Huset

Vi har nu bott i huset i två nätter. Det känns riktigt bra och inte alls nå konstigt. Jag trodde att det skulle ta ett tag att känna in det men det är verkligen vårt hus. Jag trivs jättebra. Än så länge så ser det så klart ut som en byggarbetsplats men det tar sig. Jag hoppas att sovrummet kommer vara helt klart till helgen. Att det fattas lite smågrejer kan jag leva med. Det som fattas just nu är taklister, ett par golvlister, fönsterbrädor och garderoberna. Anders ska måla taklisterna och sätta upp dem innan vi kan ställa in garderoberna. Sen så kan vi sätta fast de sista golvlisterna. Fönsterbrädorna måste vi köpa och måla. De som satt innan var i plast och var inte alls nå fina. Smågrejer som lampor och inredning får vi fixa allt eftersom. Det är ju sånt som man måste känna efter på riktigt vad och var man vill ha dem.

I det lilla sovrummet är tapetseringen klar. Taklisterna och golvlisterna sitter där de ska. Sängen står på plats. Det som är kvar är att måla runt dörren innan de listerna sätts upp igen. Elementet ska målas igen och till sommaren ska vi måla fönstret och balkongdörren. Vi ska även ställa in en garderob där och sen lite smågrejer som tavlor. Lamporna där är redan fixade.

Det är mycket kvar att göra på övervåningen och det är svårt att bestämma vad som är viktigast. Vi måste iallafall ta tag i toaletten och badrummet snarast. Det är det ända vi inte ska göra själva. Kontoret vill vi ha på loftet men det kan bli lite krångligt pågrund av skrivbordet. Vi ska ta oss en funderare på det och försöka lösa det.
Vardagsrummet känns viktigt för mig men det blev ett enormt projekt pågrund av väggarna. Vi kommer behöva sätta gips på alla väggar. Det innebär ett stort jobb att riva ner allting först.

Det som inte är så prioriterat för mig är ett barnrum. Bebisen kommer ju ändå att sova med oss i minst ett halvår nu och spjälsängen står redan i vårt sovrum. Det rummet kan vänta.

Nu ska jag sätta igång med dagen bestyr. Jag har inte bestämt riktigt vad som ska göras idag men det blir nog till att städa lite i lägenheten och sen att plocka i huset. Imorgon får jag hjälp av världens bästa mamma med att städa ur lägenheten. Det ska bli så skönt att bli av med den!

Puss 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0