Morgonpromenad

Mellan 7.25 och 8.15 var jag ute på en härlig, varm och svettig promenad. Ska göra det varje dag nu. Hade tänkt gå i en timme precis men min mage satte igång att krångla så jag fick ta en lite kortare promenad idag. Hoppas att det går bättre imorgon.

Jag har precis druckit en c-vitaminbrus och tagit mina vitaminer och mediciner. Ska alldeles strax blanda ihop en shake, min nya frukost.

I lördags gjorde jag ett nytt träningsschema för mig och jag beställde en bok om GI. Ska köra stenhårt ett tag framöver nu. Inget socker och inga kolhydrater men mycket protein!

Jag ska cykla till jobbet också. Börjar den här veckan. Tre dagar! Min rumpa och mina lår kommer få sig en omgång!!

Dags att sätta igång med dagen.

Puss


Skostopp

Ett skostopp är infört. Jag får inte köpa fler par nu. Om vi får huset så måste jag lägga alla mina pengar på det och jag får därför inte köpa fler par. Jag hoppas att förbudet är upphävt till vintern, jag har ju inga vinterskor...

Jag kom nyss hem från hälsocentralen. Har i flera dagar nu kliat under foten och är svullen. Det verkar som att jag har trampat in något eller blivit stucken/biten av något. Fick ett honungsplåster på nu som ska dra ut "främmande kroppar". Hoppas det blir bra. När jag ringde för att boka tid passade jag även på att boka en läkartid för att kolla upp min hallux vallgus, knölen på foten. Jag vill ju operera bort den och nu är jag ett steg närmare.

Det är hittills en skön semestervecka iallafall, varmt och härligt. Hoppas att det håller i sig över midsommar också.

Min viktnedgång fungerar inte alls. Jag har inte tränat på ett tag heller... Ska börja cykla till jobbet nästa vecka har jag tänkt. Och gå på promenader igen.

Jag blödde näsblod fem gånger på tre dagar, men nu verkar det vara lugnt igen.

Nu ska jag åka till Anders föräldrar och fortsätta måla på traktorn.

Glad sommar!!

Puss   


Det händer bara mig

Ibland händer det konstiga och knepiga grejer som jag funderar på om andra också får vara med om.

Häromdagen när jag jobbade kom det en kille och slet åt sig en av våra muggar och tog vatten. Då sa jag "ursäkta men det kostar två kronor att ta vatten om man inte har ätit hos oss". Vi måste ta betalt för vatten eftersom vi har pappmuggar som är ganska dyra och det är ett väldigt stort svinn på dem. Killen slet då upp två kronor ur sin ficka, häver ur sig att jag är en "jävla nazist" och att vi är idioter alliopa som jobbar på Subban. Jag kunde inte ens bli arg, killen vet ju knappast vad en nazist är om han kallar mig för det. Det roliga är att han handlade mat i restaurangen bredvid oss, varför inte dricka vatten där då?

Den här lilla historien är lite roligare. I torsdags på min lunch började jag blöda näsblod. Det verkligen bara rann blod. Fick stopp på det och kunde återgå till jobbet. När jag på kvällen då hade slutat jobba och satt på bussen hem, ensam, så börjar det naturligtvis blöda igen. Jag satte ena handen under näsan och började leta igenom min väska efter papper. Hade så klart inget. Det jag fick göra då var att slita upp ett par nyinköpta TROSOR ur en kasse som ja hade med mig. Så där satt jag på bussen, själv, med ett par trosor upptryckta i ansiktet...

Är det någon annan som råkar ut för sånt här?

Det gäller att ha lite distans till sig själv och kunna skratta. Jag tycker iallafall att näsblodshistorien är värd att berätta. :-)

Puss 


Wedding day

Idag vankas det kungligt bröllop. Kronprinsessan Victoria får äntligen sin man av folket, Daniel Westling.

