Ingen nytta

Idag har jag varit till ingen nytta alls. Vare sig för mig själv eller någon annan.

Jag ska knäppa kort efter att ha duschat och lägga in. Det blir kanske imorgon.

På fredag kommer Anders kusiner hit så imorgon ska vi handla mat. Jag har ingen aning om hur länge de stannar men blir iallafall tills på söndag. Jag ska åka och köpa sköljmedel när Anders kommer hem så att jag kan tvätta. Det är skönt att ha sånt avklarat när man får gäster.

För övrigt så har det blivit ändrat med min VFU igen. Jag ska inte längre vara på Pumpmakargården. De skulle ha en till elev där samma veckor och tyckte att det skulle bli för mycket med två elever samtidigt. Så istället har jag fått en plats på Markheden. Vilket är perfekt eftersom Markheden ligger här i Valbo. Det tar kanske fem minuter att gå dit. Kanonbra! Jag ska vara på den avdelningen där barnen är äldst, de som ska upp i förkoleklass till hösten. Det blir lite annorlunda eftersom jag är van med delade avdelningar, alltså barn i åldern 1 till 5 år. Markheden är en förskola som är väldigt mån om natur och miljö. De lagar sin egen mat av ekologiska och kravodlade produkter, de har egen kompost och höns som lägger ägg varje dag. Tur att jag ska vara där i fyra veckor, då får jag en chans att komma in i deras sätt att jobba.

Jag har blivit helt förälskad i serien Ghost Whisperer. Den är så bra. Jag är intresserad spöken och andar men är väldigt glad att jag inte har förmågan att se eller höra dem. Det skulle jag nog inte klara av. Här i Valbo finns det ett hus där ingen har bott på flera år på grund av spöken. Många har försökt men de har inte klarat av att vara kvar hela natten. Det är ett ganska stort hus. På gården finns även ett mindre hus och där har familjen fått flytta in på grund av spökena. Det vore intressant att se det i Det okända. Jag skulle då inte våga mig in där. 

Min hals är inte riktigt bra än så jag ska äta Bafucin i några dagar och imorgon ska jag börja med mina promenader igen. Paula gav mig förbud i måndags då mina tonsiller var så svullna. Jag känner mig bättre nu så jag ska börja med dem igen. Jag hade iallafall gått ner 1,5 kilo på två veckor, varav en vecka då jag var sängliggande. Det kommer bli bra det här!

Puss 


Idag

Idag ser mitt hår ut så här:


Och mina naglar ser ut så här:


Imorgon eller på onsdag får ni ser hur hår och naglar ser ut efter "förändringen".

Puss


Kräsen

Som de flesta kanske har förstått är Anders rätt kräsen och nu verkar inte klänningen som jag har köpt till festen duga längre.
Jag tycker att den är jättesöt. Vad tycker ni?


Igår kollade jag iallafall på Tradera och hittade den här klänningen.


Så den har jag budat på och vi får se vad som händer. Chansen är ju dock att den är jättelång på mig. Jag är ju inte modellång direkt... Men den är ju jättefin också. Kankse behöver lite tuttejp... Vill ju inte flasha mig på en 60-årsfest... :-)

Har funderat på hur jag ska sminka mig också. Tror att jag vill ha något sånt här.


Vet inte vilken färg bara, får se vad som passar när jag har fixat håret. Kan ju bli snyggt med lila make-up till brunt hår. Markerade ögonbryn är snyggt då också.

Jag har en 20 % kupong på smink på H&M nästa helg så det får bli lite nytt då. En foundation ska det bli iallafall. Den här gången ska jag be om hjälp så jag får rätt färg. Den jag har nu är så ljus. Ser blekare ut än normalt med den...

Det är ju faktiskt roligt det här med smink och sånt. Det kanske kan bli ordning på mig till slut också!!

