Missbedömd

Jag har nog missbedömt Anders när det gäller min passion för skor. Jag har precis fått leka modell och visat några av mina skor för honom. Han nästan skällde på mig för att jag inte använder mina skor. Till min förvåning tyckte han också att de flesta var snygga. I love him!!

Puss


Två kärlekar

Dessa underbara skönheter finns på Halens. Om någon har ett överflöd av pengar så kan jag berätta att jag har storlek 38 och tar emot dessa med öppna armar!!!





Puss


Gårdagens lunch

Jag gjorde lax med rotfrukter och fetaost igår. Supergott blev det. Det ska ätas många gånger. Synd bara att Anders hatar fisk...



Puss


Shoppingförbud

Mina damer och herrar. Denna månad är ett shoppingförbud infört för mig. Bara det viktigaste får inhandlas. Ta inte med mig på shoppingturer om ni sen inte kan hindra mig från att spendera pengar. Denna mnad ska det sparas pengar. Nu vet ni hur det ligger till.

Puss


Fusk

Den här veckan har varit en skitvecka för mig gällande träning och mat. I början av veckan var det för att jag var lat men de senaste dagarna är det för att jag har blivit förkyld. Jag är ingen mes och tycker att jag är sjuk för att det rinner lite snor men nu är jag verkligen förkyld. Något jag har lärt mig är att man inte ska träna när man har tex ont i halsen, så jag har låtit bli att träna eftersom jag har just ont i halsen. Maten har jag varit dålig med allmänt, har ätit för mycket och för dåligt. Jag får ta nya tag när jag mår bättre.

Igår var jag på fest hos Madde. Jag tog bilen dit för jag skulle inte dricka eller gå ut. Som tur är kan jag har roligt utan alkohol. Om folk vill sjunga singstar får de slita micken ur min hand!!! Och Marielle, jag menade inget illa med att jag kan vinna över dig men inte över Madde. Du är skitbra du med!!!

Madde hade köpt världens snyggaste skor på rean. Ett par rosa höga skor med nitar, jag har tittat på dem många gånger... Nu behöver jag lite tips på hur jag ska få henne att inse att jag behöver dem mer än henne... :-)

Jag sitter och funderar på om jag ska börja med middagen nu, så att vi nångång äter middag i normal tid.

Puss 


Fredagsmys?

Inte för min del... Jag sitter här med Ipren, nässpray och näsdukar. Jag har återigen lyckats bli tokförkyld på ett par dagar. Aldrig mer ska jag planera att göra något en helg. Det är meningen att jag ska ut imorgon med Madde och Marielle, mina fina flickor. Som det känns nu är den utgången långt borta. Tyvärr. Men jag mår verkligen kasst nu.

Jag har iallafall kämpat mig igenom en arbetssdag. Som vanligt när jag hoppas på att få jobba med Ankan så ska hon bort. Istället fick jag njuta av några timmar tillsammans med Frida. Ny tjej på Subban som är skitduktig och rolig. Så det gick bra ändå!

Anders, min älskling, kom och hämtade mig efter jobbet. Han och Mange ska spela dator här ikväll. Eller i natt misstänker jag... Anders satt uppe till 4.30 i natt...

Jag har precis slängt in strips och chicken bits i ugnen. Efter maten blir det tv-tittande för min del. Tidig sömn hoppas jag också. Ska tyvärr städa köpis imorgon. Det har jag ingen lust med, men jag måste. Duscha måste jag göra innan jag lägger mig också. Det ska bli skönt.

Dags för mat nu.

Puss  


Uppdatering 2

Japp, inget jobb idag. Hulda har kollat fel på schemat. Skulle ha jobbat istället för henne idag men hon står inte ens på schemat. Där förlorade jag mina extra timmar. Glad iallafall att jag inte hann gå till bussen.

Ska fortsätta med städningen då. Har bara badrummet och golven kvar. Sen blir det en promenad och plugg. Ska träna ikväll också. Kanske 2 gånger 20 minuter på cross-trainern. Om jag orkar.

Tack Annika för att du hörde av dig i tid! Jag sparade massor med busspengar tack vare dig!

