Stugan

Det här jobbar vi med ute i stugan. Vi ska göra en gång så att det blir lättare att gå runt där. Det var inte lätt men så här långt har vi kommit hittills.



Puss


27/7

Om en timme ska jag åka till köpis och inhandla lite hemliga grejer :-) Presenter :-)

Efter det ska jag och Anders åka till stugan, om han kommer upp ur sängen... Vi var dit igår och började greja lite. Men en stor jävla sten satte stopp för vårt arbete. Den stenen ska bort idag. Jävlar i mig.

Ikväll är det bilbingo med mamma som gäller. Vinner vi så delar vi på pengarna.

Anders ska ut till stugan med sin pappa i bärjan på nästa vecka och då tänkte jag åka ut till Forsbacka och rensa på vinden. Jag ska rensa ut saker som jag kan sälja på brorsans loppis. Funderar även på att försöka sälja någon möbel och även slänga någon. En del saker är ganska slitna och fula. Det ska bli intressant att se vad jag har för saker. Det är ju över två år sedan jag använde dem sist. Jag har nog en hel del glas som jag kan sälja och säkert en del ljushållare och prydnadssaker också. Det känns bra iallafall. Märks det att jag är desperat efter pengar?!?!?! :-)

Jag har precis fått en sockerkick, åt en tallrik youghurt med torkade frukter. Herregud vad det var sött, klarade inte av att äta upp allt.

Funderar på att göra min lunch nu som jag ska ta med till stugen, grekisk sallad får det bli. Enkelt och gott.

Puss


Trevlig kväll

Igår hade jag en jättetrevlig kväll hos systeryster. Hon fyller år nästa vecka, behöver inte nämna hur mycket, och hade lite kalas igår. Tror att vi var 12 tjejer och då kan det bara bli bra. Hade träffat två av dem tidigare, Nina och Jenny men resten var främlingar. Vad gör det liksom? Alltid kul att träffa nytt folk.
Vi åt goda pajer och en smarrig sallad. Trodde att vi skulle få en god efterrätt också eftersom syrran älskar och kan baka men det fick vi inte. Bakläxa på det!!
Vi åkte ner på stan och gick på krogen, stan var Sandviken i detta fall. Tur att sällskapet var trevligt för det var då inte kul på krogen. Jag håller mig till Gävle i fortsättningen.

Tack vare vädret idag kan jag hålla mig inne och ligga i soffan. Precis vad jag orkar med idag.

Puss


Horders

Jag såg ett program på tv3 igår om folk som spar på allt. Man fick följa två personer som inte kunde släppa taget om något. Den ena kvinnan såg det som en lösning att köpa ett till hus när det första hade blivit överbelamrat. Istället för att söka hjälp och städa ur det första huset liksom... Den andra kvinnan hade helt avskärmat sig från sin familj och hennes förhållande var på väg att ta slut på grund av hennes problem. Jobbig sjukdom det där.

Nu är jag hemma och ska inte passa varken hus eller katter längre. Beda kom hem idag iallafall, hon har varit ute sen i måndags morgon. Mamma och pappa kommer hem i natt nångång.

Imorgon ska jag på fest hos syrran, hon fyller 35 nästa vecka. Det blir säkert trevligt men jag känner ingen som kommer. Tur att jag är ganska social av mig.

Mat snart, om bara Anders kommer hem snart.

Puss


På jakt

Jag är på jakt efter jobb. Nedskärningar på Goûter kräver det av mig. Har skickat in en ansökan om tågstädning och en till vikarieförmedlingen för förskollärare. Håller tummarna för mig själv nu.

Håll tummarna för mig ni också.

Puss


Så snyggt

Någon som vill köpa detta till min basgarderob?







Puss


Marlene

På fredag flyger min underbara Marlene till Mallis. Med sig har hon sin härliga fästman Tommy. När de kommer hem en vecka senare är de man och hustru. Om en vecka idag är de gifta. Jag kan inte fatta det. Det är ju så underbart!