Puss


Dålig

Jag är fruktansvärt dålig på att ta hand om min hud. Det enda jag gör är att jag smörjer in ansiktet varje dag. Det ska bli ändring på detta nu. Idag var jag till köpis och köpte två produkter från Neutrogena. En två-i-ett produkt som är både rengöring och mask. Rengöringen ska jag använda morgon och kväll och masken kanske en gång i veckan. Sedan blev ett ansiktsvatten. Dessa produkter ska minska pormaskar och så. Ångrar att jag inte köpte ansiktscremen också, får lov att göra det imorgon.
Kroppen smörjer jag nästan aldrig in. Nån gång då och då men det är inte en regelbunden vana i mitt liv. Jag har köpt sån där duschcreme med brun utan sol i så det ska jag börja använda. Ska även skrubba och peela lite oftare. Ska också satsa på att raka benen lite oftare. Det gör jag ju heller inte regelbundet...

Jag måste berätta en rolig sak som hände för ett par veckor sedan. Madde och jag skulle kolla på film. Hon ringde när hon skulle hämta mig och sa: "Jag hoppas att du har strumpbyxor på dig!" Det hade jag ju inte... "Du har ju sagt att du ska börja använda kjol oftare så nu får du göra det. Vi ska ju faktiskt in på affären också." Så roligt. Hade inget annat val än att dra på mig ett par strumpbyxor och en klänning. Inga dåliga krav hon har för att man ska få kolla på film hos henne... Insåg att jag inte har så många klänningar eller kjolar bara. Så nu har jag köpt tre klänningar på Gina Tricot. Alla i samma modell men i olika färger. En grå, en ljuslila och en randig. Perfekta vardagsklänningar. Så nu har jag ingen ursäkt längre. JAG MÅSTE BÖRJA ANVÄNDA KLÄNNING OFTARE!!

Jag mår mycket bättre idag så på förmidgen tog jag en promenad till Köpis och köpte påskpresenter till mina småtjejer. Det blev ett varsitt halsband. Hoppas att de gillar dem, annars får jag helt enkelt byta. Men de brukar gilla det jag köper.

Puss


Usch

Jag är så trött på att vara sjuk. Har haft feber till och från sen i tisdags. Börjar tröttna nu. Har dessutom tappat all koncentration och kan inte plugga heller. Attans.

Jag längtar så efter tisdagen som kommer. Det ska bli så kul att få fixa till mig. Jag har saknat mina långa naglar länge nu så det ska bli härligt att få tillbaka dem. Det får bli fransk manikyr, enkelt och stilrent.



Håret kommer bli mer intressant. Ska klippa lugg och det var ju ett tag sedan sist. Men det blir nog bra ändå :-)

Anders och hans pappa sitter i tv-rummet och spelar dataspel så jag sitter i sovrummet med min lilla dator. Är inte riktigt van med den än. Men det kommer väl.

Imorgon jobbar Anders men jag vet inte hur länge. Jag har iallafall tänkt gå till köpis. Ska köpa bh:ar. Mina är rätt slitna nu och jag behöver verkligen ett par nya. Jag har en 20 % kupong på underkläder på H&M. Ska köpa en svart och en vit. Det kommer man långt med. Ska nog slå till på ett vitt linne inne på Gina Tricot också. Ett sånt där långt med brottarrygg. Såna är alltid bra att ha.

Nu ska jag skriva in lite saker i min nya kassabok som jag ska följa. Spännande...

Bye 


VFU

Veckorna 14-17 ska jag ha VFU, verksamhetsförlagd utbildning, alltså praktik. Efter en del mailande fram och tillbaka har jag äntligen fått byta LLU:are, handledare. Så nu får jag fortsätta på Pumpmakargården istället för att vara på Vikingaskolan. Jag vill ju inte jobba på en skola utan en förskola. Nu ska jag försöka fixa in mig på vikarieförmedlingen så att jag kanske får jobba lite också. Här smids det planer :-)

Jag är fortfarande sjuk och det är så tråkigt. Anders är också fortfarande hemma. Idag ska jag ta tag i lägenheten iallafall, blir galen på att det blir så dammigt här. Jag dammsuger minst två gånger i veckan och ändå kommer dammråttorna snabbt tillbaka.