Puss


Uppdatering

Har dammat, tagit ut soporna, börjat städa badrummet, ställt ner julgrejerna i källaren och hängt tvätten. Nästan bara dammsugning och svabbning av golv kvar när jag kommer hem. Idag är jag effektiv!!

Puss


En hint kanske?

Idag gick jag upp samtidigt som Anders, ca 6.30. Det första jag gjorde var att äta frukost och klä på mig. Sedan dess har jag plockat undan i köket efter gårdagens middag, satt igång diskmaskinen, lagt i en maskin tvätt och bäddat rent i sängen.

Vi har en anslagstavla i hallen, typ whiteboard, som vi skriver saker vi ska komma ihåg på. Nu har jag gjort en lista på det jag vill ha gjort ikväll. Allt har med lägenheten att göra... Funderar nu på om Anders kommer att se listan och hjälpa till. Han får ju hem sin nya bärbara dator idag och hans stationära fungerar ju lite sådär. Jag slutar inte jobba förrän 18 ikväll så det blir intressant att se om jag måste göra allt själv ändå.

Jag har inget emot att göra saker hemma men det kan vara trevligt med lite hjälp ibland.

Funderar på att göra en kopp kaffe nu och sen ska jag ta ut soporna.

Puss


Dagens rätt

Ugnsstekt laxfile med citronpeppar, kokt potatis (Blå Kongo), en avocado och en bit fetaost.


Morgonstund

Har guld i mun. Eller i mitt fall, kaffe. Jag har sovit ganska bra i natt. Jag tror ändå att jag behöver en natt då jag kan sova ut och vakna av mig själv och inte väckarklockan. Det får bli imorgon.

Idag ska jag plugga hela dagen. Har en del att göra men det är roligt när jag får bocka av det som är klart och jag ser att högen minskar.

Ikväll ska Anders och Mange bygga ihop Anders dator. Han håller på att göra om den och idag kommer de nya delarna. Jag hoppas att det fungerar idag, Anders blir på så dåligt humör annars. Jag orkar inte med det en dag till...

I övrigt ska jag ta en promenad idag, helt enligt receptet :-)

Jag glömde berätta igår att jag har tagit bort stygnen. Det är ganska rött nu och jag har fortfarande ett litet plåster på men jag tror att det kommer att bli bra i slutändan.

Om en stund ska jag gå ner till Tempo och lämna in ett paket. Funderar på att köpa en mattidning också, har så dålig fantasi när det gäller mat och jag vill lära mig att tillaga fisk.

Nu ska jag ta min andra kopp kaffe för morgonen, absolut inte den sista för dagen.

Puss


Recept

Idag när jag var hos distriktssköterskan fick jag ett recept på fysisk aktivitet. Fyra gånger i veckan ska jag stå 20 minuter på cross-trainern och två gånger i veckan ska jag gå promenader på minst 40 minuter. Jag har aldrig sett ett sånt recept förr. Kul!

Puss


Fett

Idag är en bättre dag än gårdagen. Hela den dagen var skit. Kan ju vara så ibland, speciellt då man ibland har personer runt sig som är allmänt negativa. Men vissa är ju på det viset.

I alla fall så har jag varit på hälsocentralen idag och träffat distriktssköterskan. Det är så trevligt att träffa henne, hon är så positiv. Jämfört med läkaren jag fick träffa sist. Det är så bra att få prata med någon som verkligen vet vad hon gör. Vi gick igenom mina prover som jag tog för några veckor sedan. Jag fick kolla mina blodfetter som såg jättebra ut. Kolesterolet delar man ju upp i två delar, det bra och det dåliga. Det intressanta är att mina värden på det dåliga kolesterolet ligger precis i mitten så det var kanon. Nivån på mitt goda kolesterol var däremot för låg. Det är ingen fara egentligen men jag skulle kunna äta mer fett. Det hade jag aldrig trott.

När jag var där så passade vi på att också kolla blodsockret som också var bra. Jag hade ärligt talat velat att något av proverna skulle visa på något som kan vara fel men jag är tydligen helt frisk. Det gör det ju svårare för mig… Hade något varit fel så skulle det ju vara en anledning till att jag inte går ner i vikt. Men nu är det ju tydligen jag själv som är problemet.