Är lite sur bara eftersom jag inte får vara med... Men det vet hon om också. Bitch... Subba... :-)

You know I love You!!!

Grattis i förskott!!!

Puss


Gråtit ut

Saker har hänt de senaste dagarna som har varit jobbiga och tankarna har snurrat runt i mitt huvud. När jag kom till jobbet frågade Frida hur det var och om jag ville prata. Tårarna började rinna och alla mina känslor svämmade över. Jag berättade om allt och Frida lyssnade. Det var precis vad jag behövde.

Det är så underbart att ha vänner!!

Puss


Tradera

Jag lade ut en del kläder på Tradera i måndags. Än är det ingen som har budat men det är många som väntar till sista minuten att göra det så jag håller tummarna. Om jag itne får något sålt så lägger jag nog grejerna i biståndsgruppens låda. Då kommer grejerna till användning iallafall. Ett par t-shirtar kan nog mamma ta och använda i jobbet.

Jag måste bli bättre på att använda mina kläder. Kommer ju få skitdåligt med pengar framöver så jag kommer inte kunna handla något.

Billiga smycken kan man ju alltid piffa upp en out-fit med. Mina skor kommer ju komma till bra användning då också :-)

Puss


Spöken

Jag sitter och tittar på "Det okända". Jag är så glad att jag inte kan se eller känna av spöken. Jag har en jobbarkompis som kan det och det verkar läskigt. Jag tror stenhårt på spöken och andar. Det finns ett hus här i Valbo där familjen inte kan bo utan har fått flyttat till ett mindre hus på gården. Det låter hemsk. De kanske skulle anmäla sig till programmet för att få reda på vad eller vilka som är där.

Jag tycker att det läskigt och skrämmande men jag kan inte sluta titta på såna program, även fast jag knappt kan sova efter att ha sett dem. Nä, hua mig. Det är ju bara så spännande!!!

Puss


Ny blogg

För er som är trötta på mitt tjat om min vikt eller för er som vill veta hur det går har jag nu startat ett ny blogg.

http://sannahogberg.webblogg.se

Där kan ni följa min kamp. Om ni inte vill läsa om det kan ni fortsätta följa den här bloggen där jag kommer fortsätta skriva om mitt liv, jobb och diverse.

Puss


Värmebölja

Jagg, dålig uppdatering igen. Men jag orkar inte sitta inne vid datorn när det är 30 grader ute.

I lördags var jag och Anders barnvakt till Tindra. Vi tog med henne till Högbo. Där matade vi änderna och fåren, spelade lite fotboll, badade och fikade. Eller, jag badade inte. Jag kan inte doppa mig när jag tycker att det är kallt om fötterna. Anders och Tindra badade som tusan iallafall. På kvällen blev vi bjudna på mat hos Mia och Stefan som tack för barnpassningen.

I söndags gjorde vi nog inget speciellt. Vi hämtade bilen hos Mia och Stefan men det var nog det ända. Nåt mer måste vi ha gjort men jag kan inte komma på vad.

I måndags tänkte vi åka ut till stugan och sova. Vi åkte dit men vi åkte hem igen. Vi skulle åka ut med båten till nån ö och sola men när båten var ilagd och packad så insåg vi att motorn var trasig. Så det var bara att packa upp allt. På kvällen åkte vi och spelade minigolf i Högbo. Anders vann. Ännu senare på kvällen bjöd vi hem Mange och spelade Monopol på balkongen. Det var så skönt att vi satt ute till klockan var närmare ett. Anders vann då med...

Igår var hem till Mia och Stefan igen och passade Tindra. Vi gick till Owe Jansson och köpte glass. På eftermiddagen kände jag att min mage inte fungerade så jag spenderade en tid på toaletten. Jag vågade inte ens åka in på mitt jobbmöte. Kvällen spenderades i soffan. Vid ett tillfälle höll jag på att glida av soffan för jag blev så svettig, så jag fick hämta ett badlakan att sitta på.