I påsk ska Anders kusiner komma hit så jag tror att jag ska fly fältet då. Jag ska iallafall åka upp till Bollnäs en dag med mamma och pappa. Brorsan fyller ju år den 7:e april så vi ska fira honom i förväg. Pappa åker ju till Tunisien den 10:e. Tror att det blir middag hos mamma och pappa nån dag också. Grabbarna kan gott få roa sig själva. Det klarar de så bra så.

Jag är så shoppingsugen men jag måste hålla på mig tills Stockholm. Svårt. Är glad iallafall att jag ska fixa håret och naglarna på tisdag. Det ska bli så roligt!

Nu ska jag försöka boka SGS-buss till Stockholm. Det ska ju gå att göra det på internet.

Och by the way, jag deklarerade igår. Kan ju göra det om man har e-legitimation. Jag ska få tillbaka 3300 kr!!!

Bye


Inte som jag hade tänkt mig

Det blir sällan som man har tänkt sig. Skulle ju ha pluggvecka denna vecka. Vara i skolan tisdag, onsdag och torsdag. Vad tror ni händer? Naturligtvis blir jag sjuk. Kände mig pigg igår när jag åkte till skolan men så slog det till. Fick åka hem vid halv tre för jag mådde så dåligt. Nu sitter jag här med röd näsa, snoret rinner och är allmänt hängig. Anders är också hemma. Han hade sån feber i natt att han kändes som ett element. Naturligtvis så skulle han ligga och hålla om mig. Jag höll på att dö.
Anders mamma och storasyster är också hemma idag med förkylningar. Väldigt smittsamt detta tydligen, det måste vara Mange som har smittat oss.

Nu måste jag iallafall plugga en massa hemma vilket inte är lätt när man är sjuk. Jag kan göra det i ett par timmar i taget då jag har tagit Ipren. Vilket jag får proppa i mig var fjärde timme.

Jag har lagt in mina räkningar för betalning imorgon. Skönt att ha det gjort. Jag vet inte riktigt hur mycket pengar jag får ut men tillräckligt iallafall hoppas jag. Annars så får Anders ut bra med pengar denna månad... :-) Nä då, jag ska inte leva på honom. Denna månad ska jag göra upp en budget och följa den. Kanske lite shopping... Men det mesta ska jag spara tills mamma och jag åker till Stockholm. Jippie!!

Nu ska jag titta klart på Ghost whisperer och sen blir det en till sväng till Tempo. Ska köpa smör till Anders.

Puss


Skola

Helt oinspirerad och oförberedd sitter jag nu och väntar på att åka till skolan. Har lektioner idag, imorgon och på torsdag.
Ligger lite efter så jag vet inte alls hur det kommer att gå. Bra hoppas jag...
Fick även reda på i slutet av förra veckan att jag ska VFU a.k.a. praktik i fyra veckor. Med början vecka 14. Det hade jag ju inte väntat mig. Är inte så sugen heller. Har så mycket att plugga, när ska jag hinna med det då? Det som kan vara bra är att jag kanske får vikariera lite, då tjänar jag ju lite pengar iallafall.
Kom på att jag måste kolla på en karta på högskolan, jag kommer inte alls ihåg vart jag ska :-)

Dags att borsta tänderna nu och vid åtta drar jag.

Wish me luck.

Puss


Hallå??

Eftersom ingen läser titlar på inlägg så måste jag tydliggöra en sak. Jag ska klippa håret och fixa naglarna den 30:e. Jag har alltså inte gjort det än. Är ni med?

Puss


Allvarligt

Vad har hänt med vädret? Igår morse när jag vaknade så hade det snöat under natten. Som tur var så blev det ju varmgrader så den snön försvann. I morse när jag vaknade sa Anders att det hade snöat igen. Men sen så sa han att det var ett skämt. Jätteroligt... Det är visserligen varmgrader ute nu också men var har solen tagit vägen? Jag vill ha vår!!