Det vi kom fram till är att jag ska fortsätta äta som jag gör, om möjligt så ska jag välja bättre alternativ. Jag ska skriva matdagbok för att se hur jag äter. Dessutom ska jag träna mer. Jag ska också mäta midjan, halsen, handleden och den största delen på låret. Även om vågen kanske inte visar så mycket neråt kan det hända mycket med måtten.

Jag ska mäta och väga mig ikväll. Dessutom ska jag leta reda på min stegräknare och ställa in den. Sist men inte minst ska jag sätta mig ner och försöka komma fram till en matlista. Det är så skönt att ha pratat med distriktssköterskan, jag blir så peppad av henne. Hon förstår mig verkligen.

Nu ska jag fixa lite här hemma. Tvätt som ska hängas och vikas.

Puss


En bra start

En bra start på dagen är viktigt. Jag tror att den visar hur resten av dagen kommer att bli. Vilket idag betyder att min dag kommer bli förjävlig. Min dag började nämligen med att jag sov över och kom till jobbet 45 minuter för sent. Ingen skada skedd visserligen eftersom köpis inte hade öppnat och det var knappt något att städa. Jag hatar ändå när sånt händer, jag som alltid håller tiderna annars. Har lärt mig att jag inte kan vara snäll och leka chaffis mitt i nätterna om jag ska upp och jobba. Nu vet jag det!

Så vad har denna dag att erbjuda? Jag ska göra i ordning ett par mackor nu och äta lite frukost. Sen blir det till att måla naglarna. Jag gjorde det igår kväll men det blev inte bra så jag ska göra om det nu. Efter det tänkte jag ställa mig på cross-trainern. Fjärde gången den här veckan. Visserligen står jag bara i 20 minuter men jag anser att det är bättre än inget. Det får iallafall bli när Anders har gått upp. Efter det får det bli en skön dusch och sen är det till att sätta sig ner och plugga. Vid fyra tiden ska jag åka till Forsbacka och fira pappa som fyller år idag. Eftersom Anders inte vet vad han är allergisk mot än måste han stanna hemma. Läkarna tycker att han ska hålla sig undan katter.

När jag kommer hem sen är det väl dags för lite middag och kanske en film. Eller så kanske vi kan spela lite dataspel, vem vet? Det beror ju helt på om Anders får fart på sin dator.

Men nu så är det dags för ett par ostmackor och en till kopp kaffe. 

Puss 


Frisyr

Vad tror ni om detta som frisyr:



Och denna färg:



Jag håller på att bli galen, jag måste göra något åt mitt hår nu.

Ni får gärna kommentera och ge förslag :-)

Puss


En vanlig dag

I morse ringde klockan 06.30. Efter att ha snoozat en timme hasade jag mig upp ur sänge och gjorde mig klar för jobbet. Strax efter klockan 7 gick jag ut till bussen. Det kom en kvinna som skulle åka samma buss, hon hade jobbat natt. Hon frågade om jag läste Svensk damtidning och det har väl hänt. Så jag fick den tidningen av henne, hon skulle slänga den ändå. Kul tyckte jag, då hade jag något att läsa på bussen. Och på jobbet visade det sig senare.

På jobbet hände det inte mycket. Under den första en och en halv timman jag hade öppet sålde jag bara kaffe och tre stycken kakor. Saftigt. När Denise kom tog jag lunch efter det hände det som gjorde hela min dag. Ett ungt par kom och killen handlade en macka. Det roliga med dem var att killen hade ett kraftigt nithalsband på sig, ungefär som ett hundhalsband. När jag tänker efter kan det varit det... För från halsbandet gick det ett koppel, som tjejen höll i. Jag höll på att dö av skratt. Vem fan håller sin partner kopplad på stan? Det gjorde iallafall min dag.

När jag kom hem sov jag en sväng och vi har precis kommit hem från Anders mamma och pappa där vi har ätit middag. Anders och Mange håller på och krigar i tv-rummet med Anders dator, jag vet inte vad de håller på med. Men det verkar iallafall som att jag får agera chaufför om ett tag. Anders vill tydligen in till stan, jag gissar på att det blir en sväng till Interpool. Själv är jag inte så sugen, känner mig direkt oattraktiv med stygnen i ansiktet. Jag kan inte ha plåster heller, får klieksem.