Idag gick jag upp vid 9. Började direkt med storstädningen. Har dammat, dammsugit, torkat golven, vattnat blommorna och gått ut med alla sopor. Nu är det rent och snyggt här hemma. Eller iallafall så rent och snyggt som det går att få här.

Just nu väntar jag på att Anders ska dyka upp eller höra av sig, han och Mange sov i stugan i natt. Ikväll ska jag in till Sommarkväll med mamma och pappa. Får se om Anders också hänger med. Han är inte så intresserad av sånt. Speciellt inte Kalle Moraeus...

Igår lade jag ut en del saker på Tradera, hoppas att någon vill köpa något. Lite linnen och väskor borde väl intressera någon.

Nä, nu ska jag hämta ett glas kallt vatten och läsa ut min bok.

Puss


Tånaglar

Så här kan det bli om man låter en tjej på drygt två och ett halvt år måla ens tånaglar...



Puss


Allt på en gång

Ganska ofta är mitt liv händelselöst... Sen så händer det en massa saker på en gång. Inte spännande saker men saker iallafall.

I måndags morse började jag dagen med ett läkarbesök på Hälsocentralen. Jag har äntligen tagit tag i mina problem med min vänstra fot, den med Hallux Valgus. Ska få en remiss till röntgen och sen är det upp till ortopeden att bestämma om jag ska bli opererad. Läkaren på hälsocentralen skulle försöka få till en operation eftersom jag har haft problem i åtta år nu. Så jag hoppas verkligen att det blir av. Det blir kanske inte så roligt med två veckors sjukskrivning och en tid med kryckor men det får det vara värt.
Efter läkarbesöket hoppade jag på cykeln och trampade mig in till stan för en arbetsdag. Tiden går ganska långsamt på jobbet när det inte är några kunder där. Men jag passade på att njuta av Annikas umgänge. Efter jobbet trampade jag hem igen. På kvällen gick jag och Anders på en skön promenad.

I tisdags tog jag faktiskt bilen till jobbet. Det var bara för att jag skulle hinna hem till mamma efter jobbet. Hon blev glad för presenten så det var ju bra. Nu har hon 16 timmar av en favoritserie att titta på. När jag kom hem somnade jag lite lätt i soffan. Sen tog vi en promenad och tittade på en film. Äntligen midsommar fick det bli och den var rätt rolig.

I morse tog jag sovmorgon och klev upp strax efter 10. När Anders vaknade åkte vi till Systemet och köpte lite vin och öl. Efter det plockade jag lite hemma, tog en snabb sväng på köpis och frostade av frysen här hemma. Till middagen kollade vi på en film, The Storm. Den var rätt bra, det hände saker hela tiden. Vi gick ut på en sen promenad igen och sen körde vi vår bil till Anders jobb. Han måste ha den där om han ska kunna komma hem imorgon. Jag kan ju inte hämta honom eftersom jag jobbar. När vi var nere på hans jobb ringde de så nu är han och jobbar. Jag ska strax lägga mig. Annars orkar jag inte upp imorgon bitti. Måste cykla senast vid kvart över sju för att hinna i tid.

Skriver mer en annan dag. Ska jobba på att bli bättre på mina uppdateringar... :-)

Puss


Spindel

I morse gick jag upp tidigt för att göra frukost innan jobbet. När jag stod och diskade kastrullen som jag skulle koka min gröt i dök det upp en enorm spindel i diskhon.  ENORM. Livrädd som jag är hällde jag vatten över den och spolade ner den. Sedan ställde jag ett glas över "brunnen" bara för att vara säker. Jag vill fortfarande inte vara nära där och det börjar bli jobbigt för jag är så törstig. Får dricka på jobbet lite senare.

