Nycklar

Nu har vi precis kommit tillbaka från lägenheten. De som ska bo där har fått nycklarna och har börjat flytta in. Jag hoppas så att jag för sista gången har bott i lägenhet. Det känns så underbart att det inte är sant. Vi bor verkligen i hus nu. Det har jag längtat efter sen jag flyttade hemifrån. Ännu mer sen jag träffade Anders. Nu är det verklighet. Vi har ett eget hus.

Jag har precis städat hallen uppe. Anders är på Elgiganten och hämtar vår nya frysbox. Eftersom vi bara har en kyl i köket så måste vi ha en frysbox. Det står två stycken gamla nere i källaren men de ska vi inte använda. Dels för att de är just gamla och drar hur mycket ström som helst men också för att det blir för komplicerat att ha dem i källaren. Det är ju jag som sköter all matlagningen i vår lilla familj och det kommer bli svårt att springa ner dit varenda gång jag behöver något som är fryst. Visserligen är det samma sak med tvättstugan men det är något annorlunda med det tycker jag. Där nere kan jag ju hänga tvätten och låta den vara. Maten kan jag ju inte laga i källaren...

Igår tog jag tag i köket och packade upp det sista så nu är jag ganska nöjd med det. Städskåpet skulle jag behöva bygga om till ett skafferi men det tror jag inte ska vara något problem. Den lilla toaletten städade jag också igår. Det var välbehövligt. Det var inte den trevligaste toaletten jag har sett... Nu skiner iallafall det bruna toalocket och det luktar gott där inne. Mycket trevligt.

Anders och hans pappa satte upp de sista taklisterna i sovrummet igår så idag ska de bygga ihop garderoberna. Nu känns det verkligen som att vi är på rätt väg.

Jag tycker fortfarande att det är jobbigt att jag inte kan vara så aktiv och deltagande som jag verkligen vill. Men det får jag väl stå ut med. Jag får helt enkelt acceptera att jag inte kan bära en massa saker och får göra allt i min egen takt. Vilket innebär snigelfart... Så fort garderoberna står på plats så ska jag ta mig an dem och göra i ordning. Bebisens kläder ska jag också packa upp. Det kommer inte ta lång tid... När jag är klar med det så ska jag nog bära upp våra kontorsgrejer till loftet. Jag måste också fundera på hur vi kan göra där uppe. Det är ett perfekt utrymme att ha kontor på men det fungerar inte riktigt som vi vill ha det. På något sätt måste det gå att lösa.  Om vi får till det så kanske vi kan göra ett barnrum sen. Jag tror att mamma är sugen på det också :-)

Innan jag sätter igång så ska jag dricka en yoghurt. Mums.

Puss 


Bakfull

När jag har varit en gång en hel dag så kommer smällen dagen efter. Jag orkar med ganska mycket på dagarna men det får jag verkligen betala för dagen efter. Igår städade jag och mamma ur lägenheten och sen så var jag på fötterna så gott som hela dagen. Det har resulterat i att mina fötter är enormt svullna och gör fruktansvärt ont idag. Jag har en massa saker som jag behöver göra idag så jag hoppas verkligen att det lägger sig. Just nu sitter jag med fötterna i högläge. Svullna fötter är min bakfylla...

Jag har ett par viktiga samtal att ringa, bland annat till en mattläggare som ska få komma hit och kolla på vårt badrum. Det börjar bli bråttom med att få det fixat nu. Gavlegårdarna ska få komma och kolla på lägenheten, jag hoppas att de kan göra det imorgon. Jag ska packa klart mina förlossningsväskor och leta reda på vår kamera. Den har jag ingen aning om var den är... Jag måste också städa ur det sista ur lägenheten och ta med frysvarorna därifrån. Anders och hans pappa ska flytta upp en garderob och en byrå idag så att jag kan få lite ordning på våra kläder. Det är inte så kul att ha allt i stora blå IKEA-kassar.