Nu ska jag fortsätta göra ingenting.

Puss


Tur

Vilken tur att det finns väskor och skor. När man är en tjockis som mig så kan man ändå njuta av något. Skor och väskor passar ju vilken storlek man än har.

Dessa är min nya kärlek.


Idag har jag kört 20 minuter på cross-trainern igen. Det blir lättare och lättare. Ska börja köra lite längre om ett par dagar. Jag ska prata med distriktssköterskan på måndag och få lite bättre koll på vad jag bör undvika att äta och så vidare. Jag är på gång!

Jag vill gärna ha smalare ben och skulle gärna vilja se ut så här. Det gör jag i mina drömmar...



För övrigt så ska jag duscha strax och måste nog byta plåstret i ansiktet. Det blir nog en obehaglig upplevelse men men. Jag har en tejp som är lite mer hudfärgad än den jag har i ansiktet nu, den är vit...

Imorgon är det dags för jobb igen, det var länge sen nu.

Puss


Lycklig

Jag har den senaste veckan kämpat med att skriva en tenta till en kurs som jag har hållt på med i två år. I natt skickade jag in den och fick svar nu att jag är godkänd. Fy fan vad det är skönt. Jag är så lycklig nu!!!

I morse klockan åtta var jag på Läkarhuset och tog bort mitt födelsemärke vid näsan. Jag tyckte att det gjorde ont att ta bort mina visdomständer men det var ingen jämfört med det här. Vilken smärta det var att få bedövningen. Tydligen är man väldigt känslig vid näsan. Jo tack du. Tårarna sprutade. Kändes konstigt att vara bedövad i läppen också. Men det har gått över nu.

Om en timme ska jag åka till Ica Maxi och City Gross, tänkte svänga förbi där innan jag hämtar Anders på jobbet.

Nu mår jag så bra!!! 



Puss


Samling

Eftersom jag och Anders bor ganska trångt för att vara två personer i en tvåa så har jag ingen plats för min samling av skor. Eller det har jag väl, två lådor. Inte alls det ultimata stället att förvara vackra högklackade skor på. När vi flyttar sen så ska jag ha en riktig garderob med mycket hyllor så mina skor får visa upp sig.

Just nu bor de i dessa lådor...



Jag plockade iallafall upp mina skor idag och räknade dem. Bara de högklackade. För er som inte orkar räkna på bilden så är det 21 par. Utöver det har jag fem par stövlar, några par träningsskor och några par tofflor. Det finns nog även några par ballerinaskor i min samling.



Jag har fyra par utöver dessa också som jag ska lägga ut på Tradera. Två av dem är pumps med lite för låg klack för min smak. De två andra är pumps som jag har köpt av Marielle. Förlåt gumman men jag kan inte använda dem, har problem med en knöl på vänster fot. Jag har aldrig sålt något på Tradera förr, får se nu då om det går bra.

Puss


Söndag

Hela denna helg har jag suttit och pluggat. Än är jag inte klar. Har två hemtentor som ska lämnas in i veckan. En senast kl 12.00 på tisdag och en senast 00.00 på onsdag. Är nästan klar med den första. Känner mig inte alls säker på att den är bra, men den är gjord iallafall...

Jag hoppas iallafall att livet blir lugnare när tentorna är inlämnade.

I torsdags var jag till läkaren angående min vikt och Reductil. Det gick inte alls som jag hade hoppats. Då mitt undertryck hade ökat skrev läkaren inte ut fler tabletter. Hon hade dessutom läst fel tidigare och tyckte inte att jag hade ett tillräckligt högt BMI för att överhuvudtaget äta Reductil. Så nu står jag på ruta ett igen. Jag hade gått ner 1,5 kilo. Får se om de fortfarande är borta när jag ska till distriktssköterskan den 18:e. Jag känner min kropp och gissar på att jag kommer att ha gått upp igen då.

