Det sista jag behöver

Det sista jag behöver just nu är väl fler par högklackade skor. Jag har inte och ska inte köpa dessa men hur snygga är inte dessa?



Puss


Tramadol

Jag fick värktabletten Tramadol utskriven efter operationen och igår fick jag verkligen användning av dem. Jag fick så ont i foten och det var så obehagligt. Det är så svårt att veta hur jag ska sitta. Ska jag låta foten ligga eller ska tårna stå rätt upp? Jag får väl helt enkelt göra det som känns bäst. Det absolut bästa är iallafall att jag har sovit bra. Ingen smärta alls under nätterna. Jag hoppas att det fortsätter så. Biverkningarna jag känner av är iallafall trötthet, sömnighet och svettningar. Det kanske är därför jag sover så skönt? 

Anders mamma och pappa gick precis härifrån. De kom hit och spelade UNO. Jag köpte en sån kortlek i onsdags och det är ju ett jättekul spel. Det roligaste är nog att Anders mamma och pappa spelar så fult mot varandra och alltid börjar bråka. Helt hysteriskt kan de bli när de börjar skrika åt varandra :-)

Just nu håller Anders på att laga mat. Han är inte alls imponerad eller nöjd med att jag inte kan hjälpa till. Men det känns som att det bara dröjer några dagar innan jag kan gå lite bättre. Det kommer kännas bättre för mig själv också så att jag kan göra saker här hemma. Jag blir så rastlös av att bara vara hemma. På torsdag ska jag hälsa på mina arbetskamrater på jobbet iallafall. Och på onsdag ska jag följa med mamma och pappa till Bollnäs. 

Nu ska jag fortsätta att göra ingenting.

Puss


Rastlös

Efter ett dygn hemma känner jag redan att jag börjar bli rastlös. Jag vill ut, göra saker, träffa folk. Jag vill göra saker här hemma men det är otroligt svårt när man måste stötta sig på ett par kryckor. Jag kan inte ens ta med ett glas vatten från köket till vardagsrummet.

Jag ska försöka stå ut idag och imorgon. På söndag ska jag lura med mig Anders till Ica Maxi och kanske Media Markt.

Jag fick världens gulligaste sms igår från min bästa jobbarkompis. Det värmde verkligen i mitt hjärta.

Mamma var hit en sväng nyss och fikade. Det var trevligt. Just nu funderar jag på att kolla på några avsnitt av Grey´s Anatomy och One tree hill.

Jag lyckades ta en snabbdusch tidigare idag och det var hur skönt som helst. Nu när jag vet hur jag ska göra kanske det kan bli en längre dusch imorgon.

Nä, nu får det bli Grey´s Anatomy för min del.

Puss


Done

Då var operationen gjort. Vi kom till sjukhuset precis i tid och jag fick byta om till deras snygga kläder. En kort vit t-shirt, vita knästrumpor och en morgonrock. Det var det mest osexiga jag har sett. Vi blev visade till ett rum och fick träffa en narkossköterska. Hon berättade hur allt med narkosen skulle gå till. Sen så satte hon en kanyl i handen på mig. Det var allt annat än skönt men det gick bra. Eftersom jag har lätt för att bli åksjuk så fick jag extra mycket medicin mot illamående. Efter ett kort toalettbesök fick jag träffa läkaren. Honom gillade jag inte. Han kunde inte fatta varför jag ville operera eftersom han tyckte att knölen var så liten. Men när man har haft problem i nästan nio år så vill man få det gjort. 
Efter att ha träffat honom kom narkossköterskan igen och visade mig till operationsrummet. Det var svinkallt där inne så jag blev inbäddad i ett stort täcke. Jag fick tre plattor på bröstet som de kollade ekg:t med. Först fick jag en spruta med smärtstillande som jag blev lite snurrig av. När jag fick sömnmedlet började jag skratta för jag kunde inte fokusera på något. Sen så slocknade jag.
Jag kan inte ha sovit i mer än en timme för jag vaknade redan halv tio. Det första jag gjorde var att fråga efter vatten. Det var så gott. Jag hade ju inte ätit eller druckit något sen igår kväll så ett par klunkar vatten var klart bäst. Sen blev jag inrullad i uppvakningsrum två. Där fick jag sätta mig upp, läsa lite tidningar och fika. Jag kände mig inte alls påverkad av narkosen. Jag fick prova ut ett par kryckor, prata en sväng med läkaren, ta bort kanylen och besöka toaletten. Strax efter elva ringde jag till Anders.

På vägen hem åkte vi förbi apoteket och hämtade ut värktabletter. Sedan dess har jag suttit i soffan med foten i högläge. Jag känner fortfarande ingen smärta. Det känns bara som att jag har sockerdricka i foten och det är enerverande.

Jag ska ha foten i högläge så mycket som det går under några dagar men jag får redan gå på hälen. Jag tog med ett par kryckor hem för att stötta mig på.

