Nyårslöften 2011

Ett nytt år börjar imorgon och med det så krävs det några löften. Det spelar ingen roll egentligen om man håller dem, bara man försöker och ger sitt bästa.

Det här är mina löften:

1. Nå min målvikt. Jag har nu mellan 5-7 kilo kvar att gå ner och mitt mål är satt till midsommar. Jag har kommit så pass långt nu att det verkligen känns genomförbart.

2. Spara pengar. Mitt mål är att ha 25000kr på mitt sparkonto när året är slut. Impulsshoppandet är slut nu.

3. Träna mer. Nu när jag har ett gymkort så har jag ingen anledning att inte träna.

4. Sluta med en viss dålig ovana.

5. Bli bättre på att ha ordning hemma. Ska se till att organisera här hemma och se till att det håller sig så.

6. Äta bättre. Jag ska bli bättre på att göra matlistor och storhandla vilket leder till mindre snabbmat och helt enkelt bättre kost.

7. Ta hand om mitt yttre. Jag går omkring och ser ut som en slashas hela tiden och så kan det inte fortsätta. Jag ska se till att skaffa mig en svslappnad stil som jag trivs med. Jag har en massa fina halsband som jag vill använda och det ska jag börja med. Det passar inte med stora pärlhalsband till ett par mysbyxor... Dessutom ska jag gå mer regelbundet till frissan och jag ska fortsätta fixa naglarna.

Jag kommer förmodligen komma på fler saker och uppdaterar då. Det ska bli instressant sen och se om jag kan bocka av något löfte och se att jag verkligen har lyckats.

Puss


Parkbadet

Jag har min enda lediga dag den här veckan idag. Tro inte att jag fick sovmorgon för det. Tidigare i veckan hade vi bestämt att vi skulle åka till Parkbadet i Sandviken och vi skulle vara där klockan 10. Jag gick upp vid åtta och tog det lite lugnt. När Anders var klar så åkte vi till Sanviken och hämtade Vilda. Efter det mötte vi upp Mia, Stefan och Tindra på Parkbadet.

Det var flera år sedan jag var där sist men det såg ut precis som vanligt. Jag är väl en badkruka egentligen men jag tror att jag måste komma över det. Speciellt när vi bestämmer oss för att skaffa barn själva. Vi var kvar på badet till runt 14.30. Måste säga att det var riktigt roligt att vara där. Det ska vi göra om!!

När vi hade lämnat av Vilda så åkte vi till köpis. Vi gick in på Guldfynd och frågade vad det kostar att förminska en ring. 330kr blev svaret. Hon tyckte att jag skulle förminska den en halv storlek bara men jag vill inte få tillbaka den och fortfarande känna att den är för stor och sedan få betala 330kr till för att förminska den en halv storlek till. Så imorgon ska mina ringar lämnas in. Det betyder att jag kommer vara utan min förlovningsring i iallafall en vecka till. Mycket tråkigt.

Om en liten stund ska jag börja förbereda middagen. Anders har bjudit hit sina föräldrar så det blir lite mer mat än vanligt. Men mycket god mat. Rostbiff, kokt potatis, rödvinssås och sallad. Till efterrätt blir det fruktsallad och glass. Mums.

Imorgon jobbar jag bara mellan 10-13 vilket passar utmärkt. Jag ska nämligen spendera eftermiddagen med att baka. Anders och jag har ansvaret för efterrätten på nyårsafton. Dessutom har jag lovat att baka något gott till jobbet. Lite trevligt ska man väl få ha när man jobbar på nyår? Jag vet inte alls vad jag ska baka till något av tillfällena så nu är det dags att plocka fram Leilas underbara bok och titta i den.

Puss 


27:e januari 2011

Den 27:e januari är jag äntligen inbokad för operation av min fot. Det ska bli skönt att äntligen få det gjort. Det är en månad kvar idag precis. Jag har en del att göra innan. Det gäller att planera saker i förväg när man ska hoppa på kryckor. Jag ska göra en hel del matlådor och frysa in. Det känns inte riktigt som en bra idé att stå på ett ben och laga mat. Måste även fundera ut hur jag ska kunna ta med mig vatten från köket till tv-rummet utan att spilla.