Nu gäller det då att jag måste vara ännu mer hård mot mig själv. Måste blir hårdare med att gå ut på promenader varje dag och jag ska ge mig fan på att använda cross-trainern så ofta jag hinner. Gärna 20 minuter om dagen. Jag stod faktiskt på den i 20 minuter idag. Det är så skönt när man är klar och får gå av den. Den känlan vill jag känna oftare...

Imorgon ska jag skjutsa Anders till jobbet och sen köra ut mina julsaker till Forsbacka. Efter det ska jag ta mig en sväng till Coop. De har halva priset på en massa frukt och grönt. Bara att köpa på mig en massa sånt nu.

I övrigt så ser jag fram emot att få jobba lite under slutet av veckan. Annars är det ju bara plugg som gäller.

Just nu ska jag ta mig ett glas juice och ett par ballerinakakor.

Puss 


Födelsedag

Idag är det min födelsedag. Jag har fått en massa gratulationer från mina underbara vänner. Igår firade jag min födelsedag tillsammans med Tuva i Bollnäs. Jag fick pengar av dem och från mina föräldrar. Jag är jätteglad för det!

Jag fick en underbar present av Anders i morse. Örhängena som är i samma serie som min ring och mitt halsband. Anders vet precis vad jag blir glad av!!



Just nu håller jag på att baka. Anders familj kommer hit ikväll, han har bjudit in dem till födelsedagsfika. Till och med hans farmor kommer!! Haha

Puss


Något drastiskt

Jag vill göra något drastiskt med mitt hår. Vad tycker ni? Ska jag klippa lugg och lägga i lite mer mörka slingor? Jag gillar hur Nicole Richie ser ut nu.


På tisdag gör jag en annan förändring i mitt utseende. Jag ska ta bort mitt födelsemärke som sitter bredvid näsan. Har alltid haft det men nu ska det bort.

Jag ska bli ett nytt jag i år!!

Puss


Många snabba

Namn: Sanna Christina Högberg

Kallas för: Sanna eller Smulan

Stjärntecken: Stenbock     

Höger eller vänsterhänt: Högerhänt

Piercingar: Hål i öronen och piercing i naveln.

Tatueringar: Tre stjärnor i svanken och ett kinesiskt tecken på vänster vrist.

Längd: 169cm

Skostorlek: 38

Hårfärg: Blekt blondin

Fräknar: Nej

Motto: Kärleken övervinner allt

Kär? Japp

Önskar du att du bodde någon annanstans? Ja, i ett hus.

Tycker du att du är attraktiv? Nej

Dricker du? Ja, annars dör jag ju.

Vilket schampo använder du? TRESemme

Röker du? Nej

Vilken parfym använder du? Chacharel Noa

Vad är du rädd för? Djupt vatten och höga farter

Gillar du att tvätta? Nej, men det måste göras

Gillar du berg- och dalbanorGillar inga karuseller

Senaste…

Filmen du hyrde? Har inte hyrt film på säkert 10 år

Filmen du köpte? Flickan som lekte med elden

Låten du hördeIngen aning, lyssnar nästan aldrig på musik

Låten du laddade ner? Nån med Lady Gaga

Personen du ringde? Anders

Personen som ringde digAnders

TV-program du såg? Vänner

Person du tänkte på? Anders

Favorit…

Låt: Finns så många

Sak att göra: Umgås med nära och köra

Sport: Hockey att titta på. Gillar inte att utöva någon sport.

DryckVatten och cola light

KläderJeans eller mysbyxor

Film: Dirty dancing

Bil: Volvo

Serie: Vänner och Sex and the city

Har du någonsin…

Gråtit över en pojke? Absolut

Gråtit över en flicka? Vänner, ja

Ljugit för någon? Någon vit lögn har jag väl använt mig av

Varit i slagsmål? Nej

Blivit arresterad? Nej

Träffat någon från internet IRL? Nej

Antal…

Gånger du varit kär? Två

Gånger ditt hjärta brustit? En

Hjärtan brustet på grund av dig? Inga

Tjejer du kysst? Få…

Personer från grundskolan du fortfarande har kontakt med? Inte många

Gånger ditt namn varit med i tidningen? Nångång har det kanske hänt

Senaste…

Boken du läste? Luftslottet som sprängdes

Personen du fick e-mail av? Annika Frunck

Personen du fick brev av? Räknas julkort så var det nån i familjen.

