök en fjärde person upp. Vi sjöng sing star och drack. Halv sex tog vi en taxi upp till kontoret där vi fick vänta i över en timme på bussen som tog oss till julbordet på Furuviks brygga. Vi fick reda på innan vi åkte att vi skulle åka tillbaka därifrån klockan 22.30. Galet länge att vara där och det blev faktiskt alldeles för länge. Vi hade tänkt gå ut på krogen efteråt men vi tappade helt sugen så vi lät bli. Busschauffören var snäll nog att släppa av oss vid teatern så vi slapp gå från Brynäs i snörusket. Madde och jag var ju så smarta att vi hade högklackat... Jag tog iallafall bussen hem och hann nästan somna innan Anders kom hem. Han var hemma hos sina föräldrar och tittade på film.

Igår tog vi sovmorgon och fick upp strax efter 11. Jag började plocka en del här hemma eftersom jag ville julpynta. Anders tog tag i balkongen som vi inte har rört sen i somras. Båda våra blomlådor ramlade ner i snön så dem fick jag leta reda på :-) Vi tog en sväng in på köpis där jag köpte ett presentkort till en viktig person. Anders köpte ett par tofflor och lite underkläder till mig. Jag hittade ganska mycket underkläder som jag ville ha så om jag har tur så får jag dem på julafton. Efter köpis tog vi en sväng till Forsbacka där jag letade reda på en julsaker. När vi kom hem så julpyntade jag och satte upp julgardiner. Nu är det mysigt här hemma! Till middag blev det hasselbackspotatis och kykling i mexican chili creme fraische. Mumma! Vid sju tiden kom Mange över på adventsfika, en liten tradition vi har. Anders hade bestämt att vi skulle se Trollkarlens lärling. Min ickefavorit Nicolas Cage är med och nån kille med dryg röst och knepigt utseende spelade en av huvudrollerna. Det slutade med att jag kollade i typ en halvtimme. Sen fick jag nog och satte mig i sovrummet istället.

Idag har jag jätteont i magen. Långt ner, typ vid livmodern. Inte så roligt alls. Klockan 11 ska jag infinna mig på arbetet. 11,45 har vi bokat julbord på Järnvägskrogen. Två julbord på tre dagar känns väl inte så jätteroligt men det får gå. Idag är det tyvärr sista dagen som vår chef jobbar med oss.  Idag jobbar jag till klockan 22.

Jag tittade precis ut och jag blev faktiskt förvånad att det snöar nu. Kan det verkligen snöa när det är 10 grader kallt ute? Tydligen så kan det göra det. Jag fattar inte att det kan snöa så mycket. Det verkar som att vi får en vit jul iallafall.

Idag ska jag också boka tid för klippning, färgning och nagelförlängning. Har bestämt mig för att go all out for christmas. Klänningen jag ska ha kostade ju bara 49kr så...

Dags för en kopp te nu!!

Puss 


Stil

Jag har absolut ingen klädstil. Gick igenom min garderob nyss och insåg det. Fy fan vad trist. Jag vill hitta en stil. När det gäller att klä upp sig så tror jag att jag lyckas bra men när det gäller snygga vardagskläder så går jag bet. Vad ska jag göra? Jag kan känna avundsjuka på många som alltid lyckas. Hur gör de? Hjälp mig!! Ska önska mig presentkort i julklapp och present. Nu ska det bli ändring på den delen.

Ska tillägga att jag ska boka tid till frissan och gen henne fria händer. Hon får inte klippa av mig håret eller göra det mörkt bara.

Funderar även på att göra mina naglar till julen. Saknar mina långa snygga naglar.

Puss


Kramar

Jag kan ärligt erkänna och påstå att jag har vuxit upp i en familj där kramar inte har tillhört vanligheten. Därför har jag haft svårt att krama människor och tycker att det är jobbigt när människor kommer för nära. Jag har de senaste åren lärt mig att känna bättre närhet och nu finns det många människor som jag måste krama varje gång vi ses. Bland mina vänner är det Marlene och Madde som står högst upp på min kramlista. Jag skulle nog kunna krama ihjäl dem! Anders kramar jag också massor så klart. Sen så är det mina familj som det kramas med vid speciella tillfällen. Småtjejerna, Tuva, Vilda, Nova och Tindra, försöker jag krama varje gång jag ser dem. Jag har lärt mig att kramar är viktiga och de känns bra. Kroppen blir varm och känslan av att någon bryr sig innefinner sig.