Jag tittade på Lyxfällan igår. Tragiskt att ha hamnat hos Kronofogden redan som 20 åring. Inte så konstigt att man får problem att hantera pengar när ens föräldrar har gjort att man har hamnat hos inkasso innan man ens är myndig. Hur kan en förälder göra så? Sitta och beställa saker i sina barns namn. Det är skandal om något. För övrigt så tycker jag att det är rätt korkat att bestämma sig för att gifta sig när man har skulder upp över öronen. Det kan ju ha varit ett spel också. De fick ju allting gratis till slut...

Idag vankas det ett par timmars jobb. Sen en härlig promenad och en del plugg. Jag ska kanske titta på film med Madde ikväll också. Men stackarn har haft migrän tre gånger den här veckan så jag förstår om hon inte orkar. Då får vi titta på film en annan dag. Har några nya filmer som jag inte har sett än.

I onsdags köpte jag och Anders en varsin mini-pc. Jag ska använda min för studier. Passar utmärkt att ha med den i väskan. Den var billig också. Tog min på avbetalning. 100 kr i månaden i 18 månader. 279 kr med det mobila bredbandet men det får Anders betala. Jag ska inte sitta vid internet då jag pluggar. Blir lite FÖR distraherad av det... Så här ser den lilla snyggingen ut iallafall.


Det har gått kanon med viktklubb iallafall. Har hållit mig inom min kalorinivå alla dagar utom igår. Gjorde att stort misstag igår då jag gjorde äggnudlar till lunchen. Allt som allt så åt jag bara cirka 100 kalorier för mycket igår så det var ju inte mycket mer än tillåtet. Det här kommer verkligen att fungera!

Nu ska jag gå ner till Tempo och ta ut pengar så att jag har råd med bussen sen. Efter det blir det lite planerande av plugg och säkert ett par koppar kaffe...



Puss 


30:e Mars

Klockan 8.00 ska jag fixa naglarna och klockan 14.00 ska jag fixa håret. En hel dag för mig själv. Det kommer bli dyrt men det är det värt.

Puss


Positiv feedback

Igår när jag gick med i viktklubb.se så startade jag en blogg där. Jag skrev ett kort inlägg igår och ett idag och har redan fått tre kommentarer. Jättepositiva och det känns så bra. Att helt främmande människor kan vara så snälla och positiva är underbart. Jag har själv skrivit inlägg till dessa personer. Härligt att kunna stötta varandra!

Mitt möte med P på hälsocentralen gick kanon. Det är så skönt att prata med henne för hon förstår mig verkligen. Jag berättade för henne om viktklubb.se och hon tyckte att det var bra att jag hade gått med där. På så sätt kan jag se hur mycket jag kan äta och lära mig att äta dessa mängder och bli mätt på det. Jag berättade även om festen som hålls den 10:e april. Vi bestämde att jag ska köra järnet tills dess och jävlar i mig det ska jag göra. Den 29:e mars, alltså om två veckor, ska jag träffa P igen och då ska jag kunna visa ett resultat. Helt och hållet för min skull.

Igår beställde jag iallafall en klänning. Det här är det slutliga resultatet, om jag kommer i den vill säga...



Jag funderar lite på om jag får ha skor på mig på festen. Det borde gå eftersom vi förmodligen ska vara i uterummet. Ett problem då bara. Vilka skor ska jag välja? Det löser sig nog :-)

Nu ska jag återgå till att titta på Svenska hollywoodfruar. Maria Montazami är min idol, delt fantastisk människa!!

Puss


Viktklubb.se

Japp, mina vänner. Nu har jag gått med i viktklubb.se. Det innebär att jag får äta allt så länge jag håller mig inom min kalorigräns. Jag kan inte äta så mycket ute eftersom jag inte vet hur mycket jag får i mig då men jag får iallafall äta av allt. Då får jag ju välja om jag vill äta mindre mat för att kunna äta godis och så. Får se om jag lyckas bättre med det.