Personen du fick sms av? Marielle

Gången hela din familj åt middag tillsammans? Annandagen, jag anslöt lite sent

Saken du köpte? Present till Tuva

Vad har du gjort idag? Inget, gick upp för en timme sen

Brukar du svära mycket? Ja, tyvärr

När stiger du upp på morgonen? Oftast tidigt, före kl åtta

Vad har du på dig? Jeans och huvtröja

Vad ska du göra ikvällÄta middag och plugga

Vad är du allergisk mot? Penicillin och apelsin

Var har du ont? Mina knän, satt lite tokigt

Använder du hårspray? Bara när jag gör en frisyr

Kan du stå på händer? Länge sedan jag provade

Håkan Hellström eller The Ark? The Ark

Salt eller socker? Socker

Gillar du ketchup? Bara på korv eller köttfärssås

Är du glad nuVisst

Var du glad igår? Japp, trevlig dag igår

Vad dansar du till? Härliga gamla nostalgilåtar

Stockholm är… ? Sveriges huvudstad

Göteborg är… ? En av Sveriges största städer

Kan du sjunga? Ja, men det låter inte vackert

Spaghetti eller makaroner? Spagetti

Land du vill besökaStorbritannien och USA

 


Varför?

Vad är det för mening med att kämpa för något jag aldrig kommer att få? Jag ställer jämt upp och kämpar. Förbannad då att det inte räcker. Vad behöver jag göra?

Jag ska sluta vara så dumsnäll nu. Ni får väl se hur kul det blir. Då kanske något händer. Är så trött på det här nu. Bränner fan ut mig så hårt som jag kämpar. Nu får det vara nog.

Puss


Nyårslöften

  • Gå ner 10 kilo i vikt. Jag tror verkligen att jag kan lyckas i år. Eftersom jag redan har smygstartat lite i och med Reductil. Jag ska bli bättre på att äta bättre. Måste lära mig att äta frukost, lunch och middag. Ska följa distriktssköterskans råd och äta godis en gång i veckan. Det får bli lördagsgodis igen!
  • Träna mer. Som vanligt… Men nu får det vara dags.
  • Prioritera. Jag måste bli bättre på att prioritera min tid. Lägga mer tid på att plugga och umgås med Anders än att t ex sitta vid tv:n eller datorn.
  • Laga mat. Jag vill bli bättre på att t ex göra grytor. Måste få in lite variation i maten.
  • Hemmafix. Jag ska bli bättre på att sköta lägenheten. Städa, tvätta, diska och dylikt. Just nu sköts det inte alls så bra som det borde… Ska verkligen försöka sköta detta. Det är så tråkigt att storstäda varje gång det ska städas.
  • Klä mig bättre. De som känner mig vet att jag mest klär mig i myskläder men har en härlig hög med underbara skor hemma i garderoben. I år ska jag satsa på att använda skorna mer och klä mig mer som en tjej. Om jag lyckas gå ner i vikt så kanske det blir roligare att köpa kläder också.



Kommer säkert komma på några fler också. Kanske även bryta några av dessa...


1 januari 2010

Ett nytt år har börjat mina vänner!

Jag sitter här i mitt tv-rum, ensam. Det har nästan slutat snöa nu men vilket väder det är! Det har tydligen utfärdats en klass 1- varning här i Gävleborg. Det skulle kunna komma upp emot 10-20 centimeter snö fram tills i natt. Det är helt galet!

Igår var en trevlig dag. Den började som vanligt med städning av köpis. Sen några timmar på Subway. Efter det åkte jag hem och gjorde mig i ordning för nyårsfirande hos Mia och Stefan. Där åt vi god mat, spelade vårt nya Monopol och hade trevligt. Det blev en sen kväll så Anders sover fortfarande.

Jag vet inte alls vad dagen har att erbjuda men jag tänker inte gå ut. Kanske blir en filmkväll helt enkelt. Dessutom ska jag plugga lite!!

Jag uppdaterar senare om mina nyårslöften.

Puss


RSS 2.0