Operationen är tidigt på morgonen och Anders skjutsar mig dit. Han får hämta mig ockå eftersom jag kommer bli sövd och foten kommer vara gipsad. Jag undrar hur ont det gör när bedövningen släpper. De kommer ju trots allt att SÅGA i min fot.

Jag skulle gissa på att jag blir sjukskriven i sex veckor med tanke på mitt val av yrke. Tänk vad hemskt att sitta hemma på rumpan i sex veckor. Det kommer nog bli en del besök till Marlene för kaffedrickning. Jag kommer även besöka mina underbara jobbarkompisar. Jag tror inte att jag klarar mig utan dem nu för tiden.

Min härliga syster har fått i uppdrag att sticka ett par stora sockor som jag kan ha över gipset. Jag vet ingen som är så duktig som henne!!

Nu ska jag förbereda mig inför min arbetsdag.

Puss


Bling bling

Efter att tomten hade varit hos oss och lämnat julklappar till oss gick Anders ner på knä med ett par förlovningsringar i sin hand och frågade om jag ville förlova mig med honom. Jag kunde inte ha blivit gladare. Tårarna sprutade och jag sa självklart JA!!!

Den här ringen pryder numera mitt vänstra ringfingret:



Jag ska fixa en bättre bild senare.

Det är underbart att vara förlovad!!!

Puss


Ring ring

Den här ringen pryder numera mitt högra ringfinger!!!



Nu fattas bara en ring på mitt vänstra ringfinger...

Puss


Tiden går

Ibland kan jag inte fatta att tiden går så fort. Det är julafton redan på fredag! Jag längtar som ett litet barn. Även fast jag är 26 år så tycker jag att det är grymt roligt att öppna julklappar. Men vem tycker inte om att få nya saker liksom?

Jag jobbade i helgen som var. Det nya schemat gör att lördagarna är väldigt sköna. Vi jobbar bara i tre timmar och det är mitt på dagen. Det är så skönt att kunna göra något på kvällen om man vill utan att stressa. Söndagen var också den första på nya schemat och vi var bara två som jobbade. Precis som det ska vara. Det gick över förväntan och det känns skönt. Enligt tradition så köpte vi mat istället för att ha med matlåda. Vi fick trots allt 100 kr i hittelön häromdagen och jag hittade 20 kr på ett tåg. Så maten var gratis!

Igår var jag ledig och det var hur skönt som helst. Jag gick upp klockan 9 och satte mig i soffan och broderade och tittade på tv. Jag satt i flera timmar och bara njöt. På eftermiddagen åkte jag in till stan och var på två behandlingar. En vaxning och så förlängde jag naglarna. Vaxningen blev jag lite missnöjd med men det får jag helt enkelt acceptera. Naglarna blev bra och det är så skönt att ha långa naglar igen. Det är liksom jag. Det var en jättemysig tjej som fixade naglarna och jag bokade en ny tid med henne direkt. Just nu har jag fransk manikyr men nästa gång får det bli något mer spännande. Vissa av naglarna ser lite "klumpiga" ut men det kan vara jag som är petig. Jag ska iallafall höra med henne om man kan göra dem lite mindre och smidigare.

Idag ska jag iväg och jobba i tre eller fyra timmar. Vi får se hur det blir, det beror liksom på hur tågen ser ut. Efter jobbet ska jag gå och fixa mina ögonbryn. De ser för hemska ut. Efter det ska jag köpa den sista julklappen. Den är till min bästa vän som jag ska jobba med på julafton. Vi jobbar alltid tillsammans på julafton och fikar och byter julklappar. Så mysigt.

Jag har sån ångest över att jag inte har träffat Marlene på hur länge som helst. Ska styra upp det efter jul och nyår. Jag kanske kan dra med henne ut när jag fyller år.