De senaste dagarna har vi köpt färdigmat men det ska det bli slut med idag så jag ska skriva en handlingslista och åka och handla. Utöver det så ska jag bädda klart i det lilla sovrummet, kolla upp vad en boxer till tv:n kostar, tvätta lite kläder, städa lilltoan och köpa en pall till duschen.

Mycket att göra med andra ord. Jag hoppas verkligen att jag kan göra allt.

Ska kolla klart på lyxfällan innan jag sätter igång.

Puss


Huset

Vi har nu bott i huset i två nätter. Det känns riktigt bra och inte alls nå konstigt. Jag trodde att det skulle ta ett tag att känna in det men det är verkligen vårt hus. Jag trivs jättebra. Än så länge så ser det så klart ut som en byggarbetsplats men det tar sig. Jag hoppas att sovrummet kommer vara helt klart till helgen. Att det fattas lite smågrejer kan jag leva med. Det som fattas just nu är taklister, ett par golvlister, fönsterbrädor och garderoberna. Anders ska måla taklisterna och sätta upp dem innan vi kan ställa in garderoberna. Sen så kan vi sätta fast de sista golvlisterna. Fönsterbrädorna måste vi köpa och måla. De som satt innan var i plast och var inte alls nå fina. Smågrejer som lampor och inredning får vi fixa allt eftersom. Det är ju sånt som man måste känna efter på riktigt vad och var man vill ha dem.

I det lilla sovrummet är tapetseringen klar. Taklisterna och golvlisterna sitter där de ska. Sängen står på plats. Det som är kvar är att måla runt dörren innan de listerna sätts upp igen. Elementet ska målas igen och till sommaren ska vi måla fönstret och balkongdörren. Vi ska även ställa in en garderob där och sen lite smågrejer som tavlor. Lamporna där är redan fixade.

Det är mycket kvar att göra på övervåningen och det är svårt att bestämma vad som är viktigast. Vi måste iallafall ta tag i toaletten och badrummet snarast. Det är det ända vi inte ska göra själva. Kontoret vill vi ha på loftet men det kan bli lite krångligt pågrund av skrivbordet. Vi ska ta oss en funderare på det och försöka lösa det.
Vardagsrummet känns viktigt för mig men det blev ett enormt projekt pågrund av väggarna. Vi kommer behöva sätta gips på alla väggar. Det innebär ett stort jobb att riva ner allting först.

Det som inte är så prioriterat för mig är ett barnrum. Bebisen kommer ju ändå att sova med oss i minst ett halvår nu och spjälsängen står redan i vårt sovrum. Det rummet kan vänta.

Nu ska jag sätta igång med dagen bestyr. Jag har inte bestämt riktigt vad som ska göras idag men det blir nog till att städa lite i lägenheten och sen att plocka i huset. Imorgon får jag hjälp av världens bästa mamma med att städa ur lägenheten. Det ska bli så skönt att bli av med den!

Puss 


Vecka 39

Idag går jag in i vecka 39. Det innebär att jag har varit gravid i 38 fulla veckor och nu är det bara två veckor kvar. Förlossningen kan ske närsomhelst nu under de fyra kommande veckorna. Jag hoppas så klart att jag inte ska gå över tiden för nu är det inte roligt längre.

Jag har inte känt några förverkar än men jag känner ett tryck ner mot underlivet. Jag springer på toaletten var tionde minut så jag hoppas verkligen att det är över snart. Det verkar som att de flesta bebisarna lugnar ner sig i slutet på graviditeten men det har verkligen inte min bebis gjort. Det är liv och rörelse konstant i magen. Speciellt efter att jag har ätit och mycket på nätterna. Jag hoppas verkligen inte att bebisen blir en nattuggla. Eftersom jag är som farmor själv och vill gärna lägga mig i tid på kvällarna...

Jag har fortfarande inte packat klart min förlossningsväska. Det mesta är packat till bebisen men min egen väska är inte klar än. Ska väl se till att få det gjort så fort som möjligt. Nåt klädesombyte, bindor och amningsinlägg är väl vad som behövs. Nånting till Anders och mig att tugga på under förlossningen ska också inhandlas. Det är mycket att tänka på.