Jag är säkert hysterisk när det gäller detta men från kl 13 kommer jag sitta bänkad framför tv:n. Jag tycker om vår kungafamilj och det här är ju årets händelse.

Det ska bli så spännande att se vad Victoria har valt för klänning. Jag är också mycket nyfiken på vad de kungliga gästerna väljer att klä upp sig i. Jag förväntar mig en massa fina klänningar.

Om en timme kommer pappa och hämtar mig. Jag ska nämligen kolla på bröllopet tillsammans med mamma. Vi har lejt pappa att laga trerätters middag till oss. Det blir räkcocktail till förrätt, grillad fläskfilé med potatisgratäng till varmrätt och någon slags tårta till efterrätt. Hur gott som helst.

Jag ska väl se till att få i mig något att äta nu, har ju varit vaken sen halv sju och har inte stoppat i mig något än.

Puss  


Jobb, pengar och lån

Anders och jag har hittat ett hus som vi förmodligen vill köpa. Jag ska ringa mäklaren imorgon och boka en tid för visning på måndag. Jag måste också boka in en tid med vår bankman för att kolla med lån. Hoppas, hoppas.

Med tanke på alla förändringar som sker på Subban nu så hoppas jag på att få jobba mer. Annika slutar ju och en ny chef ska till. Vi hoppas på en viss person men man vet aldrig. Våra högsta chefer måste ju bestämma. Jag hoppas iallafall på att få jobba ungefär 20 timmar i veckan. Det vore perfekt. Då hinner jag med skola också.

Nu kan jag ju förövrigt också berätta att Subway lägger ner, kanske redan på söndag/måndag. Istället blir det ett nytt företag. Vi ska fortfarande sälja mackor men de är nyttigare och fräschare. Det ska bli så roligt. Det kommer också bli väldigt stressigt. Jag har semester hela nästa vecka så jag får se till att lära mig mackorna snabbt och plugga på hemma.

Jag vill verkligen jobba mer!!! Eftersom jag trivs så bra vill jag inte söka något annat heller. Jag vill jobba kvar och jobba mer!!!

Jag vill också bli miljonär :-)

Puss


Vilken tur

Jag kan det här med att budgetshoppa. I morse var jag ju lite sugen på billiga smycken så jag tog en sväng inne på H&M i stan. Det var mycket rea men jag hittade inget speciellt. När Anders åkte iväg och jobbade efter att ha hämtat mig åkte jag till köpis och kollade på H&M där istället. Där hittade jag en klänning för 50:- och tre halsband för 10:- styck. Dessutom gjorde jag ett riktigt fynd.
Häromdagen beställde jag ett par skor på hm.se som var nedsatta från 349:- till 199:-. Dessa hittade jag nu, bara ett par i min storlek kvar, för 100:-. Ibland har jag sån tur. Dessa skor är det.



Denise och jag hade en intressant diskussion på jobbet om kläder. Jag är imponerad av de som orkar klä upp sig varje dag. Denise har helt rätt om att det är roligare att klä upp sig på riktigt om man inte gör det jämt. Själv så lever jag ju i mina mysbyxor... Ska försöka bättra mig. Om så Anders måste gömma dem för mig. Det är ju bara att lägga dem överst i köksskåpet så når jag inte :-)

Puss


Billiga smycken

Jag är sugen på att handla lite billiga smycken. Rosa och turkosa är jag sugen på. Halsband och armband. Somrigt och fint. Får se om jag hinner in på H&M innan jobbet.

Jobbar som sagt mellan 15-18.

Nu ska jag ringa en mäklare.

Puss


Min helg

Den här helgen har varit händelserik och regnig.

Fredagen började med att vi var på Manges utspark. Som vanligt var vi sent ute och höll på att missa allt. Anders är alltid sen och trodde väl att det skulle vara lätt att parkera. Icke. Efter att ha surrat runt ett tag kom han på att en jobbarkompis har garage i stan så han ringde och frågade om vi fick parkera utanför det. Det fick vi, så vi hann med utsparken. Blev lite besviken när vi hittade på familjen, bara jag och Anders som var uppklädda... De andra klädde upp sig till kalaset på kvällen.