Om jag får göra det imorgon så ska jag krama en ny vän till mig. En arbetskamrat som har det svårt och mår dåligt. Jag vill få henne att må bättre och jag hoppas att en kram kan hjälpa lite. Nu hoppas jag verkligen att jag får det. Jag måste det!!!

Puss


Den perfekta hustrun


Jag ser det snöar

Det snöar för fullt idag. Än så länge iallafall. Det kanske inte kommer så mycket mer snö på ett tag nu om det blir kallare. Alla tidningar skriver att kylan är på väg. Vilken tur att jag har en ny varm jacka. Nu är det bara ett par täckbyxor och vinterskor som fattas. Sen är jag redo!

Puss


Operation

Idag var det äntligen dags för mitt läkarbesök. Fick träffa en rysk, tror jag iallafall, läkare och jag fattade väl inte så mycket av det han sa... Men operation blir det iallafall. Jag får välja själv om jag vill bli sövd eller inte. Frågade läkaren om de skulle hamra i foten men de ska "bara" såga. Så jag väljer definitivt att bli sövd. Känns ju inte så kul att ligga och lyssna på en såg när man vet att det handlar om ens fot. Hur som helst så måste jag ha en speciell sko på mig i sex veckor. Den är inte alls lika snygg som mina träningsskor enligt läkaren :-) Det känns skönt iallafall att jag äntligen ska få ordning på foten och det kommer ske inom tre månader. Jag hoppas verkligen att skon är varm. Annars blir det till att hålla mig inomhus. Jag är iallafall mycket glad och nöjd nu.

Puss 


Sovmorgon

Imorgon har jag sovmorgon men jag ska upp i tid ändå. Tänkte ta mig en promenad på morgonen och svänga förbi köpis och köpa ett busskort. Det är svindyrt att betala per gång på bussen så nu är det dags att jag införskaffar mig ett månadskort. Jag kommer tjäna närmare 200kr per månad på det. De pengarna lägger jag hellre på något roligare.

Jag pratade med mamma på telefon idag om förändringarna som sker på mitt jobb. Det är ju bara fyra peronder som ska få vara kvar eftersom 70 timmar jobb förvinner per vecka. Mamma verkar ha ökat mina chanser att få vara kvar för hon kom ihåg ställen som jag har jobbat på som jag själv inte kom ihåg. Min mamma är bra att ha hon.

Just nu sitter jag inne på vårt kontor och väntar på att klockan ska bli 20 så vi får gå ut och jobba igen. Inte direkt så att jag längtar men det är roligare att jobba än att sitta här och bara vänta. Trodde inte att det kunde vara så tråkigt att ha en timmes rast.

I torsdags kom jag fram till att jag inte tänker umgås eller träffa en viss person mer. Jag har kämpat i snart tre år med att få ett godkännande och i torsdags märkte jag verkligen att personen inte kommer att börja gilla mig. Jag behöver inte bry mig egentligen för det är ingen som jag behöver träffa så ofta men jag mådde verkligen dåligt efter i torsdags. Man kan inte bete sig hur som helst. Jag vet iallafall att jag ska älska ALLA mina barn och den de väljer att leva med. Jag kommer också älska ALLA mina barnbarn och den de väljer att leva. Precis som det ska vara.

Nu är det dags att sätta igång igen.

Puss  


2010-11-14

Jag har fått dille på att titta på Lyxfällan på tv3play. Jag blir chockad och häpen över vilken koll folk har på sin ekonomi. Eller okoll borde jag väl säga. Nu sitter jag inte i samma sits som dem men det är roligt att titta för jag får en hel del bra tips på vad som kan göras åt ekonomin. Det är alltid roligt att se vad som kan göras. Små tips som jag ska ta till mig och jag håller på att göra en budget för mig själv nu. Den löper från den 15:e november till den 14:e december. Nu är det slut på småhandlande för min del. Jag lägger undan 1000kr automatiskt varje månad men jag ska se nu om jag kan lägga undan mer genom att sluta upp med småköp. Småhandlandet och matkostnaderna är de två sakerna som kostar mest. Så framöver är det storhandling och matlista som gäller. Vattenflaskan får följa med istället för att köpa dricka. Tidningar kan jag hoppa över och istället läsa på internet. Jag ska köpa månadskort till bussen istället för att betala för enkelresor. Det kommer att bli en utmaning och jag är säker på att jag kommer falla för frestelser men jag ska göra mitt bästa för att hålla mig i skinnet.