Puss


Madde 2

Jag kan inte låta bli :-)






Mums :-)


Singel

Nej, mina vänner. Vi har inte gjort slut. Men det känns som om jag skulle ha varit singel den senaste veckan. Anders har haft den värsta jouren någonsin. 80 övertidstimmar på en vecka. Helt galet har det varit. Under helgen sov han i fem timmar sammanlagt, resten av tiden jobbade han. I lördags fick jag umgås med honom mellan 20-21. På söndagen blev det lite mer. Nu är jouren iallafall över och Anders är ledig i fem dagar. Som vanligt har jag massor att göra när han är ledig. Jag måste plugga en massa inför min innevecka som är vecka 12. Tre dagar i skolan är inte så mycket men det ska bli roligt.

Idag har jag jobbat 10.30-18. Det var inte mycket folk men det var roligt att få träffa Ankan och Morsan. Mina små subbor. Och Ankan: Du är ingen bitch för att du sa till mig att sätta upp håret bättre. Det är bara det att ingen har sagt till mig på sex månader att man inte får ha håret i svans. Men nu vet jag det så det ska bli ändring på det.

Förutom att jobba har jag shoppat lite också. Det är befogat att shoppa när det är billigt. Jag köpte en beige kavaj för 149kr och en svart jacka för 199kr. Båda två till våren. Den svarta jackan är en perfekt jacka för ledig stil och kavajen kan man ha till lite mer uppklätt. Två stilar som jag verkligen gillar.

I onsdags lekte Anders frisör med mig. Han tycker att det är snyggt med lockigt hår så han provade att locka mitt med locktången som han köpte en gång när jag låg hemma och var sjuk. Han provade bara på ett par slingor men det blev ganska bra. Förhoppningsvis kan Madde hjälpa mig med håret då vi ska på Gittans fest. Förhoppningsvis kan man locka mitt hår efter att jag har klippt mig. Jag ska ju inte klippa av mig håret men tänkte klippa upp det en del. Jag hoppas verkligen på att det kommer bli kanon.

Imorgon ska jag först städa köpis och sen så ska jag slita i några timmar på Subban. På kvällen ska vi äta hemma hos Anders föräldrar. Trevligt värre.

På söndag blir det förmodligen en lugn dag med filmtittande. Jag hoppas på det iallafall.

På måndag ska jag äntligen få träffa min distrikssköterska igen. Jag ska fråga om man kan göra något test för att kolla om jag är allergisk mot något jag äter. Jag har ju haft problem med magen i flera år nu och skulle vilja veta varför. Jag vill också ha fler tips på bra mat och vad jag kan göra mer för att lyckas gå ner i vikt. Hittills har det ju inte gått nå vidare bra... Jag har varit otroligt trött på senaste och det irriterar mig. Jag har ju alltid varit morgonpigg och nu är det jobbigt att kliva upp. Om jag har tur så beror det på Anders jour. När hans telefon ringer vaknar ju även jag och det gör jag ju också när Anders kommer hem då han har jobbat klart. Det stör ju sömnen jättemycket då man blir väckt flera gånger per natt. Jag vill iallafall gå till botten med det, jag kan ju ha vitaminbrist av något slag. Även om det inte har hänt så mycket än så är jag glad iallafall att jag har tagit tag i min hälsa. Nu fattas det bara att jag orkar börja träna mer...

Nu ska jag göra en kopp te, skriva en liten text om en bok som jag har läst och sen börja läsa en ny bok.

Puss 


Madde

Så här skulle Gerard kunna se ut på ert bröllop... :-) Men du får slåss med Ida och Jennifer Aniston först...



Det här är ju inte tokigt på bröllopsnatten heller...



Puss


En timme

Japp. Så länge fick jag umgås med Anders idag. Kul liv...