På kvällen blev det mat och trevligt sällskap. Vi åkte hem ganska tidigt.

Igår var jag på bröllop. Elina som jag gick i gymnasiet med gifte sig med sin Oscar. Det var det första bröllopet jag någonsin varit på. Jättefint. Jag blev tårögd när jag såg Elina. Hon var jättefin i sin vita klänning. Det var lite för kristligt för min smak men allting passade perfekt till Elina och Oscar.

Resten av lördagen var ganska värdelös. Bara en massa regn och tjafs. Inte så kul alls.

Idag har jag varit barnvakt. Mia och Stefan bygger ett uterum så jag passade på att vara med Tindra ett par timmar. Vi gick till Ove Jansson och köpte glass. Sen sov hon ett tag och sen lekte vi lite. Nu på kvällen har jag och Anders ätit tacos och tittat på Shutter Island. Helt värdelös film. Hatar när man ser filmer och ångrar sig efteråt. De timmarna hade jag kunnat göra något mycket roligare.

Nu är Anders och jobbar och jag äter honungsmelon. Mums.

Veckan som kommer ska jag ägna åt plugg och träning.

På lördag ska jag sitta bänkad framför tv:n som mamma och pappa hela dagen. Kronprinessbröllop då. Jag tycker om vår kungafamilj så det ska bli roligt att se. Det ska bli spännande att se vad kronprinsessan väljer för klänning. Mamma och jag ska tvinga pappa att laga mat. Jag ska få honom att laga en trerätters middag :-)

Nä nu skriker den andra halvan av min melon. Den vill också bli uppäten.

Puss  


Shopping

Köpte två tunikor på Cubus idag. Ska kolla i stan om de har den i svart också.





Jag behöver vita trekvarts legging men de har inga i Valbo. Jag får hoppas att de har dem i stan. De finns ju inte ens på internet. Mycket irriterande.

Puss


Ny bröllopsoutfit

Det blir detta på bröllopet istället.





Jag ska fortfarande ha de beige skorna.

By the way, bilderna är sämre än vanligt då jag har lämnat in min mobil på lagning och använder en gammal telefon nu. Jag vet inte var vår kamera är och jag vet inte hur den fungerar heller...

Puss


Katastrof

Tack gode Lotta för att du ska fixa mina naglar imorgon! De är hemska. Håll i er nu, en bild.



Efter att jag hade knäppt kortet gick lillfingernageln av. Så den ser ut som ringfingrets. Jag har funderar en del på vad jag vill göra imorgon. Det lutar åt fransk manikyr med en silver eller guldlinje där det vita möter själva nageln. Det lutar åt att det blir guld, måste ju vänja mig vid det nångång.

Puss


Fett vs muskler

Många vet att fett tar större plats än muskler. Ett kilo muskler tar mycket mindre plats än ett kilo fett. Därför ska man inte lita på BMI, Body mass index. Många använder sig av det för att ta reda på om de är normalviktiga eller så. BMI tar dock ingen hänsyn till muskelmassa. Är du vältränad kan du få ett utslag på BMI-index att du är överviktig.

För att demonstrera skillnaden på fett och muskler kommer en bild. Om ni tänker er att det är ett kilo vardera så förstår ni varför man blir smalare av att träna.



Puss


Djurliv

Ibland får jag vara med om en del roliga saker.

En dag förra veckan när jag och Anders var ute på en kvällspromenad såg vi en igelkott. Det var typ den andra jag har sett i hela mitt liv. Den var jätterädd och satt med taggarna utåt. Jättegullig.

I lördags när jag promenerade till köpis på morgonen när jag skulle jobba såg jag två rådjur på vägen vid Mikaelsgården. De var nog ute på villovägar, inte mycket skog i närheten där. En liten stund senare, när jag nästan var framme vid köpis såg jag en vildkanin hoppa runt på en gård.