Jag var ledig från jobbet förra helgen så jag jobbar den här helgen och ska iväg om en och en halv timme. Lång dag idag, 13-23. Jag hoppas att det går bra. Mycket att göra och jag är inte riktigt van att jobba med dem som jag jobbar med nu. Men det blir säkert bra. Tyvärr har vi kasst med material eftersom DHL har lyckats strula till saker och ting. Jag hoppas att vi klarar oss ändå och skulle det bli kris så får vi gå och handla ett gäng säckar. Förhoppningsvis så hittar DHL vårt material och kommer med det imorgon. Jag har haft sån tur att världens bästa arbetskamrat har bytt pass med mig imorgon och på tisdag så jag får lite sovmorgon och jag slipper sitta i tre timmar och vänta på nästa pass. Jag börjar alltså klockan 11 imorgon istället för klockan 9. Så skönt.

Jag har precis plockat i lägenheten och har snabbt dammsugit det värsta på golvet. Nu ser det hyffsat rent ut igen. På onsdag ska jag städa igen. Det har blivit att onsdagar är mina städdagar eftersom jag är ledig då.

Det är riktigt kasst väder ute idag och jag tror att jag måste ha riktiga skor på jobbet idag, det börjar bli för kallt och blött med foppa nu. På torsdag är det äntligen dags för mitt läkarbesök och jag är spänd för vad han ska säga. Jag hoppas fortfarande på det bästa.

Nu ska jag kolla lite i skafferiet om jag har något som jag ka göra lunch av. Annars får jag köpa en sallad idag.

Puss


Beställt!!

Vintern är här och med det kommer julbord, kalas, julafton och nyår. Jag har därför beställt några fina klänningar som passar för dessa evenemang. Jag är ju som sagt inte bra på att klä upp mig till vardags men jag tycker om att vara fin på fest. Dessa klänningar var på rea när jag beställde dem så därför passade jag på. Nu har jag något att se fram emot! Det ska bli en rolig vinter i år!! 






Puss


Dumt

Av någon anledning kan jag inte publicera bilder här i bloggen. Har försökt i flera dagar men det går inte. Fan vad irriterad jag blir.

Puss


Garderober

I torsdags verkligen storstädade jag lägenheten. Dammade, dammsög, torkade golven och tvättade. Passade även på att byta lite gardiner. Jag var med mamma till IKEA och köpte lite inredning och gjorde fint hemma. Det blev så bra.

Anders och jag pratade lite i onsdags om att köpa garderober till tv-rummet för att få mer förvaring. Jag trodde att vi skulle fundera på det ett tag men så åkte vi till IKEA i lördags och kom hem med tre garderober! Den vi hade valt var det erbjudande på, köp tre stommar men betala för två. Vi skulle ju egentligen bara ha två men vi nappade så klart på erbjudandet så nu har vi en garderob i hallen också. De som står i tv-rummet är ekfärgade med skjutdörrar i frostat glas. I hallen är den helvit med vita dörrar. Vi spenderade hela lördagskvällen med att bygga ihop stommarna och det gick riktigt bra. Igår byggde vi ihop skjutdörrarna och det var lätt. Svårare var det att sätta upp dem. Garderoberna är nämligen 236cm höga... Som tur var så kunde Anders pappa komma och hjälpa oss med dem och nu sitter dörrarna fast. Vi tog en till sväng till IKEA igår för att köpa dörrarna till garderoben i hallen. Vi valde fina vita dörrar. Av någon anledning finns det inga förborrade hål för dörrhantagen så de fick vi göra själva. Vi lade dörrarna ovanpå varandra och mätte ut och borrade. Anders var rädd att det blev fel när vi hade borrat klart men det blev kanon när dörrarna väl satt på plats. Nu ska vi inreda garderoberna och sen kommer lägenheten vara mycket roligare att vara i. Det kommer bli lättare att städa. Kanon.

Om tjugo minute ska jag gå till bussen och åka till jobbet. Jobbar tillsammans med mina härliga arbetskamrater idag igen. Så skönt. Samma sak imorgon. Tyvärr så har jag ju dubbelpass idag så jag måste fördriva tre timmar i stan. Ska ta med mig datorn så jag har något att göra.

Nu är det dags att byta om till jobbkläderna och göra mig klar.

Puss


RSS 2.0