Så här ser jag ut nu iallafall:

  

Det ska bli intressant att se vad de närmsta dagarna bjuder på. Kanske en massa smärta, kanske inte.

To be continued...

Puss


Rosa glitter

Så här rosa glittriga är mina naglar nu. Riktigt nöjd med dem. Det ska bli spännande att se vad hon hittar på till nästa gång. Jag tror att det kommer bli bra vad hon än gör. Det är så roligt med naglar!!! Jag får mycket beröm för dem och det är ju alltid trevligt :-)



Puss


Hallux valgus

Om tolv timmar befinner jag mig på dagkirurgin i Sandviken. Jag är toknervös. Jag vet att jag inte behöver vara det egentligen men nu är det så. Jag har aldrig blivit sövd och det är det jag oroar mig för. Jag har ju ingen aning om hur det känns. Det hjälper ju inte att jag hatar sprutor heller... Jag hoppas verkligen att Anders får vara med mig så länge det bara går. Jag behöver hans stöd.

Det jag ska operera är min vänstra fot. Jag har en snedställd stortå, hallux valgus. Det innebär att min stortå är vinklad in mot de övriga tårna och jag har en knöl som gör ont. Just nu kan jag inte ha nästan några skor utan att det gör ont. Det ska bli skönt att få iordning på foten nu. Förhoppningsvis så kan jag ha mina vanliga skor i sommar. Eventuellt även högklackat ibland. Annars får jag helt enkelt vänta med det.

Så här ser min fot ut idag:



Om några år kommer jag nog även få operera min högerfot, det är på väg att bli samma sak där.

Jag knäpper ett kort och lägger ut imorgon på min gipsade fot.

Wish me luck!!

Puss


Om en vecka

Om en vecka sitter jag här. Ensam i lägenheten. Foten kommer för,odligen vara gipsad och jag kommer inte kunna gå. Det är så skönt att det äntligen ska bli gjort men jag måste erkänna att jag är nervös och orolig. Jag har aldrig legat på sjukhus och har aldrig blivit sövd. Det som är läskigt är att man har ju ingen aning om vad som händer då man sover. Jag tror inte att något kommer hända men lite nervös är jag.

Eftersom jag nog kommer vara gipsad och får hoppa på kryckor så kommer jag ha svårt att sköta saker här hemma. Jag har därför planerat in en matlagningsdag på onsdag. Jag ska göra några matlådor så jag bara behöver värma på lunchen på dagarna. På kvällarna får Anders sköta resten. Jag har ju verkligen kommit igång med min viktnedgång nu och promenaderna går bra så det känns tungt att jag inte kommer kunna sköta mig under en tid. Jag ska därför köra stenhårt GI-diet under sjukskrivningen. Jag skrev av en del recept häromdagen som verkar jättegoda. Det kommer nog lösa sig till slut ändå.

Imorse gick jag upp vid klockan åtta. Jag hade tänkt städa idag men det går inte så bra. Anders har tagit hem en dator som han ska laga så det står en massa saker i tvrummet. Än så länge har jag bäddat rent i sängen, plockat i sovrummet och tvrummet och diskat. En maskin tvätt är snart klar så jag ska hänga den och lägga i en ny. Jag ska väl fixa lite mer men sen ska jag ta en promenad och svänga förbi köpis. Jag har fortfarande pengar kvar på presentkortet som jag fick i present. Det är klubbdag på H&M idag så det är 10% på allt. Något borde jag ju kunna hitta.

Ikväll ska vi hem till Anders föräldrar och äta tacos. Anders bjöd in oss :-)

Imorgon ska Anders och jag åka in till stan och spela biljard. Det är sista chansen för oss att göra något innan min operation.

Vi ska eventuellt åka till Stockholm en helg i början på februari. Hälsa på Anders moster, hennes man och kusiner. Jag har bara varit där en gång tidigare så det ska bli roligt.

Nu ska jag göra en lätt lunch. Soppa.

Puss


Ja ni...

Ibland är det så att man inte har ork eller tid att uppdatera bloggen. Sen när det är dags att göra det så har det hänt en massa saker och då blir inläggen så långa och eventuellt tråkiga. Eftersom jag har så dåligt minne så kommer inte jag ihåg så mycket så det händer inte här :-)

Jag kan iallafall berätta att jag fyllde år för en vecka sedan. Fick en jättefin ring av Anders. Igen... Har fyra ringar nu. Lovar att jag ska knäppa kort på dem. Av mamma och pappa fick jag ett presentkort på Köpis och av brorsan och hans tjej fick jag ett presentkort på Lindex. Bara bra grejer med andra ord.

Annars så har jag jobbat och vi är fortfarande duktiga med våra promenader. Minst en timme och en kvart blir det varje gång. Himla bra av oss tycker jag. Nu hoppas jag bara att H fortsätter så i samma takt när jag är sjukskriven så att han når sitt mål. Jag tror stenhårt på att han lyckas.

Igår var jag och fixade mina naglar igen. Tjejen jag går till är jätteduktig. De nya naglarna har rosaglittriga tippar. Så snygg färg. Hon ska hitta på något roligt tills nästa gång. Jag är öppen för allt. Naglar är ju så snyggt.