Igår när jag gick hem från förskolan såg jag tre små fågelungar. Jättesöta. Jag tog fram mobilen och knäppte kort på dem. Då började en mås attackera mig. Den flög mot mig jättemånga gånger och jag blev livrädd. Så jag fick springa hem, från gamla hälsocentralen.



Igår kväll när jag och Anders kom hem från vår promenad såg jag en katt halta över gatan och den hoppade in bakom vårt hus. Jag ville titta till den och se att allt var ok. Den bor i vårt hus så hade det inte varit det så hade vi kunnat säga till. Vi hittade katten i en buske och den hoppade fram när vi kom. Den hade inte alls gjort illa sig utan den hade bara fastnat. I sitt eget halsband. På något vis hade den fått in en tass och kunde inte komma loss. Så vi hjälpte den!!

Mycket ska man vara med om :-)

Puss


Paula

Min distrikssköterska, Paula, ringde mig imorse. Mitt senaste möte med henne blev inställt då hon hade blivit sjuk. Hon ringde mig idag för att höra hur det går för mig. Supergulligt. Imorgon går hon på semester så jag kommer inte få träffa henne på två månader, kanske närmare tre månader till och med. Det känns jobbigt. Det ger mig mycket att prata med henne ett par gånger i månaden. Nu får jag se till att klara detta på egen hand. Med hjälp av Anders så klart, utan honom klarar jag inte av träningen själv. Jag känner mig som en femåring... Nu ska jag sätta upp gardinerna i sovrummet och sen ska jag sätta mig med skolböckerna innan det är dags att gå till förskolan. Det är ju sommarfest idag!!

Puss


Diet

Nu har gjort matlådor som räcker i en vecka. Både lunch och middag. De är uppmätta med kalorier så att jag inte kan äta för mycket. Det enda jag behöver göra på dagarna är att fixa frukost och mellanmål. Så skönt. Så här ska jag göra ett tag nu. Varje söndag ska jag laga matlådor för en vecka framöver. Jag kommer ju att äta samma mat flera dagar i veckan men det får jag acceptera. Jag vet ju att jag inte klarar av att äta rätt om jag inte gör så här. Fattar inte att jag har så dålig karaktär. Återigen nu då ett försök att få ordning på mig. Är så trött på detta.

Jag läser en hel del träningsbloggar och blir inspirerad av de som själva har varit överviktiga men har lyckats gå ner. Om de har lyckats så borde väl jag kunna det också?

Är så trött på mig själv nu så ni kan inte ana. Vill skriva n hel rad med svordomar här nu men jag låter bli. Nu får tänka er hur det skulle låta.

Puss


Vackra kvinnor

Detta är tre vackra kvinnor enligt min mening.







Jag följer Charlotte Perrellis blogg på chic.se och jag är mycket imponerad av henne. Hon har en drivkraft som inte många andra har. Hon verkar klara av det mesta själv. Två barn, ett enormt hus, en lägenhet i Spanien och en lysande karriär. Charlotte Perrelli är en av mina förebilder.

Sarah Jessica Parker blev förra året utsedd till världens mest osexiga kvinna. De som valde ut henne kan inte ha sett Sex and the city. Hon bara osar sex i sina höga klackar och vackra kläder.

Visst kan hon vara för smal ibland men jag tycker ändå att Victoria Beckham är snygg. Även hon är en förebild. Att ha tre barn och en karriär som designer är imponerande.

Puss


Bröllopsoutfit

Nästa lördag, den 12:e, ska jag gå på mitt allra första bröllop. En gammal klasskamrat ska gifta sig. Jag ska bara gå på bröllopet, inte festen efteråt. Detta har jag tänkt ha på mig. Vad tror ni?




Jag har köpt en vit bolero till också.

Nu är det bara att hoppas på fint väder!