Snart är vi iallafall en liten familj och det är det som får mig att orka. Jag är helt slut både i kropp och själ.

Puss 


Envis

Att vara så envis som jag är lönar sig inte alltid. Jag har ju varit stenhård på att jag ska jobba in i det sista och nu är det bara en och en halv vecka kvar. Tyvärr så är det så att jag har väldigt ont i både rygg och mage nu. Jag vet inte om det är förvärkar jag känner men ont gör det. Tillsammans med att ha ont i ryggen gör det att jag har svårt att gå. Om det håller i sig imorgon så ringer jag till hälsocentralen på måndag och försöker sjukskriva mig. Det känns förjävligt om jag behöver göra det men måste jag så måste jag.

Imorgon ska jag packa en förlossningsväska och ställa i hallen. Det känns som att det är lika bra att ha den klar. Alla bebiskläderna är tvättade och själv kommer jag ju bara kunna ha mina gravidkläder ett tag till efter förlossningen. Det ska bli så skönt när det äntligen är över. Just nu är jag så trött på det här och vill återgå till mitt normala liv. Ett nytt normalt liv vill säga.

Nu ska jag återgå till att slappa i soffan. Med fötter och händer i högläge i förhoppning att svullnaden lägger sig.

Puss


Huvudet nedåt

Igår var vi till barnmorskan igen och igår var det dags att kolla så att bebisen låg med huvudet nedåt. Som tur var så gjorde den det men den är inte fixerad. Det är inte alltid de ligger fixerade men det är ju skönt att slippa åka in på en vändning iallafall. Det ska INTE vara skönt har jag hört.

Idag är det jag som har huvudet nedåt tror jag. Känner mig inte alls nå pigg. Jag tog mig inte ur sängen förrän klockan var 10. Men det kanske beror på att jag faktiskt fick en hel del gjort i sovrummet i huset igår. Väggarna är slipade och spacklade nu. Idag ska jag slipa bort spacklet så på måndag kan mamma tapetsera. Jag tog bort fönsterbrädorna där och det var inte det lättaste. De hade tapetserat över konsolerna så det var ett tapetlager som var flera millimeter tjockt. Helt otroligt. Men det är ju ett gammalt hus så... Anders ska måla taket i sovrummet innnan måndag också så jag tar väl tag i tapeterna inne i vardagsrummet. Där hittade vi en rolig överraskning häromdagen. Jag ska knäppa kort på det så får ni se själva.

På eftermiddagen ska jag nog ta en sväng till IKEA. Jag ska köpa gardiner att sätta upp i butiksdelen och så behöver vi ett litet köksbord med stolar. Det får bli ett likadant som jag hade tidigare och sålde till Annika. 699kr för ett bord och fyra stolar är precis vad jag har råd med nu. När vi bygger det nya köket så kan vi ju äntligen plocka fram vårt riktiga matbord.

Det kommer att bli så bra det här och det är så roligt att hålla på. Lite synd är ju att jag är gravid och lätt blir trött och slut. Igår var mina fötter och vrister så svullna att man inte kunde se fotknölarna ens... Men om några veckor är bebisen här och jag är lite smidigare i kroppen än jag är nu. Så då kanske det kan bli lite mer fart på mig.

Om femtio minuter kommer Anders syster med sina småtjejer till huset och ska äta lunch med oss. Myys :-)

Min bästa vän Annika har köpt hur och jag är så glad för hennes och Marcus skull. Lite irriterad är jag också för hon håller allt hemligt... Först så var hon förlovad i två och en halv månad utan att säga något och nu har hon köpt hus utan att säga något. Skärpning Annika. Skaffa en blogg eller gå med i Facebook så man vet vad som händer i ditt liv. Eller börja berätta!! Älskar dig iallafall massor och jag saknar dig!!!

Puss 


RSS 2.0