Nu ska jag slänga ihop ett mail till högskolan för tusende gången och jag hoppas på ett svar den här gången.

Jag ska försöka knäppa några kort och lägga ut dem ikväll.

Puss


Slut

Mitt liv består mest av jobb nuförtiden. När jag inte jobbar så umgås jag med Anders. Jag känner mig helst slut. Vill bara sova.

Jag lovar att uppdatera i helgen.

Puss


Ytterligare

Så var ytterligare en trevlig dag på jobbet avklarad. Jobbade som vanligt delad tur. De första timmarna var vår arbetsledare med och jobbade. Hon hade en jobbig dag idag. En av hennes katter har varit sjuk en längre tid och igår bokade hon tid hos veterinären för att låta katten somna in. Hon jobbade därför bara en kort stund idag. Jag förstår henne precis och vet hur jobbigt det är att förlora ett djur. Hon förstår iallafall att hon måste göra det för kattens bästa. Många håller sina sjur kvar i livet för sin egen skull och tänker inte på att djuret kanske plågas av sina smärtor. Hemskt är det iallafall.

Under vår långa rast var vi ut på en långpromenad igen. En timme och fyrtio minuter blev det idag. Min trogne arbetskamrat hade sin hund med sig idag. Det gick kanonbra att gå med henne. Vi kunde till och med släppa henne lös vid ett par tillfällen utan promblem. Hon gick fot hela tiden! Mycket imponerande.

Imorgon är det röd dag igen. Jag gillar inte alls att det är röda dagar hit och dit under en så lång period vid jul. Bara en massa tjafs med schemaändringar och så. Det ska bli så skönt nästa vecka då allt är som vanligt igen. Imorgon jobbar jag iallafall först på köpis och sen så jobbar vi som söndag på Sodexo. Det innebär en rast på tre timmar. Om vi hinner ska vi försöka oss på en långpromenad på två timmar. Vi får eventuellt korta ner den eftersom vi måste hinna äta också. En sak är säker iallafall. Promenera ska vi göra!!

På fredag är det min födelsedag och min familj är mycket brydd över att jag inte vill fira. Det spelar ingen roll längre. Jag är vuxen nu. Så istället för att ordna ett kalas här ska vi fira mig samtidigt som vi firar Tuva i Bollnäs på lördag. Presenter ser jag som ett plus nuförtiden. Ett grattis räcker bra för mig.

På tisdag nästa vecka får jag äntligen tillbaka mina ringar. Det känns så naket utan min förlovningsring. Nog för att jag bara hade den på mig i typ tre dagar men ändå. Är man förlovad så är man.

Nu ska jag ta en dusch och sen göra en varsin kopp te till mig och Anders. Efter det är det sängen som gäller. Jag ska gå upp tidigt imorgon så jag kan gå till köpis. No more car for me, just workout!!

Puss


Orgasmo

Säger bara det...





Puss


Årets första

Så var årets första promenad avklarad. En timme och en kvart var vi ute och knatade. Ganska tuff terräng då det är dåligt plogat på många ställen men det gör ju att benen tränas ännu mer. Det här kan bli en skön vana!! Hoppas på bättre väder i fortsättningen bara. Snön snöar ju mot en istället för rätt ner. Känns inte alls så bra. Men nu är det gjort och vi är nöjda. Nu blir det kaffe i väntan på nästa tåg.

Puss


1:a januari 2011

Jag hade lite svårt att fatta att det är ett nytt år imorse när jag vaknade. Det är visserligen bara en ny dag men ändå. Ett nytt år känns spännande.

Jag gick iallafall upp klockan nio idag. Det första jag gjorde var att väga och mäta in mig. Jag ska föra anteckningar varje månad på vad som händer med min kropp. Jag ska ändra mina kostvanor så jag var tvungen att laga ihop lite mat till lunchen på jobbet. Enkelt ska det vara så det fick bli ett par kycklingfileér med citruskrydda i ugn tillsammans med lite broccoli och haricot verts. Till det äter jag lite sallad och som sås får det bli pressad citron. Från och med nu kommer jag att äta begränsat med kolhydrater. Ska undvika bröd, ris och pasta i den mån det går. Mycket proteiner, grönsaker och frukt är det som gäller nu.

Jag har köpt en stor almanacka som jag ska använda som träningskalender. Det känns bra att kunna dokumentera vad jag har gjort och kunna bocka av det jag har haft som mål.

Om nån timme börjar jag jobba så det är dags att börja packa ihop mina saker. Har en del grejer att ta med idag. En kollega är inne på samma spår som mig och har ingen egen våg så den ska packas ner. Kläder att promenera i ska också packas. Från och med nu ska vi röra på fläsket under våra pauser istället för att bara sitta på våra rumpor i personalrummet. Jag känner mig så taggad!!

Dags att sätta igång nu!!

Puss  


RSS 2.0