Puss


Kalas

Idag har jag varit på kalas. Syrrans kille fyllde 34 år i torsdag så idag var det dags för kalas. Han fick ett par y-front kallingar av mig med stålmannen på. Jättesnygga... Det är en tradition jag har, att köpa kalsonger till honom. Förra året fick han ett par med hulken på.

Just nu sitter jag och tittar på en gammal film med Demi Moore och Viggo Mortensen, G.I. Jane. Det var ett tag sen jag såg den sist men den är bra.

Jag är InfraNord änka idag. Anders har passning och har varit ute och jobbat sen 9 i morse. Vi får väl se när han kommer hem.

Det blir enkel matlagning idag. Chorizo och färsk spagetti. Simpelt men gott.

Ska fortsätta titta på filmen nu och hoppas på att min huvudvärk ska försvinna.

Puss


Tatuering

Nån gång i höst ska jag göra en till tatuering. Har varit sugen länge nu. Det lutar åt att det blir en sån här:



Jag har funderat länge på att göra en tatuering längs ryggen så där. Har även funderat på att tatuera in tecknena för tro hopp och kärlek. Då passar det ju utmärkt att kombinera dem. Eller hur?

Puss


Mitt nya jag

Idag har jag bokat tid hos frissan. Det ska klippas och färgas. Snyggt ska det bli. Helt annorlunda också. Jag är så spänd på hur det blir. :-)

Jag har försökt boka tid för att fixa naglarna också men jag fick inte tag på tjejen. Får se till att fixa det imorgon istället. Förhoppningsvis kan jag fixa både hår och naglar på samma dag. Det vore smidigt.

Klänningen till festen är nog bestämd också, men vi får se hur det blir med det. Så här ser den ut iallafall



Puss


Lyxfällan

Jag sitter och kollar på en repris av Lyxfällan. Jag förstår inte hur man kan hamna i de situationer som de i programmet är i. Varför låna pengar om man inte har råd att betala tillbaka? Aldrig i livet att jag skulle använda krediter. Jag har 5000 kr i kredit på mitt bankkort. Imorgon ska jag till banken och ta bort den. Jag blir bara irriterad av att ha den. Jag använder ju den inte. Om det skulle bli kris så har Anders mer pengar än mig och han har kredit också.
Har man inga pengar så ska man inte handla heller. Det är otroligt att så många gör det. Vilket hemskt beteende. Jag har konto på H&M och Ellos. Dessa håller jag på att betala tillbaka och kommer att stänga ner dem om ett par månader. Aldrig i livet att jag skulle låta något gå till inkasso. Det finns inte på min världskarta.

Puss 


Vårshopping

Jag gav mig själv en budget att handla för och detta blev det:



Den grå och den beige tröjan har spetsdetaljer på ärmarna som ser ut så här:




Den svarta blusen syns inte på bilden men den är likadan som den vita.

Nu är det slutshoppat för min del. Fram till i april då mamma och jag åker till Stockholm.

Puss


Den andra mars

I morse gick jag upp samtidigt med Anders. Jag skjutsade honom till jobbet så jag kunde ha bilen. Efter att ha lämnat av honom åkte jag och tankade. Sedan åkte jag hem. Efter att ha vart hemma en stund och fixat lite åkte jag och storhandlade på City Gross. På väg därifrån ringde jag till mamma och bestämde med henne att vi skulle mötas upp på köpis. Sagt och gjort. Där köpte jag presenter till Susanne och Erik. Fina grejer... Vi tog en fika och sen handlade vi lite inne på Coop. Nu är frys, kyl och skafferi fullt igen. Ett tag iallafall...

Om en och en halv timme ska jag hämta Anders på jobbet. Jag hoppas att han orkar träna idag. Jag vill verkligen göra det. Ska iallafall köra en halvtimme på crosstrainern. Jag vill verkligen få pengar tills mamma och jag ska åka till Stockholm...

Nu ska jag plocka upp mina inköp från igår och knäppa kort på dem. Så om ett tag kommer det ett till inlägg :-)

Puss


RSS 2.0