Puss


Balkongen

Nu har jag fixat och donat och är nästan klar med uppfräschningen av balkongen. Här kommer lite bilder.

 





Det ser lite trevligare ut nu, eller hur?

Imorgon hoppas jag på bra väder så att jag kan sätta mig där och plugga. Sola och plugga. Två flugor i en smäll.

Puss


Väldigt lite jobb

Så lite som jag kommer jobba i sommar har jag aldrig jobbat tidigare. Det mesta jag har schema på hittills är typ 20 timmar på en vecka, då är det fördelat på två jobb... Jag vill gärna jobba mer, typ 15 timmar i veckan på Subban. Hoppas på att få göra det nu när Ankan slutar. Känns ibland som att jag är den enda som faktiskt gillar mitt jobb. Det är inte alltid så roligt att stå där utan kunder men när det är folk där så är det väldigt roligt. Det blir nog även ännu mer roligt om ett par veckor.

Angående Midas så är det i juli vi ska vara hundvakt, inte i juni. Anders hade missuppfattat det lite... Ska kolla med Frida och Annika om jag kan vara ledig onsdag-fredag den veckan.

Jag och Anders ska ut och jogga när han kommer hem. Ska höra om vi inte kan gå på en promenad istället. Jag har ont i magen, typ vid äggstockarna och livmodern. Fattar inte varför men skönt är det ju INTE iallafall.

Nu ska jag dricka upp mitt te.

Puss


Fokus

När terminen är över och jag inte har något plugg kvar längre kan jag verkligen fokusera på min diet och träning. Jag har för mycket i huvudet nu för att jag ska lyckas. En vecka kvar av stenhårt plugg nu så är det över för ett par månader sen. Så skönt.

Jag har börjat göra matlådor till mig själv där jag väger allt och kollar kaloriinehållet. Det får vara mellan 200-350 kalorier per matlåda. På så vis kan jag få unna mig en glass eller så i sommar. Igår gjorde jag fyra lådor med ris, wokgrönsaker och kyckling. Idag ska jag göra tre stycken med lax och potatis och fyra stycken med lasagne.

Veckan efter midsommar ska vi (jag) vara hundvakt. Midas ska bo här från måndag till onsdag. Då blir det till att gå på långpromenader.

Nu ska jag gå en sväng till Tempo och sen blir det till att plugga. Hade tänkt sitta ute men det blåser som tusan.

När terminen är slut ska jag göra en rensning på vinden och plocka ut saker sm jag ska försöka sälja på brorsans loppis. Det får bli lite glas, cd-skivor, dvd-filmer och prydnadssaker. Får nog ihop en del skulle jag tro.

Nä, Tempo var det och sen ett par koppar kaffe till skolböckerna.

Puss


Personalmöte

Jag kom för en dryg timme sen hem från ett personalmöte på Subban. Fick reda på en del nya saker. Inget jag tänker berätta om här dock. Det jag kan dela med mig av är att vi inom de närmsta tre veckorna kommer få nya arbetskläder. Det ska bli så härligt. Har haft samma t-shirt i tre år nu. Dags för en förändring.

Nu börjar jag bli klar med min förändring av balkongen. Jag sydde markiserna och satte upp dem igår. Jag planterade även blommorna. Jag har ännu inte fått upp blomlådorna, det fattas ett par skruvar till det. Kvar är då att fixa mattan till golvet och så ska jag slipa och olja in vårt bord. Sen så ska det nog vara klart.

Anders är på en utryckning nu och jag vet inte när han kommer hem. Jag får nog åka och hämta honom så jag hoppas att det inte blir för sent.

Imorgon, på fredag och på söndag är det plugga som gäller. Jag har innedagar måndag till onsdag nästa veckan. Efter det är terminen slut. Jag har sån tur att Madde också har innevecka så då kan vi äta lunch tillsammans.

Nu blir det ett par avsnitt av Sex and the city, hårdmackor och en kopp te. 

Puss


RSS 2.0