Nu ska jag fortsätta brodera lite innan jag måste åka till jobbet.

Puss


Gym

Anders köpte ett varsitt gymkort till oss i förra veckan och igår var det dags för mig att inviga det. Gymmet var väldigt litet men har allt man behöver. Jag satsade på att träna min rygg och mage. Jag ska försöka träna tre dagar i veckan för att bygga upp min kropp. Nog för att jag har blivit smalare nu när jag har gått ner i vikt men jag har inga muskler. Det mest akuta är min rygg. Jag får ont i ryggen av mitt jobb så jag ska satsa på att bygga upp den. Jag är så motiverad just nu. Dessutom har jag knappt ett kilo kvar att gå ner till jul så det blir till att kämpa lite extra en vecka nu. Men det går nog bra!

Jag har önskat mig ett par nya träningsskor av Anders i present. Jag behöver ett par långa träningsbyxor och en huvtröja också. Det får jag köpa själv. Det känns så mycket roligare att träna när man har snygga kläder :-)

Puss


Lite dåligt...

Det har varit lite dåligt med bloggande på senaste. Lovar att blogga nån dag snart. Lägger in några kort då också.

Puss


En ledig dag

Dagen började med att jag vaknade av att en skol/förskoleklass gick förbi utanför. Tänk att barn kan föra ett sånt liv... Jag åt lite frukost medan Anders låg kvar i sängen. När han klivit upp åkte vi till Toys´r´us. Där köpte jag julklappar till mina syskonbarn. Därefter åkte vi en snabbsväng till Stadium. Efter det åkte vi till Köpis. Där gick vi in på Intersport och tittade på längdskidor. Jag ska få ett par i julklapp :-) Jag provade ut ett par pjäxor men vi orkade inte kolla upp vilken längd på skidor jag behöver. Vi åkte hem efter det och Anders åt lunch. Sen skjutsade jag honom till jobbet vid två och åkte därefter till Sandiken. Där träffade jag Jessica, Erik och Vilda. Vi spelade ett roligt spel och fikade på lite gotta som Jessica hade bakat. Vi tog en sväng till Dollarstore och där hitade jag en del roligt. Ett par julsaker och en bodylotion bland annat. Efter det tog jag en sväng förbi mamma och pappa. Deras köksrenovering är äntligen klar och det blev kanonfint!. Jag drog sedan vidare till Köpis igen och handlade lite. Väl hemma igen städade jag lite, lagade middag och bakade en kladdkaka.

Sedan några timmar tillbaka sitter jag i soffan och funderar på när Anders kommer hem igen. Jag saknar honom på kvällarna och nätterna när han inte är hemma. Det är ingen ide att jag lägger mig för jag kan inte sova utan honom ändå. Konstigt det där att man kan bli så beroende av någon. Det blir nog så när man inte är borta från varandra så mycket.

Jag ska göra mig en kopp te nu och titta klart på Medium.

Puss


Klänningar

Imorse mätte jag min midja och insåg att jag har tappat runt sju centimeter i midjan och runt tio centimeter runt magen. Jag bestämde mig därför för att prova en del klänningar som jag har liggande. Vissa har jag använt nån gång men har känt mig obekväm, andra har jag inte använt alls eftersom de inte har passat. Jag har köpt en del som motivation för mig själv. Efter att ha provat dem nu så kan jag säga att de flesta passar! Jag vill fortfarande gå ner mer i vikt och jag måste träna magen mer. Men jag är så glad att jag äntligen kan både se och känna att det händer något med min kropp. Det känns underbart!

Jag har redan bestämt vad jag ska ha på mig på julafton, juldagen och nyårsafton. På julafton och juldagen blir det den här klänningen: (I rött på julafton och svart på juldagen)



Den här klänningen blir det på nyårsafton: (Köpte den till min svärmors 60-års fest men så köpte Anders en långklänning istället.)