Jag hade tänkt cykla direkt från köpis till stan men en av maskinerna på jobbet funkade inte så det tog kortare tid än jag hade väntat mig. Så nu sitter jag här i mina svettiga träningskläder och väntar på att klockan ska bli 9.15 så jag kan cykla iväg.

Om jag orkar när jag kommer hem ska jag städa lite och absolut tvätta mina träningskläder. De visar en bra film på tv också så jag får se om det blir till att titta på den. Annars blir det väl yatzy på balkongen igen :-) Har dock läst att det kan regna ikväll. Hoppas att det inte blir regn när jag ska cykla hem från jobbet bara.

Nä, nu ska jag fixa ett paket som jag ska skicka iväg imorgon.

Puss


Annika

Min chef på Gouter (tidigare Subway) håller som bäst på att flytta till Falun. Hon jobbar bara kvar i två veckor sen så blir det tomt. Men nu får jag ju en ursäkt att åka till Falun lite oftare. Om hon kan lära sig vägen till Lager 157 så kan vi åka dit också. Till Kupolen i Borlänge också :-)

Kommer att sakna dig Ankan. Glöm inte bort oss här i Gävle bara...

Puss puss


Än så länge

Hittills den här veckan har jag gått på två promenader, cyklat till och från Forsbacka en gång och cyklat till och från Gävle två gånger. Imorgon ska jag cykla till och från Gävle igen. Känner mig nöjd. Fick hem min bok om GI idag också så på måndag tror jag att jag sätter igång.

Ikväll har jag och Anders haft lite myskväll. Vi började med att äta middag på balkongen, spelade yatzy och drack kaffe. Sen tog vi en promenad i kvällsvärmen. Hur skönt som helst att kunna gå i linne ute när klockan är över åtta. När vi kom hem igen tittade vi på Så som i himmelen. Vi missade början men det gjorde inget, jag har sett den förr. Jag ville mest se den för jag älskar Gabriellas sång. Helen Sjöholm sjunger den så underbart. När filmen var slut satte vi oss på balkongen igen med en varsin kopp kaffe och spelade ännu mer yatzy. Jag lyckades med att få 323 poäng en gång!! Nu är han på jobb och det börjar bli dags för mig att sova. Jobbar HELA dagen imorgon. Först köpis mellan 6.30-9.00 och sen på Gouter mellan 10.30-18.00. Jag kommer verkligen missa en hel dag i solen... Ska ta igen det på söndag då jag bara jobbar på köpis mellan 7.30-10.00. Hade tänkt sola i en ny vit bikini på söndag men det får bli en annan då jag har fått mens... Inte så lyckad kombination med vita trosor då...

På tisdag fyller mamma år. Har beställt en dvd till henne som jag hoppas hinner komma i tid. Ska försöka få med mig Vilda på en shoppingtur nån dag nästa vecka också. Hon fyller år den 12:e och ska få välja ut en present själv. Hon är lite kräsen den flickan. Eller lite tonårsaktig skulle jag vilja säga...

Nu har jag fått en del saker sålda på Tradera. Vissa verkar dock vara oseriösa och har inte betalat sina saker än. Jag väntar så klart med att skicka iväg sakerna tills jag har fått pengarna. Kunde iallafall skicka iväg fyra paket igår. Ska få iväg ett par till i helgen hoppas jag. Har inte hunnit kolla internetbanken än.

Idag på jobbet blandade jag ihop salladsinehållet med mackinehållet och det blev jättekonstigt. Får se till att lära mig allt. Mycket att komma ihåg bara. Men jag har bara jobbat en gång före idag. Så det kommer att ordna sig. Det brukar det göra.

Jag skulle vilja ha en helfigursspegel så jag kan knäppa lite "dagens outfit" kort. Får se om det går att ordna. Kul att se mig i mysbyxor varje dag va?? Haha.

Nä nu blev det ett långt inlägg. 

Skriver mer på söndag eller efter helgen.

Puss


RSS 2.0