Det kommer bli kanon med smycken till!

Puss 


Två dagar

Jag måste säga att jag har haft två spännande och intressanta dagar på jobbet. Måndagen började med att vi skulle på julbord klockan 11.45. Eftersom vi har ett tåg som kommer in klockan 11 som ska grundstädas så var hela personalsyrkan på plats för att städa. Naturligtvis var tåget sent och kom in strax före halv tolv. Men eftersom vi var tre personer per vagn så gick det att städa på 20 minuter. Julbordet intogs på Järnvägskrogen. Maten var lite halvgod men sällskapet var trevligt. Jag är inte så jätteförtjust i julmat. Eftersom det var chefens sista dag hos oss så överraskade vi henne med en flaska vin och ett presentkort på Köpis. Hon tyckte inte att hon förtjänade det men det tyckte vi. Hon har hjälpt oss med en massa saker och tänker mycket på oss.

Resten av måndagen fortlöpte ungerfär som vanligt. Tågen kom och gick i tid. Fram tills kvällen... För det första så pratade jag med vår platskontroll och de ville att vi skulle fokusera på golven mer än något annat. Helt ok egentligen men det är ganska drygt. När vi hade gjort vårt första tåg så såg vi hur vårt nästa tåg kom men lokföraren hade lite problem med parkering. Helt plötsligt så valde hon ett spår som de aldrig parkerar på och ligger långt ifrån vårt förråd. Vi funderade på vad hon höll på med men bestämde oss för att promenera dit ändå. Eftersom det var riktigt kasst väder så fick vi pulsa genom en massa snö. Vi stod med snö upp till knäna och det var inte så härligt. Iallafall så vände lokföraren och släppte på oss. Hon berättade att hon inte kunde parkera eftersom spåren inte syntes. Hon var därför tvungen att sopa av spåren för hand. I och med detta var hon tvungen att åka tillbaka till stationen och vända där. Så hela tiden vi städade så åkte vi. Jag har aldrig åkt till stationen tidigare och det är inget jag vill göra igen. Jag fattar inte att man kan bli åksjuk så snabbt. Det gick iallafall bra tillslut och tåget blev städat. Fick jobba över en halvtimme iallafall. Om vi hade väntat med att hoppa på tåget tills det stod parkerat så hade vi blivit ännu mer sena. Det var så skönt att få komma hem sen!

Igår så var de flesta tågen i tid på dagen. Ett var ungefär en halvtimme sent på grund av akut personalbrist. Det var lite roligt tyckte vi för när vi kom på tåget så var det tre stycken som jobbade... Vårt sista tåg för dagen som kommer in vid 17 var mycket försenat och var beräknat att komma in vid 20. Det gjorde att vi inte skulle kunna städa det alls. Så jag skickade hem Jenny. Själv så skulle jag ju fortsätta jobba så jag knatade ner på stan och kollade lite. Vid klockan 18 ringde de från platskontrollen och sa att tåget var inställt. Det gjorde inte mig något alls. Vårt första kvällståg var tidigt och det gick bra att städa. Eftersom vi tog bort alla tidningar blev säckarna fulla och tunga och vi fick gå flera vändor. Det andra tåget som kom var också i tid men på grund av växelfel kunde vi inte gå på det förrän 21.50. Det är inte så kul när man egentligen slutar klockan 22. Det blev övertid igår igen.

Jag måste säga att det är intressant med vinter och snö. Tur att jag har bra arbetskamrater som går att prata med när man sitter och väntar. Det ska bli spännande att se hur sena tågen kommer vara när vi ska vändstäda dem på stationen. Det kanske inte blir så mycket städa alls...

Idag och imorgon är jag ledig och det är underbart skönt. När jag vaknade imorse så mådde jag kasst och kände mig febrig. Jag har tagit två alvedon nu och mår mycket bättre. Klockan 15 ska jag vara hos frissan och innan det har jag en massa att göra. Dags att sätta igån kanske?

Puss 


RSS 2.0